Káva so silne korenistou príchuťou s ľahkým nádychom čokolády a karamelu. Znalcami považovaná za najlepšiu kávu sveta. Krajinou pôvodu cibetkovej kávy sú Filipíny.
Hrubosť kávy možno zvoliť podľa prípravy. Hrubšia v prípade french pressu, jemnejšia na moka kanvičku, veľmi jemná na prípravu espressa.
Cibetkovú kávu možno pripravovať niekoľkými spôsobmi, a to v pákovom kávovare v prípade espressa, v domácich podmienkach je ale možné využiť napríklad aj french press alebo moka kanvičku.
Čerstvo namletú kávu podľa druhu prípravy zalejte vodou s teplotou 95 °C. Dodržanie presnej teploty je v prípade cibetkovej kávy veľmi dôležité. A rovnako je podstatný aj správny pomer, teda 7 gramov kávy na 170 ml vody.
Výnimočnosť cibetkovej kávy je naozaj jedinečná. Táto káva sa spracováva z trusu ovíjača škvrnitého, teda cibetky. A keďže Filipíny vyprodukujú len cca pol tony tejto kávy ročne, ide jednoznačne o najdrahšiu kávu sveta.
i
Zaujímavosti zo sveta kávy, recepty na kávové nápoje a podrobnosti o možnostiach prípravy kávy nájdete v našej Kávovej encyklopédii.