Obnoviť stránku

Smart Home (Inteligentná domácnosť)

IFTTT

If This Then That, teda „Ak toto, potom tamto“, je bezplatná webová platforma a zároveň aplikácia pre iOS alebo Android, ktorá dokáže prepojiť inak nespolupracujúce aplikácie a webové služby pomocou reťazcov jednoduchých akcií (appletov). Tento reťazec následne aktivuje definovaná udalosť (trigger). Reťazce je možné voľne vytvárať alebo vyberať z ponuky už hotových appletov. Význam IFTTT rastie tiež spolu s nástupom internetu vecí a spotrebičov ovládateľných z inteligentného telefónu.

Internet vecí

Z anglického Internet of Things (skrátene IoT). S nástupom vysokorýchlostného internetu geometricky rastie počet zariadení každodennej potreby, ktoré sa k internetu pripájajú, aby komunikovali so svojimi používateľmi a odosielali dáta o prevádzke iným zariadeniam alebo do cloudových služieb. Môže ísť o inteligentné hodinky, bezpečnostné kamery, ale tiež napríklad automobily alebo dokonca chladničky a práčky. Tieto zariadenia môže používateľ vďaka unikátnej identifikácii vzdialene ovládať a získavať informácie o ich funkcii.

ZigBee

Otvorený protokol ZigBee je dokonalým nástrojom na automatizované riadenie prístrojov inteligentnej domácnosti a hrá významnú úlohu vo svete Internetu vecí (Internet Of Things  IoT). Jeho kľúčovým benefitom je možnosť využitia zariadení rôznych výrobcov pri zachovaní ich vzájomnej kompatibility a jednoduchého ovládania.

Z-Wave

Otvorený protokol Z-Wave je dokonalým nástrojom na automatizované riadenie prístrojov inteligentnej domácnosti a hrá dominantnú úlohu vo svete Internetu vecí (Internet Of Things - IoT). Jeho kľúčovým benefitom je možnosť využitia zariadení rôznych výrobcov pri zachovaní ich vzájomnej kompatibility a jednoduchého ovládania.

Apple – HomeKit

Apple HomeKit je otvorený protokol pre bezdrôtovú komunikáciu zariadení v chytrej domácnosti. Táto technológia umožňuje ovládať prístroje rôznych výrobcov z jedinej aplikácie Domácnosť (Home) pre iOS zariadenia a vytvárať scenáre automatizovaných akcií na základe definovaných podmienok. Podmienkou kompatibility je certifikácia Works with Apple HomeKit. Bonusom je aj hlasové ovládanie vďaka integrácii chytré asistentky Siri.

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB13