Obnoviť stránku

Rady a tipy

Ako na správne čistenie pleti

Pravidelné a dôkladné čistenie pleti prispieva k oddialeniu prvých známok starnutia. Avšak mnohé z nás robia v čistení pleti množstvo chýb. Ako teda správne pleť čistiť, ako často a aké prípravky používať sa dozviete v našom radcovi.

Rozšírená realita v aplikácii Alza: Návod pre iOS | Android

Chcete si pozrieť náš tovar v reálnom prostredí? Vďaka novej funkcii v aplikácii Alza si môžete vybrané výrobky prezrieť priamo u vás doma, a to ešte predtým, než ich doma vybalíte. Presvedčte sa, že sa všetko zmestí a hodí presne tak, ako má. Návod, ako ovládať 3D/AR zobrazenie produktov pre iOS aj Android nájdete nižšie.

Ako umyť auto: Vyčistite auto po zime

Jar je tu a s ňou teplejšie počasie, ktoré praje motoristom. Venujte svojmu vozidlu jedno popoludnie a očistite ho od zimnej špiny. Poradíme vám, ako pri tom postupovať, na čo nezabudnúť a aké nástroje použiť.

macOS a Windows: hlavné výhody a nevýhody

Existuje niekoľko vecí, ktoré dokáže MacBook lepšie ako notebook s Windows 10. Rovnako je to pochopiteľne aj naopak. V našom článku sme sa podrobne pozreli, aké výhody jednotlivé platformy ponúkajú.

Ako pripraviť motorku na sezónu? (NÁVOD)

Jar sa blíži a určite sa už tešíte na prvú jazdu na svojom dvojkolesovom miláčikovi v novej sezóne. Po dlhej pauze však potrebuje predsezónnu prípravu. Ako ho dostať späť do formy?

Ako na správne čistenie medzizubných priestorov?

Používanie medzizubných kefiek znižuje riziko zápalu ďasien a s nimi spojenú paradentózu, ale aj vznik medzizubných kazov. Aj napriek tomu tento spôsob zubnej hygieny nie je stále medzi valnou časťou populácie braný ako súčasť každodennej starostlivosti o chrup. V každom prípade sa medzizubného čistenia obávať nemusíme. Záleží už však na každom z nás, aby sme sa naučili túto činnosť vykonávať automaticky denne aj bez nutnosti vyhrážania našich zubných lekárov. Prečítajte si, ako čistiť medzi zubami, ako používať medzizubnú kefku a ako je to s veľkosťami medzizubných kefiek.

Ako vybrať oblečenie pre psa

Prečo psy potrebujú oblečenie a aké vybrať? A ako správne psa zmerať, aby mu šaty dobre sedeli? Poradíme v našom článku.

Dezinfekcia a jej využitie v domácnosti (NÁVOD)

Ak vás zaujíma, ako správne vykonávať dezinfekciu rôznych povrchov aj materiálov a aké dezinfekčné prostriedky sú k jednotlivým typom dezinfekcie určené, potom si prečítajte náš článok. Dozviete sa v ňom mnoho zaujímavých informácií, rád a postrehov k téme dezinfekcia.

Ako sa starať o vlasy

Vlasy sú vizitkou každého človeka. Aby však boli zdravé a krásne, je potrebné sa o ne náležite starať. Akých chýb sa v starostlivosti o vlasy najčastejšie dopúšťame a čo robiť, aby boli našou ozdobou?

Ako čistiť zuby deťom

Zaujíma vás, kedy je najvhodnejší čas začať s čistením zubov pri deťoch a akú zubnú kefku používať pre dojčatá, batoľatá či predškolákov? A od akého veku je dieťa schopné o zuby sa starať samo? V našom sprievodcovi nájdete odpovede na najčastejšie otázky týkajúce sa ústnej hygieny detí, ktoré si kladie každý rodič.

Ako vyčistiť kávovar (TIPY A TRIKY)

Vďaka kávovarom si môžeme dopriať aj doma lahodnú kávu ako z kaviarne. Ak si chceme však vychutnať naozaj dobrú a voňavú kávu bez rušivých tónov a príchutí, je potrebné kávovar pravidelne čistiť. V čom spočíva údržba kávovaru, ako vyčistiť kávovar od všetkých nečistôt a ako často je potrebné čistenie kávovaru vykonávať? Máme pre vás tipy na správnu údržbu pákových aj automatických kávovarov.

Škvrna na oblečení: Ako ju odstrániť a udržať oblečenie čisté?

Odstraňovanie škvŕn a správne pranie, pri ktorom nedôjde k poškodeniu tkanín, je celkom veda. Keď už škvrny vzniknú, na trhu našťastie existuje niekoľko možností, ako ich odstrániť. Aby ste si urobili prehľad o tom, čo všetko môžete na odstránenie škvŕn použiť, vypísali sme všetky spôsoby v našom novom článku. Navyše sme ich doplnili o špeciálnu vychytávku, s ktorou môžete prať všetky farby bielizne spolu, a ani tak ju nikdy nezafarbíte!

Ako na upratovanie kúpeľne a toalety

Kúpeľňa a toaleta sú miestnosti, ktorým sa pri upratovaní musí venovať maximálna pozornosť. Vďaka zvýšenej vlhkosti sú náchylné na vznik plesne na stenách a vo vlhku sa skvele darí aj baktériám. Začítajte sa do nášho článku, kde sa dozviete všetko, čo vás okolo upratovania kúpeľne zaujíma – ako vyčistiť sprchovací kút, čo funguje na pleseň na stenách, čo vám pomôže v boji s vodným kameňom a ako vyčistiť obkladačky v kúpeľni.

Ako vyrobiť domáci prací prostriedok (NÁVOD)

Chcete prať lacno a ekologicky? V našom článku nájdete všetky podstatné informácie o výrobe domácich pracích prostriedkov vrátane návodov na výrobu mydla, domáceho pracieho prášku, domáceho pracieho gélu a aviváže.

Ako vyčistiť odpad – rady profesionálne aj ľudové

Upchatý odpad môže nemilo prekvapiť každú domácnosť. Možností, ako vyčistiť odpad, je pritom veľa a zaručene pomôžu odstrániť aj nepríjemný zápach z odpadu. Prinášame niekoľko užitočných rád, a to ako prírodných tak chemických, ktoré čistenie odpadového potrubia rozhodne uľahčia, aj to, ako si poradiť, ak vás trápi upchatý záchod.

Upratovanie domácnosti – tipy, triky a návody

Upratovanie domácnosti nemusí byť otrava. V našom článku sa dozviete, ako upratovať efektívne a systematicky. Dočítate sa, ako sa zbaviť plesní v byte a ako odstrániť pleseň zo steny. Ako vyčistiť sedačku a zameriame sa aj na čistenie koberca. Nezabudneme ani na umývanie okien a pridáme aj ďalšie tipy a triky, vďaka ktorým zvládnete generálne upratovanie v rekordnom čase.

Ako správne čistiť zuby

Starostlivosť o zuby patrí k základným hygienickým návykom a každodenným činnostiam. Pravidelné a starostlivé čistenie zubov zaistí perfektný zdravý úsmev bez kazov a ďalších problémov v ústach. Ako si správne čistiť zuby, aby bola naša starostlivosť o ne čo najviac efektívna? Aké druhy kefiek sú dostupné na trhu? Pozrite sa na veľký prehľad v starostlivosti o zuby v našom článku.

Ako na strihanie vlasov a fúzov – strihy, ktoré zvládnete doma

So správnym zastrihávačom a s trochou cviku už nikdy nebudete potrebovať kaderníka. Že neviete, ako na to? V článku vám poradíme, ako na domáce strihanie vlasov aj strihanie brady.

Koronavírus a zvieratá – Fakty a mýty

Máte obavy z nákazy koronavírusom prostredníctvom vášho domáceho maznáčika? Môže sa pes či mačka nakaziť koronavírusom? A čo robiť so zvieratami, ak máte nariadenú karanténu? Poradíme vám a všetko vysvetlíme v našom článku.

Prezutie na zimné pneumatiky: Od kedy musí byť a ako postupovať?

S príchodom zimného obdobia nastáva motoristom povinnosť výmeny pneumatík. Môžete zájsť do pneuservisu, alebo prezuť pneumatiky svojpomocne. Aký je presný postup, čo je na to potrebné a na čo si dať pozor? Aké je dátum na výmenu zimných pneu v roku 2019? A čo zimné pneumatiky v lete?

20 ďalších...

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB18