Obnoviť stránku

Počas Veľkonočných sviatkov 29.3. a 31.3. je otvorený iba AlzaDrive v Senci. Na Veľkonočný pondelok 1.4. sú uzavreté všetky predajne vrátane AlzaDrive, stále však môžete využiť doručenie do našich AlzaBoxov.

Archív - GPS navigácie do auta

GPS navigácia do auta v dnešnej dobe nahrádza papierové mapy a slúži ako alternatíva mobilných aplikácií. Okrem nastavenia optimálnej trasy vypočíta čas príchodu a upozorní na radary, nadmernú rýchlosť alebo dopravné zápchy. Pomôžeme vám s výberom tej správnej navigácie do auta.

Spresniť parametre
240 položiek

Archív - GPS navigácie do auta

História GPS navigácie
Počiatky GPS navigácie (skratka GPS je z anglického Global Positioning System) sa datujú až do sedemdesiatych rokov minulého storočia, kedy Ministerstvo obrany Spojených štátov zadalo vedcom za úlohu vyriešiť problém so zistením aktuálnej polohy na ľubovoľnom mieste na našej planéte pomocou jednoduchého prístroja. Výsledkom bol práve projekt satelitnej GPS navigácie, ktorý začal byť onedlho realizovaný. Do deväťdesiatych rokov bol systém GPS prístupný iba armáde. Zásadný zlom však prišiel v roku 2000. Do tej doby bola totiž presnosť GPS navigácie na civilné použitie zámerne armádou obmedzená na presnosť v rádoch desiatok metrov z dôvodu obáv zneužitia systému GPS teroristami. Sprístupnenie GPS pre všetko obyvateľstvo prinieslo veľké výhody. Podstatne sa tak urýchlil vývoj, prišli nové moderné prístroje, ktoré sa stále zmenšovali a vylepšovali. A dnes sú už GPS navigácie do auta aj pre turistov (ručná GPS navigácia) s dokonalou presnosťou až na desiatky centimetrov a za dostupnú cenu pre každého.

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB13