Obnoviť stránku
Dňa 11.5.2024 (sobota) nebude možné na pobočke Alza Nitra vyzvihovať objemný tovar z dôvodu konajúcej sa akcie s hasičmi na parkovisku.

Archív - Grafické karty Intel Arc

Intel Arc banner

Intel Arc – nový hráč na trhu grafických kariet

Intel je svetovo preslávený technologický gigant, ktorý teraz rozširuje už aj tak bohaté portfólio o dedikované grafické karty Intel Arc. Ako už je u Intelu zvykom, nový hardvér dopĺňa aj špičková softvérová podpora. Intel Arc tak podporuje nielen DirectX 12 Ultimate, ale tiež Xe Super Sampling (XeSS) a futuristický video kodek AV1 využívajúci hardvérové kódovanie alebo technológiu Intel Deep Link umožňujúcu súhru viacerých grafických kariet. Nechýba ani výkonný softvér Intel Arc Control, s ktorým budete mať pod kontrolou grafické ovládače aj všetky dôležité nastavenia. Čítajte ďalej a zoznámte sa s grafickými kartami Intel Arc.

Grafické karty Intel Arc A770

Najvýkonnejšie karty Intel Arc A770/A770M pre náročných

Intel Arc A770/A770M sú najvýkonnejšími zástupcami grafických kariet Intel. Prinášajú 32 extrémne výkonných grafických jadier, až 16 GB GDDR6 pamäť a najmodernejšie technológie. Mezi špičkové technologické vychytávky kariet Intel Arc A770/A770M patrí vysoko efektívna mikroarchitektúra Intel Xe HPG, najnovší DirectX 12 Ultimate alebo unikátne XeSS – upscaling rozlíšenie s využitím umelej inteligence a strojového učenie prinášajúce niekoľko režimov a vyšší počet fps.

Stále špičkové a výkonné – grafické karty Intel Arc A750

Intel Arc A750 sú 28-jadrové desktopové grafické karty, ktoré patria podobne ako varianty A770/A770M na vrchol ponuky spoločnosti Intel. Okrem všetkých už spomínaných technologických zázrakov sa chvália tiež plne ovládateľným RGB podsvietením, prvotriednym aktívnym chladiacim systémom, možnosťou pripojenia monitorov s DisplayPort 2.0 alebo HDMI 2.0b/2.1, podporou ray-tracingu, XeSS alebo technológie Intel Deep Link.

Grafická karta Intel Arc A750
Grafická karta Intel Arc A380

Intel Arc A380/A370M pre tvorcov obsahu a online hráčov

Intel Arc A380/A370M sú kompaktné, avšak stále dostatočne výkonné grafické karty, určené pre menej náročných hráčov, streamerov či editorov. Editori a tvorcovia multimédií ocenia Intel Arc A380/A370M najmä vďaka podpore pokročilého Xe media enginu rozšíreného o umelú inteligenciu, streameri si zase určite zamilujú široké možnosti softvéru Intel Arc Control, ktoré zahŕňajú funkciu virtuálneho pozadia alebo Auto Frame. Samozrejmosťou je aj podpora Intel Deep Link a XeSS.

Moderné technológie grafických kariet Intel Arc

Grafické karty Intel Arc prinášajú plejádu technologických vymožeností. Za zmienku stojí podpora DirectX 12 Ultimate, technológia XeSS (Xe Super Sampling) – unikátny upscaling (škálovanie obrazu) využívajúci umelú inteligenciu na dosiahnutie špičkového zobrazenia a vyššieho počtu fps, funkcia Intel Deep Link umožňujúca plynulú spoluprácu grafickej karty Intel Arc s integrovanými kartami procesorov Intel Core alebo napríklad podpora otvoreného kodeku AV1, ktorý zaisťuje vysokú kvalitu videa pri lepšej kompresii.

Intel Arc technológia
Spresniť parametre
2 položky

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB02