Obnoviť stránku

Návody a průvodci

Ako vyčistiť umývačku (NÁVOD)

Umývačky riadu sú tu na to, aby umyli riad za nás. Pokiaľ ale chceme mať riad skutočne čistý, musíme aj samotnú umývačku udržiavať čistú. Všetky tie zvyšky jedla, mastnota aj vodný kameň sa v umývačke usadzujú a zanášajú ju. Časom sa to potom prejavia na nedostatočne umytom riade, na zvýšení prevádzkových nákladov a niekedy bohužiaľ aj poškodení umývačky riadu. Našťastie údržba umývačky je veľmi jednoduchá a zaberie vám minimum času. Stačí len vedieť, ako na to.

Ako vybrať umývačku

Vyberáte novú umývačku? Štandardná umývačka, úzka umývačka alebo postačí stolná? Vstavaná alebo radšej voľne stojaca? Náš prehľadný sprievodca výberom vám poradí, akú umývačku si vybrať, aby vyhovovala presne vašim potrebám.

Ako na zapojenie digestora (NÁVOD)

Šikovný domáci majster zvládne zapojiť všetko, ale ak nemáte nikoho takého po ruke, tak montáž digestora vám môže pokojne zabrať aj celý deň. Aj keď sa na prvý pohľad zdá, že nejde o nič zložité, tak napriek tomu má zapojenie digestora hneď niekoľko úskalí. Ukážeme vám, ako postupovať krok za krokom, a ponúkneme ďalšie rady a tipy.

Ako vyčistiť digestor (TIPY A TRIKY)

Odsávače pár sú nenápadnou, ale veľmi praktickou súčasťou modernej kuchyne. Aby digestor efektívne plnil svoju funkciu, musí sa pravidelne čistiť. V našom článku sa dozviete, ako vyčistiť digestor z vonku aj zvnútra vrátane toho, ako vyčistiť jeho filter. Zároveň poradíme ako na nerezový digestor, aby nedošlo k jeho poškodeniu. Pokiaľ sa tiež chystáte na montáž nového digestora, máme pre vás pár dôležitých rád, ako na to.

Ako vybrať digestor

Digestory nielenže pohlcujú nepríjemné výpary a pachy z varenia, a v dôsledku toho udržujú v kuchyni čistý vzduch, predchádzajú ale aj tvorbe plesní. Udržujú teda domácnosť čistejšiu a zdravšiu. Ako ale digestor správne vybrať?

Ako vybrať komínový digestor

Komínové digestory sú určené na odťah do komína. Sú výkonné a hodia sa aj do veľkých kuchýň. Upevňujú sa na stenu medzi závesné skrinky. Komínové odsávače pár sú dominantný prvok v kuchyni. Staviť môžete na klasický aj moderný dizajn zo skla.

Ako vybrať ostrovčekový digestor

Ostrovčekový digestor sa pripevňuje k stropu vo voľnom priestore nad varnými ostrovčekmi. Má vysoký výkon a výrazne dopĺňa dizajn celej kuchyne. Či už to má byť ostrovčekový digestor čierny, biely alebo z nehrdzavejúcej ocele, poradíme vám, aký výkon digestora potrebuje vaša kuchyňa, ako ustrážiť nízku hlučnosť a čo vyžaduje inštalácia ostrovčekového digestora.

Ako vybrať zvlhčovač vzduchu

Trápi vás kašeľ, škrabanie v hrdle, upchatý nos, suchá koža, popraskané pery a únava? Možno nie ste chorí, ide totiž o typické príznaky nízkej vlhkosti vzduchu v miestnostiach, kde sa pohybujete väčšinu dňa. Zvlášť v zimných mesiacoch vlhkosť klesá a spôsobuje ťažkosti. Existuje však jednoduché riešenie v podobe zvlhčovača vzduchu.

Ako vybrať mobilnú klimatizáciu

Horúco na nevydržanie vás už ani doma, ani v práci nemusí trápiť, pokiaľ budete vedieť, ako vybrať klimatizáciu. Akú klimatizáciu ale zvoliť, podľa čoho ju vyberať a aké funkcie klimatizácie sú podstatné? To vám poradíme v našom sprievodcovi, ktorý sa zameriava na to, ako vybrať mobilnú klimatizáciu alebo akú klimatizáciu do bytu zvoliť.

Ako vybrať nástennú klimatizáciu

Nástenné klimatizácie (tiež tzv. splitové) sú veľmi účinným spôsobom, ako si v horúcich dňoch ochladiť interiér. Skladajú sa z dvoch vzájomne prepojených jednotiek. To je napokon jeden z dôvodov, prečo ich montáž vyžaduje odborný prístup. Nevyhnutnosťou sú totiž aj niektoré stavebné úpravy. V našom článku vám poradíme, ako vybrať klimatizáciu na stenu.

Ako na čistenie klimatizácie

Čistenie klimatizácie je podstatné pre jej bezpečný aj výkonný chod, preto by sme pred každou sezónou mali vykonať pravidelnú údržbu klimatizácie. Ako čistenie klimatizácie doma prebieha a na čo by sme pri ňom nemali zabudnúť?

Ako ochladiť byt? (NÁVOD)

Letá sú v poslednej dobe horúce a často aj veľmi suché. Slnko nemilosrdne svieti a rozpaľuje všetko okolo seba. Váš byt sa pomaly mení na obrovskú rozžeravenú pec a vydržať to je takmer nadľudská úloha. Najťažšie je ochladiť panelákový byt a podkrovné izby, pokiaľ však stupnica teplomera atakuje tropické teploty, pobyt v bytovkách a rodinných domoch začne byť tiež neúnosný. Máme pre vás niekoľko užitočných rád a tipov, ako ochladiť byt tak, aby sa vám v ňom opäť príjemne spalo.

Ako upiecť svätomartinskú hus (RECEPT)

Vyskúšali sme si, ako upiecť hus v domácom prostredí, a všetko sme pre vás krok za krokom detailne zmapovali. Inšpirujte sa naším receptom a pripravte svojim blízkym tradičnú lahodnú delikatesu, ktorou svätomartinská hus určite je.

Ako vybrať správnu kefkovú hlavicu k sonickým kefkám Philips Sonicare

Na lepšiu orientáciu v ponuke kefkových hlavíc Philips Sonicare sme pre vás pripravili stručný prehľad informácií, v ktorom sa dozviete všetko potrebné k starostlivosti o vaše zuby a ďasná.

Znaky a symboly na rúre

Symboly na rúre označujú mnohé funkcie, ktoré moderné rúry ponúkajú. Ako sa v nich vyznať a čo presne znamenajú znaky na rúre? Práve na to sme sa zamerali v našom článku, ktorý vám pomôže objasniť, čo konkrétne znaky na rúre predstavujú.

Varíme, pečieme, sušíme a zavárame v rúre

Teplovzdušná rúra je základným vybavením každej domácnosti a nemusí slúžiť len na klasické varenie a pečenie. Je skvelým pomocníkom napríklad aj pri sušení alebo zaváraní rôznych druhov potravín, takže sa nebojte pustiť do práce a vyskúšajte naše recepty vhodné pre teplovzdušnú rúru.

Ako fungujú rúry so samočistiacou funkciou

Moderné rúry s inovatívnou samočistiacou funkciou výrazne uľahčujú údržbu a riešia častú otázku, ako vyčistiť rúru. Samočistiacich funkcií je však viacero, preto vám prinášame stručný prehľad a popis toho, ako prebieha pyrolýza rúry, katalytické čistenie alebo parné čistenie rúry.

Ako vybrať americkú chladničku

Americké chladničky poskytujú obrovský úžitkový priestor a vyznačujú sa perfektnou funkčnou vybavenosťou. Ale niekedy sa človek až stráca v tej záplave modelov a moderných funkcií. Ak vyberáte novú chladničku amerického typu, prečítajte si nášho sprievodcu. Poradí vám, aké parametre sú pre výber dôležité a poskytne prehľad tých najdôležitejších funkcií a technológií.

Sodastream, LIMO BAR a Philips — Ako na výmenu bombičky vo výrobníku sódy

Máte nový výrobník sódy a dochádza vám v bombičke náplň? Čo teraz s tým, kúpiť novú alebo vymeniť? Vymeniť! Nie je to nič zložité. Stačí si zakúpiť bombičku na výmenu a zastaviť sa na predajni Alza. V našom článku nájdete presný postup na výmenu bombičiek hneď pri 3 značkách výrobníkov sódy (Sodastream, LIMO BAR, Aquashield Philips). Pridávame aj návod na výmenu bombičky v samotnom výrobníku sódy. Tak nečakajte, kým vám dôjdu bublinky, a pustite sa do čítania.

Ako vybrať panvicu Tefal

S panvicami Tefal zvládnete pripraviť ktorýkoľvek pokrm. Na svoje si prídu zástancovia zdravého životného štýlu, tak aj milovníci omáčok či grilovaného mäsa. Pripravili sme pre vás prehľad všetkých typov a poradíme vám, ako vybrať Tefal panvicu podľa vašich predstáv a ako sa o ňu správne starať, aby vám slúžila čo najdlhšie.

20 ďalších...

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB08