Obnoviť stránku

Technologie a služby

Samsung Galaxy Ring (ŠPEKULÁCIA): Bude jeden prsteň vládnuť všetkým?

O inteligentnom prsteni Samsung Galaxy Ring už niečo vieme, a dokonca sme ho mohli aj vidieť na MWC. Ako doplnok mobilného telefónu bude cez deň aj v noci strážiť vaše telesné funkcie a následne vám digitálny asistent poradí, ako si zlepšiť svoj život. Ako treba lepšie spať, cvičiť alebo stravovať sa, ale nie všeobecne. Pôjde o konkrétne rady ušité na mieru majiteľovi prsteňa. To znie skvele, a tak sme pre vás zhrnuli všetky informácie, ktoré sme o Galaxy Ring zistili.

NFC platby mobilom (NÁVOD)

NFC slúži na rýchle párovanie, prípadne na bezkontaktné platby. Je nutné skontrolovať podmienky pre konkrétnu banku a kartového poskytovateľa. Ako NFC platby fungujú a čo urobiť pre to, aby ste tiež mohli platiť mobilom?

Snapdragon 8s Gen 3 je výkonný, podporuje AI a objaví sa v zabijakoch vlajkových telefónov

Procesor Qualcomm Snapdragon 8s Gen 3 má byť hlavným pohonom „zabijakov vlajkových lodí“, teda telefónov, ktoré si trúfajú na popredné priečky, ale niektoré funkcie im chýbajú, takže nedosahujú absolútny vrchol. Výkon má mať novinka slušný, rovnako tak aj funkčnú výbavu, niekde sa ale šetriť muselo.

Telefónom zima nesvedčí. Ako s nimi zaobchádzať pri nízkych teplotách

Mobilné telefóny máme neustále pri sebe. Aj v zime a treskúcom mraze. To im ale úplne nesvedčí. Ako sa k telefónom správať, keď je zima a na teplomere pod nulou? Čomu sa vyhnúť? Poradíme v našom článku.

Darovanie, výkup či prenechanie múzeu. Čo robiť so starým telefónom?

Staré mobily, či už smartfóny, alebo tie slúchadlové, môžu byť považované za praveké stroje. Veľakrát toho ale zvládnu ešte dosť. Pokiaľ taký retro mobil nie je nenávratne poškodený, máme pre vás niekoľko tipov, čo s ním.

Xiaomi HyperOS je nový systém s dôrazom na AI, vyšší výkon aj lepšiu previazanosť

Xiaomi predstavilo svoju novú nadstavbu HyperOS, ktorá po desiatich rokoch nahradí doterajšiu MIUI. Nový systém prináša mnoho užitočných úprav a využíva umelú inteligenciu. Čo všetko HyperOS dokáže a v ktorých telefónoch sa objaví?

5G sieť v SR (AKTUALIZOVANÉ): rýchlosť, výhody, pokrytie a všetko okolo

Mobilné siete piatej generácie, tzv. 5G, je nový štandard, ktorý svojimi parametrami výrazne prekračuje súčasné 4G siete. Prináša až desaťnásobný nárast rýchlosti, ktorý spoločne so znížením doby odozvy garantuje vysoko stabilné internetové pripojenie na prakticky ľubovoľné zariadenie.

iPhone história: Ako šiel čas s legendárnym telefónom?

Apple sa uvedením svojho smartfónu iPhone nezmazateľne zapísal do histórie vývoja mobilných telefónov. Ako šiel s iPhonmi čas, čo sa postupne učili a ako boli jednotlivé generácie a modely medzi verejnosťou populárne? Tento článok ponúka prehľadný vývoj jedného z najikonickejších mobilných telefónov histórie.

6G: Nástupca 5G sa stane bránou do budúcnosti (AKTUALIZOVANÉ)

6G siete (siete šiestej generácie) sú zatiaľ zvažovaným a vyvíjaným nasledovníkom aktuálne sa rozširujúcich 5G. Do budúcna sľubujú obrovský nárast prenosových rýchlostí, a tým aj doteraz netušené technológie. Na trhu by sa 6G malo objaviť v roku 2028.

Začína vývojový cyklus systému Android 15. Na čo sa môžeme tešiť?

Google sprístupnil prvú vývojársku verziu operačného systému Android 15, ktorý má vyjsť v druhej polovici roka 2024. Ako vždy je prvá verzia skôr informačná a predstavuje víziu pre nadchádzajúcu verziu. Čo všetko môžeme od najnovšieho Androidu 15 očakávať? Ako bude vývojový cyklus pokračovať ďalej?

Apple A17 Pro: najvýkonnejší mobilný čip súčasnosti

Každý nový Apple iPhone v posledných rokoch obsahuje čip vlastnej výroby Bionic. Táto drobná súčiastka je však kľúčom k úspechu. Do poslednej generácie iPhone 15 Pro sa dostala nová generácia procesora, ktorú Apple premenoval na A17 Pro.

Nové displeje Samsungu dokážu divy. Ohýbajú sa, vysúvajú aj merajú krvný tlak

Čím sa Samsung mohol pochváliť na prestížnej akcii Display Week? Poodhalil, na ktorých technológiách práve pracuje, a rozhodne to stojí za to.

iOS 17: lepšie spojenie so svetom, ale aj osobnejší prístup či dôraz na duševné zdravie

Úplne nové operačné systémy pre Apple telefóny a tablety konečne uzreli svetlo sveta. Súpis noviniek je opäť obsiahly. Poďme si ich prejsť.

Telefóny budúcnosti: skladacie, ohybné, či modulárne?

V článku si predstavujeme aktuálnu aj staršiu generáciu ohybných, skladacích a modulárnych telefónov. Aké sú, čím ich výrobcovia vylepšujú a kam môže smerovať ďalší vývoj?

Nestraťte sa vo svete USB štandardov (POROVNANIE)

USB káble a konektory využívame dnes a denne. Je ich však také množstvo, že sa v nich môžeme ľahko stratiť. Poďte si s nami prejsť najpoužívanejšie typy USB konektorov a pozrieť sa, čo všetko prináša novinka s názvom USB-C.

Ochranné sklo Corning Gorilla Glass – najnovšia verzia, typy, pôvod

Čím ďalej známejšie a čím ďalej rozšírenejšie. To je ochranné sklo Corning Gorilla Glass, ktoré zvyšuje odolnosť inteligentných telefónov, nositeľnej elektroniky a celého radu ďalších produktov.

Reverzné bezdrôtové nabíjanie: Čo je to a ako to funguje?

Reverzné bezdrôtové nabíjanie je technológia umožňujúca využiť energiu napr. v mobilnom telefóne na bezdrôtové nabitie iného zariadenia, napríklad inteligentných hodiniek. Nemusíte tak v niektorých prípadoch cestovať s dvomi nabíjačkami.

Čo je NFC?

NFC (Near Field Communication) je bezdrôtová technológia umožňujúca rýchlu a zabezpečenú výmenu dát na veľmi krátke vzdialenosti (do 4 cm). S jej pomocou si mobilom zaplatíte nákup v obchode či parkovanie alebo jednoducho nazdieľate dokumenty kamarátovi. Oproti Bluetooth je NFC pripojenie automatické a mnohonásobne rýchlejšie.

Samsung predstavil 200 Mpx fotoaparát pre Galaxy S23 Ultra aj ďalšie vrcholné telefóny

Samsung priviedol na svetlo sveta svoj úplne nový fotografický senzor ISOCELL HP2. Jedná sa o priameho nástupcu snímača HP1, ktorý však Samsung vo svojich vlastných telefónoch doteraz neuviedol. Objavil sa skôr v čínskych telefónoch. Novinku s rozlíšením 200 Mpx by sme však podľa všetkého mohli vidieť okrem iného aj v novom vlajkovom rade Samsung Galaxy S23. Aké parametre snímač ponúkne a v ktorých telefónoch bude dostupný?

Dolby Vision napomáha k vyššej kvalite zobrazovaného obsahu

Dolby Vision je jeden z HDR štandardov spoločnosti Dolby, ktorý podporuje 12-bitovú farebnú hĺbku. Pre lepší pohľad ponúkne bohatšie farby pri vyššom jase. Túto technológiu majú vo výbave ako OLED, tak LCD televízory.
20 ďalších...

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB09