Obnoviť stránku

Latte macchiato – návod na prípravu

Aktualizované

Kávový nápoj, ktorého základom je kvalitné espresso, navrstvené v pohári s našľahaným mliekom. Pôvod latté macchiato by sme hľadali v Taliansku, kde sa podľa povesti začalo pripravovať kvôli deťom, ktoré vyžadovali „svoju šálku kávy“. Doslovný preklad znamená „škvrnité mlieko“.

Cafe macchiato

Aká hrubosť kávy je na prípravu latte macchiata ideálna?

Súčasťou latte macchiato je espresso. Hrubosť kávy teda zodpovedá príprave na espresso a mala by konzistenciou pripomínať hrubú múku.

Aký zvoliť kávovar?

Staršie typy automatických kávovarov tak šikovné, aby pripravili toto krásne latté macchiato, nebývali. Pri súčasných už však ide o úplne iný zážitok. A to chuťovo aj vizuálne.

Príprava latte macchiata

Latte macchiato je podávané vo vysokých pohároch s vrstvou mlieka na dne, potom vrstvou kávy a nakoniec vrstvou hustej našľahanej mliečnej peny.

Latte macchiato – recept

  • Množstvo kávy na prípravu: 7 – 14 g
  • Teplota vody: 88 – 93 °C pri espresse, 58 – 60 °C pri mlieku
  • Čas prípravy: do 5 minút
  • Objem: 25 ml espressa + min. 200 ml našľahaného mlieka s penou
  • Druh šálky: vysoké poháre s objemom 280 ml

i

Zaujímavosti zo sveta kávy, recepty na kávové nápoje a podrobnosti o možnostiach prípravy kávy nájdete v našej Kávovej encyklopédii.

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB03