Obnoviť stránku

ASUS Z170M-PLUS

4,5 6 hodnotení
Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

ASUS Z170M-PLUS

Skvelá základná doska značky ASUS so socketom LGA 1151 a čipsetom Intel Z170 je určená pre novú výkonnú generáciu procesorov Skylake, vyrábanú pomocou preverenej 14nm technológie. Tento model prekvapí najvyššou možnou kvalitou a tiež spoľahlivou ochranou svojich komponentov.

Vysoká odolnosť

Technológia 5X Protection sa prostredníctvom kvalitných komponentov stará o čo najväčšiu bezpečnosť tejto základnej dosky. Systém digitálneho napájanie DIGI+ VRM poskytuje doske správnu úroveň napätia. Elimináciu skratov, ktorých pričinením by mohlo dôjsť k poškodeniu dosky, majú na starosti prednastaviteľné poistky zabraňujúce prepätiu. K tomu všetkému sú zadné I/O panely chránené proti korózii. Samostatný čip EPU (Energy Processing Unit) inteligentne reguluje napájanie rozpoznaním aktuálnej záťaže počítača, čím môže dôjsť k až 80% úspore energie. Funkcia Fan Xpert 3 predstavuje pokročilý nástroj na riadenie ventilátorov, ktorý zabezpečuje ich tichšiu a oveľa účinnejšiu prevádzku.

Nebojte sa výkonu

Na zapojenie grafických kariet poslúžia sloty PCI Express 3.0. Pri použití CrossFireX zapojení dostanete možnosť si vychutnať grafické rozlíšenie svojich moderných hier naplno. K dispozícii sú aj 4 sloty pre operačnú pamäť DDR4 SDRAM na frekvencii až 3466 MHz a kapacite až 64 GB. Základná doska je osadená celkom 13 USB slotmi, z toho 6x sa stretneme s USB 2.0 a 6x s USB 3.0. K tým ASUS pridal funkciu USB 3.0 Boost, vďaka ktorej sa môžete tešiť až o 70% vyššiu prenosovú rýchlosť dát. Stačí len pripojiť a vychutnať si rýchlosť prenosu. Novinkou je tu prítomnosť portu USB typu C s priepustnosťou dát 5 Gb/s, ktorý je pripravený na prenos viacerých druhov dát a zlepšenie možnosti napájania pripojených periférií. O ozvučenie sa hravo postará 8kanálový čip Realtek ALC 887.

Rozhranie M.2 na palube

Pre pevné disky sa na základnej doske nachádzajú 6x konektory SATA 6 Gb/s. Na pripojenie harddiskov väčších ako 2 TB disponuje doska softvérovou funkciou Disk Unlocker. Užívajte si tak neobmedzených možností úložného priestoru pre vaše dáta. K dispozícii tu máme aj konektor SATA Express na rýchly prenos dát rýchlosťou až 10 Gb/s. Unikátny výkon pre rýchle SSD disky s vašim systémom poskytuje rozhranie M.2 s neuveriteľnou rýchlosťou prenosu až 32 Gb/s.

Parametre a špecifikácia

Socket a čipset

Socket Intel 1151
Čipset Intel Z170

Formát a funkcie

Formát základnej dosky mATX (Micro ATX)
Základné funkcie Integrovaná sieťová karta, Integrovaná zvuková karta, PCI Express 3.0, Serial ATA III, UEFI BIOS

Operačná pamäť

Vyhotovenie DIMM
Režim zapojenia Dual-channel

Rozhranie

Typ zvukovej karty Realtek ALC887

Konektory

Externý DVI, HDMI, Jack, PS/2, RJ-45 (LAN), USB 2.0, USB 3.2 Gen 1, USB-C, VGA (D-Sub)
Interný COM header, Front Panel Audio konektor, LPT konektor, M.2 Socket, S/PDIF header, SATA Express port, Serial ATA III, USB 2.0 header, USB 3.0 (3.1 Gen 1) bracket
USB 2.0
USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0)
Serial ATA III
Kód:  AC990y
Produktové číslo:  90MB0M60-M0EAY0
Odkazy: Stránky výrobcu

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB04