Obnoviť stránku

Počas Veľkonočných sviatkov 29.3. a 31.3. je otvorený iba AlzaDrive v Senci. Na Veľkonočný pondelok 1.4. sú uzavreté všetky predajne vrátane AlzaDrive, stále však môžete využiť doručenie do našich AlzaBoxov.

Procesory AMD

AMD je jeden z najvýznamnejších výrobcov procesorov a ďalších počítačových komponentov. Hoci sa mu v posledných rokoch v porovnaní s Intelom príliš nedarilo, s nástupom novej architektúry Zen 3 a CPU s kódovým označením Ryzen sa karta pomaly obracia. AMD sa tak podarilo vyrovnať krok s Intelom a doplnilo svoje portfólio o vysoko výkonné a energeticky nenáročné procesory, ktoré im v ponuke tak chýbali. Teraz si zo sortimentu procesorov AMD vyberie naozaj každý a nezáleží na tom, či sa venujete hraniu najnovších hier, strihaniu videí, programovaniu, alebo používaniu kancelárskych aplikácií.

Maximálny výkon pre gaming a overclocking – AMD Ryzen

Rad procesorov AMD Ryzen s novou architektúrou Zen 3 je to najlepšie, čo AMD kedy vyrobilo. CPU Ryzen 5000 majú 6 – 16 jadier a prichádzajú s novým socketom AM4, nechýba ani podpora DDR4 pamäte. Oproti predchádzajúcej generácii Ryzen 3000 sú tieto procesory až o 50 % výkonnejšie a vysoký výkon úplne stačí napríklad aj profesionálnym strihačom videí. Pre vášnivých overclockerov je výhodou odomknutý násobič na pretaktovanie. AMD Ryzen je jednoducho určený všetkým, ktorí naozaj naplno využívajú počítač.

Procesor AMD Ryzen
Procesor AMD Threadripper

High-end počítače len s AMD Threadripper

Rad procesorov AMD Ryzen Threadripper využíva slávnu architektúru Zen 2 a disponuje 24 až 64 jadrami. Procesory sú vyrobené najmodernejšou 7 nm technológiou a ponúkajú jeden z najvyšších výkonov na trhu, sú preto vhodné pre herné či pracovné stanice. Procesory AMD Threadripper disponujú funkciou Multithreading a L3 cache pamäťou s veľkosťou až 256 MiB, ktorá zabezpečí hladký chod počítača pri náročných procesoch. Samozrejmosťou je aj podpora rýchlej technológie PCIe 4.0, alebo štvorkanálového zapojenie pamäte DDR4 typu ECC.

Procesor a grafické jadro zároveň? S AMD nie je problém

Hľadáte výkonný procesor na široké domáce použitie, či už ide o streamovanie videí, hranie hier, alebo chod náročnejších aplikácií? AMD Ryzen s grafikou Radeon je tým správnym riešením. Ponúkne 4 až 8 jadier, L3 cache až 8 MiB a výkon i rýchlosť v každej situácii. AMD Athlon s grafikou Radeon sa naopak bude hodiť menej náročným používateľom, ktorí plánujú počítač využívať na prácu, sledovanie filmov i seriálov, či občasné hranie hier.

Procesor radu AMD A-série
    Procesor AMD Sempron

    Procesory AMD EPYC pre všetky potreby serverov

    Druhá generácia AMD EPYC nadväzuje na obľúbenú prvú sériu preslávenú 170 svetovými rekordmi a nastavuje latku procesorov pre servery na doteraz neznámu úroveň. O neprekonateľný výkon serverov sa postará 8 až 64 jadier a cache pamäť s veľkosťou až 256 MiB. AMD EPYC sú tiež prvé svojho druhu a obsahujú integrovaný bezpečnostný procesor na ochranu i šifrovanie dát. Navyše sú ako prvé na trhu pripravené na novú zbernicu PCIe 4.0, ktorá poskytuje dvojnásobnú priepustnosť dát.


    Technológia AMD

    Technológia High Bandwidth Memory

    Vývoj technológie AMD High Bandwidth Memory (HBM) trval dlhých 7 rokov. A vyplatilo sa. Výsledkom je nový druh 3D pamäte, ktorej cieľom je nahradiť súčasné pamäťové čipy GDDR5, ktoré sa využívajú pri grafických kartách. HMB čipy prekonávajú tie existujúce vo všetkých ohľadoch. Výhodou je, že čipy sa na seba vrstvia do výšky, čo ušetrí v porovnaní s GDDR5 pamäťami 94 % priestoru. Priepustnosť HBM pamätí je až 256 GB/s jedným čipom a hovorí sa tak o novom štandarde, ktorý postupne nájde uplatnenie aj u procesorov. AMD High Bandwidth Memory

    Funkcia AMD procesorov High Bandwidth Memory
    Utilita na pretaktovanie procesora AMD Ryzen Master

    AMD Ryzen Master Utility

    Každý procesor Ryzen prichádza s odomknutým násobičom, čo ho predurčuje na pretaktovanie. Na to je k dispozícii utilita AMD Ryzen Master, vďaka ktorej budete mať taktovania naozaj pod kontrolou – všetko rýchlo a jednoducho. Pripravené sú štyri prispôsobiteľné profily, do ktorých môžete uložiť vami nadefinovanú bežnú a maximálnu pracovnú frekvenciu procesora, údaje o napätí CPU aj RAM a ďalšie. Aby procesor i pri maximálnom zaťažení fungoval na jednotku, sú k nim dodávané chladiče Wraith. Prípadne si môžete zakúpiť svoj vlastný chladič a kúpiť CPU bez neho. AMD Ryzen Master Utility

    Technológia AMD SenseMI

    AMD sense je dôvod, prečo dosahujú CPU radu Ryzen až o 52 % vyšší výkon ako predchádzajúce generácie. Táto technológia v sebe zahŕňa až päticu rôznych zlepšení, ktorá robí tieto procesory výnimočnými: Pure Power, Precision Boost, Extended Frequency Range (XFR), Neural Net Prediction a Smart Prefetch. Nižšia spotreba, jednorazové zvýšenie výkonu, predikované správanie aplikácií pomocou neurónovej siete, nahrávanie dát do vyrovnávacej pamäte (cache) pred tým, než to samotná aplikácia vyžaduje, minimalizácia oneskorenia odozvy a mnoho ďalších skvelých vlastností. AMD SenseMI

    Technológia AMD SenseMI

    Prehľad architektúr procesorov AMD

    Architektúra Zen Zen+ Zen 2 Zen 3
    Aktuálne predávaný rad CPU/APU Ryzen
    Athlon
    Threadripper
    EPYC
    Ryzen
    Athlon
    Threadripper
    Ryzen
    Threadripper
    EPYC
    Ryzen
    Dátum uvedenia 2017 2018 2019 2020
    Výrobný proces 14 nm 12 nm 7 nm 7 nm
    Socket AM4
    TR4
    SP3
    AM4
    TR4
    AM4
    SP3
    sTRX4
    AM4
    SP3
    Radič pamäte DDR4 DDR4 DDR4 DDR4
    Spresniť parametre
    51 položiek

    Procesory AMD

    Advanced Micro Devices (AMD) je americká spoločnosť založená 1. mája 1969 v Kalifornii a dnes patrí k najväčším výrobcom integrovaných obvodov a procesorov na svete a k technologickým lídrom na poli výpočtovej techniky.

    Pokračovať

    Na vašom súkromí nám záleží

    My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

    Viac informácií
    Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
    P-DC1-WEB12