Obnoviť stránku

Počas Veľkonočných sviatkov 29.3. a 31.3. je otvorený iba AlzaDrive v Senci. Na Veľkonočný pondelok 1.4. sú uzavreté všetky predajne vrátane AlzaDrive, stále však môžete využiť doručenie do našich AlzaBoxov.

Alza.fr News

Najlepšie slúchadlá 2024 (AKTUALIZOVANÉ): Herné, True Wireless, HiFi a ďalšie

Ktoré sú tie najlepšie slúchadlá v roku 2024? Pozreli sme sa na výber najlepších modelov v rôznych kategóriách vrátane herných, True Wireless, HiFi a ďalších. Povieme si tiež, aké sú v súčasnosti trendy medzi slúchadlami.

Najlepšie telefóny 2024 (AKTUALIZOVANÉ)

Hľadáte najlepšie telefóny na rok 2024? V nasledujúcom článku vám prinášame prehľad súčasných šampiónov. Zahrnuli sme aj najlepšie mobily do 700, 500, 200 eur a najlepšie mobily pre deti a seniorov. Porovnali sme výkon, cenu, fotoaparát, funkcie alebo konštrukciu. Ktoré sú teda najlepšie telefóny súčasnosti?

Ako vybrať mobil (2024)

Hľadáte telefón na manažérsku prácu, pre prarodičov alebo na fotografovanie selfie pred zrkadlom? Poradíme vám, ako vybrať mobilný telefón tak, aby vám slúžil dlho a spoľahlivo.

Ako vybrať TV (NÁVOD)

Televízory už dávno neslúžia len pre príjem televízneho vysielania. S príchodom Smart TV funkcií, 4K/8K rozlíšenia a ďalších vyspelých technológií sa z televízora stalo multimediálne centrum domácnosti.

Ako vybrať smart hodinky (NÁVOD)

S výberom smart hodiniek vám poradí náš pravidelne aktualizovaný sprievodca, ktorý vás oboznámi so všetkým dôležitým.

Procesory Intel vs. AMD v PC hrách (TESTY A VÝSLEDKY)

AMD vs. Intel. Otázka, s ktorou si lámali hlavu už dávni stoikovia v helenistickej ére. Dnes už ale nejde o denný chlieb filozofických škôl, ale o existenčnú otázku expertov, ktorých táto téma trápi naprieč diskusnými fórami a sociálnymi sieťami. Ktorý procesor vám prinesie viac radosti a lepší pôžitok z hry? AMD Ryzen 5 7600X, alebo Intel i5-14600KF? Alebo snáď Intel i7-14700K, či Ryzen 7 7800X3D? A čo Ryzen 9 7950X3D vs. i9-14900KF? AMD, alebo Intel?

Ako vybrať centrálnu jednotku pre inteligentnú domácnosť

Centrálne jednotky sú srdcom každej inteligentnej domácnosti. Na výber máte buď z tých štandardných, ktoré vyrábajú priamo výrobcovia zariadení pre inteligentnú domácnosť, alebo z radu hlasových asistentov, ktorí zapojenie do smart domácnosti taktiež umožňujú. Nastavenie svetiel, kúrenia, žalúzií a pod. tak môžete ovládať pohodlne hlasom.

Ako funguje bezdrôtové nabíjanie

Moderné inteligentné telefóny majú celý rad zábavných funkcií, ale to každodenné pripájanie kábla s nabíjačkou je skrátka otrava. Poradíme vám, ako si zariadiť pohodlné bezdrôtové nabíjanie, vďaka ktorému budete mať svoj telefón neustále plný energie.

Záloha a obnova telefónu (PODROBNÝ NÁVOD)

Vedeli ste, že iba 15 minút stačí na dôkladnú zálohu vašich dát? V prípade straty či poškodenia telefónu neprídete o cenné dáta, zároveň si aj do budúcnosti uľahčíte prechod na nové zariadenie – telefón či tablet. Aké sú najznámejšie spôsoby a programy na zálohovanie alebo v čom spočívajú ich výhody a nevýhody? Nenechajte si ujsť praktické rady!

Ako vybrať projektor

Vyberáte projektor na sledovanie filmov a hranie hier, prípadne na prezentácie do konferenčnej miestnosti? Akú zvoliť svietivosť, rozlíšenie či technológiu a na čo slúžia vyzualizéry? Poradíme vám, ako správne vybrať projektor vhodný práve pre vás.

Ako vybrať notebook

Pomôžeme vám vybrať notebook, ktorý potrebujete. Poradíme, ako sa zorientovať v rôznych druhoch notebookov a na aké parametre si dávať pozor – či už hľadáte nový herný stroj, alebo len notebook na surfovanie po internete. Ukážeme vám, na aké parametre notebooku sa pri výbere zamerať, koľko GB RAM je potrebných a odpovieme na vaše najčastejšie otázky.

Ako vytvoriť inteligentnú domácnosť

V ére inteligentných telefónov a internetu vecí nie je inteligentná domácnosť už dávno len výmyslom zo sci-fi alebo technolgickou hračkou. Do našich životov prirodzenou cestou prináša viac pohodlia a kontroly, ktoré idú ruka v ruke s úsporou financií aj energie. Na trhu však existuje široká ponuka produktov a komunikačných protokolov, čo môže laika zbytočne odradiť. Preto sa vám v našom sprievodcovi pokúsime objasniť základné pojmy a poradiť vám, na čo sa pri stavbe inteligentnej domácnosti zamerať.

Najlepší televízor na PS5 a Xbox Series – ako ho vybrať?

Máte záujem o nové funkcie next-gen konzol, ako je 4K/120 Hz alebo variabilná obnovovacia frekvencia? Či už áno alebo nie, vyberať herný televízor a myslieť pritom na jeho vlastnosti a parametre sa vždy oplatí. Podľa čoho teda vybrať televízor k next-gen konzoly tak, aby vám vyhovoval? Poradíme vám v tomto článku.

Ako vybrať elektrickú zubnú kefku

Zubná hygiena s elektrickou zubnou kefkou pomáha eliminovať zlé návyky čistenia, je ľahšia a rýchlejšia. Súčasne ponúka oproti bežnej manuálnej kefke aj ďalšie funkcie, ako je napríklad bezdrôtové prepojenie s mobilným telefónom. Prečo sa vám tieto funkcie budú hodiť a či je pre vás tento typ kefky vhodný, na to vám pomôžeme odpovedať.

Ako vybrať čističku vzduchu?

Únava, alergie, dýchacie ťažkosti, kašeľ, bolesti hlavy aj závrate? Aj to môžu byť dôsledky zlého ovzdušia, ktoré panuje u vás doma. Čističky vzduchu pomáhajú so zdravotnými ťažkosťami, treba však vybrať ten správny model pre vaše potreby. Viete, akú výkonnú čističku potrebujete a ktorý druh filtrácie pre vás bude najvhodnejší?

Ako vybrať elektrický holiaci strojček

Holenie s elektrickými holiacimi strojčekmi je veľmi jednoduché a nehrozí u nich porezanie. Sú drahšie ako ručné strojčeky, vydržia vám ale aj niekoľko rokov a ponúkajú rôzne funkcie. Medzi ne patrí napríklad displej, indikácia nabitia, zastrihávač fúzov a kotliet alebo čistiaca stanica, ktorá zároveň slúži aj ako nabíjací dok. Napájajú sa z elektrickej siete, často ale fungujú na akumulátor či batérie a niektoré kombinujú oba typy napájania. V prípade, že sú vodotesné, môžete ich používať aj v sprche. 

Ako vybrať hernú konzolu

Veľa ľudí si rado občas zahrá a konzoly sú skvelý spôsob, ako túto túžbu ukojiť. Na trhu ich ale existuje niekoľko a v mnohých ohľadoch sa od seba líšia. V tomto sprievodcovi sa vynasnažíme vám čo najlepšie poradiť s výberom ideálnej hernej konzoly práve pre vás.

Ako vybrať monitor

V čom sa líši monitor na bežnú kancelársku prácu od toho herného? Čo znamená pivot a akú veľkú uhlopriečku zvoliť? Poradíme vám, ako sa zorientovať a vybrať si ten správny monitor.

Ako vybrať kávovar

Kto by si nechcel každý deň dopriať pravé talianske espresso, kapučíno s bohatou mliečnou penou a iné kávové špeciality? Ak si túžite lahodnú šálku vychutnávať v pohodlí domova, potom sa nezaobídete bez kvalitného kávovaru. Na trhu je ich niekoľko druhov, my vám poradíme, ako vybrať ten najvhodnejší.

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB12