Obnoviť stránku

Počas Veľkonočných sviatkov 29.3. a 31.3. je otvorený iba AlzaDrive v Senci. Na Veľkonočný pondelok 1.4. sú uzavreté všetky predajne vrátane AlzaDrive, stále však môžete využiť doručenie do našich AlzaBoxov.

Návody a průvodci

Najlepšie odolné telefóny 2024 (AKTUALIZOVANÉ)

Odolné telefóny sú jedným z dnešných trendov. Niet preto divu, že sa ich ponuka vytrvalo rozširuje. Svoje zastúpenie pritom už dávno nemajú len medzi jednoduchými tlačidlovými modelmi. Špecifikáciou IP67 či IP68 sa pýšia aj špičkové zariadenia Samsung, Apple a ďalšie. Aký odolný telefón si vybrať? Dozviete sa v našom článku.

Najlepšie mini telefóny 2023 (AKTUALIZOVANÉ)

Aj keď k nim trend stále smeruje, chápeme, že mobilné telefóny s veľkým displejom nie sú pre každého. Pokiaľ vás zaujíma, aké výhody sa s malými telefónmi spájajú a aké sú vôbec možnosti ich kúpy, určite článok neprehliadnite, pripravili sme pre vás totiž výber tých najmenších mobilov zo všetkých cenových kategórií a veľkostí.

Najlepšie telefóny 2024 (AKTUALIZOVANÉ)

Hľadáte najlepšie telefóny na rok 2024? V nasledujúcom článku vám prinášame prehľad súčasných šampiónov. Zahrnuli sme aj najlepšie mobily do 700, 500, 200 eur a najlepšie mobily pre deti a seniorov. Porovnali sme výkon, cenu, fotoaparát, funkcie alebo konštrukciu. Ktoré sú teda najlepšie telefóny súčasnosti?

Najlepšie fotomobily 2024 (AKTUALIZOVANÉ)

Fotoaparáty boli predtým v telefónoch okrajovou záležitosťou, dnes sú mnohokrát tým hlavným kritériom pre ich výber. Pripravili sme pre vás prehľad najlepších fotomobilov v troch cenových kategóriách a tiež pár stručných rád k tomu, ako sa vo fotografických vlastnostiach mobilov orientovať.

Telefónom zima nesvedčí. Ako s nimi zaobchádzať pri nízkych teplotách

Mobilné telefóny máme neustále pri sebe. Aj v zime a treskúcom mraze. To im ale úplne nesvedčí. Ako sa k telefónom správať, keď je zima a na teplomere pod nulou? Čomu sa vyhnúť? Poradíme v našom článku.

Ako vybrať mobil (2024)

Hľadáte telefón na manažérsku prácu, pre prarodičov alebo na fotografovanie selfie pred zrkadlom? Poradíme vám, ako vybrať mobilný telefón tak, aby vám slúžil dlho a spoľahlivo.

Najvýkonnejšie mobilné telefóny 2023 (AKTUALIZOVANÉ)

Zaujíma vás, ktoré mobilné telefóny sú momentálne najvýkonnejšie? Prinášame vám ich prehľad. Ako meradlo si berieme rebríček AnTuTu a poradie rozdeľujeme na mobily s Androidom a iOS. Ktoré sú teda tie najvýkonnejšie mobilné telefóny?

iPhony majú štíhlejšie balenie. Aké vybrať slúchadlá a nabíjačku?

Nové iPhony v balení postrádajú slúchadlá a adaptér na nabíjanie. Ako toto vyriešiť a akú náhradu zvoliť? Možností je hneď niekoľko.

Ako uviesť telefón do továrenského nastavenia (NÁVOD)

Vrátením telefónu do továrenského nastavenia odstránite problémy so spomaleným systémom a zbavíte sa nechcených dát. Obnovu do továrenského nastavenia zvládnete v niekoľkých krokoch, a to v priebehu 5 minút. V našom návode sa dozviete, ako na to a na čo všetko si dať pozor. A keď vám obnovenie cez nastavenia telefónu nejde, poradíme vám, čo s tým.

Čínske telefóny (VŠETKO, ČO POTREBUJETE VEDIEŤ)

Čínske telefóny boli predtým otĺkancami, dnes sa im ale už nikto nesmeje. Sú stále ambicióznejšie a mnohým konkurentom pri pohľade na nich tuhne úsmev. Prečo si ich kupuje stále viac ľudí? Aké sú najlepšie čínske telefóny a na čo si dať pozor s ohľadom na „slovenské LTE“?

Keď je vonku ako v saune. Ako zaobchádzať s mobilom vo horúčave?

Je leto a s ním sa neodmysliteľne spájajú horúčavy. Pri dlhšom pobyte vo veľkej horúčave nehrozí nebezpečenstvo nevoľnosti iba vám, ale poškodiť sa môže aj váš mobil. Bude sa vám hodiť niekoľko tipov, čo robiť a nerobiť s telefónom v takom počasí. Ako chladiť telefón, čo s prehriatym mobilom? A aká je bežná prevádzková teplota telefónu?

5 najlepších telefónov v pomere ceny a výkonu

Podrobnejšie sme sa pozreli na päticu mobilných telefónov s najlepším pomerom ceny a výkonu. Náš výber ide naprieč cenami, výrobcami a výbavou. Isté ale je, že sa vo všetkých piatich prípadoch ide o špičkové telefóny, ktoré dokonca v niektorých ohľadoch konkurujú aj vlajkovým lodiam – len tá cena je miestami až prekvapivá.

Ako sa vyznať v telefónoch Samsung (PREHĽAD)

Samsung má široké portfólio a pre mnohých tak môže byť problém sa v ňom zorientovať. Pozrite sa, aké rady existujú, čo ponúkajú a vyberte si ten správny model.

Google Pixel & GrapheneOS: Kombo pre bezpečný telefón rešpektujúci vaše súkromie? (RECENZIA A NÁVOD)

Bez smartfónov sa v dnešnom svete zaobíde už len málokto. Tieto všestranné zariadenia sa počas dekády stali prostriedkom na rozšírenie poľa nášho pôsobenia ako vo fyzickom, tak aj v digitálnom svete. Technologicky menej pokročilej civilizácii by sa hádam aj mohlo zdať, že ide o mágiu. A ako to už s mágiou býva, má vždy svoju cenu. A to isté by sa dalo povedať aj o technológiách. Cenou za smartfón nie sú len peniaze, ale aj horšie zabezpečené súkromie a nižšia bezpečnosť. Našťastie je tu projekt GrapheneOS, ktorý misky váh pomerne úspešne už niekoľko rokov vyvažuje a je úplne zadarmo.

Typ SIM karty: Ako sa od seba líšia a ako nájsť ten správny

Zmenšovanie rozmerov telefónov viedlo výrobcov aj k zmenšeniu priestoru pre SIM kartu. Popri štandardnej SIM karte sa tak môžete stretnúť s Micro SIM či Nano SIM. Väčšina operátorov ponúka bezplatnú výmenu existujúcej SIM karty za iný typ.

Ako vybrať power bank

Zháňate power banku a neviete, ktorá je pre vás tá ideálna? Typov je veľa a každý vyniká v niečom trochu inom. Vo všeobecnosti ale môžeme vytýčiť niekoľko základných parametrov, podľa ktorých je možné power banku vybrať. My vám ich v nasledujúcom článku radi objasníme.

Porovnanie iPhonov: ako sa od seba líšia jednotlivé modely?

Od pôvodného iPhonu z roku 2007 už uplynulo mnoho rokov a kalifornský velikán nezaháľa, každý rok predstavuje ďalšiu generáciu. Vývoj je nezastaviteľný. Porovnanie iPhonu nám ukáže, čo a ako rýchlo sa menilo a mení. Pri rôznych funkciách si ukážeme iPhone porovnanie generácií.

Samsung Galaxy A 2022 (POROVNANIE): mobily strednej triedy prehľadne

Mobilné telefóny Samsung Galaxy A sú výkonné, štýlové a vybavené modely, hoci to nie sú vlajkové lode. V roku 2021 sem patria napríklad modely Galaxy A52, A72 a ďalšie. Čo všetko celý rad a jeho jednotliví zástupcovia ponúkajú?

Závislost na mobilu: co to je a jak se jí vyhnout

Závislost na mobilu je jednou z nemocí digitální éry. Zpočátku nevinná snaha být k dispozici na sociálních sítích za každou cenu a sledovat veškeré dění může přerůst až ve skutečnou závislost se všemi negativními důsledky. Jak si všimnout, že něco není v pořádku, a jak se ze závislosti na telefonu vymanit?

Najlepšie herné telefóny 2023 (AKTUALIZOVANÉ)

Aké sú najlepšie herné telefóny súčasnosti? A čím sa vôbec líšia od bežných smartfónov? Posvietili sme si na tie najlepšie z nich – Asus ROG Phone 7 Ultimate, Xiaomi Black Shark 5 Pro a Nubia Redmagic 8 Pro.
20 ďalších...

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB19