Obnoviť stránku

Počas Veľkonočných sviatkov 29.3. a 31.3. je otvorený iba AlzaDrive v Senci. Na Veľkonočný pondelok 1.4. sú uzavreté všetky predajne vrátane AlzaDrive, stále však môžete využiť doručenie do našich AlzaBoxov.

Počítačové skrine

PCB

PCB (Printed Circuit Board) je doska plošných spojov vyrobená z izolačného materiálu, napríklad laminátu. Jednotlivé elektronické súčiastky sú prepojené vodivými cestami nalepenými na doske.

Socket

Konektor na základnej doske určený na pripojenie procesorov. Má obdĺžnikový tvar a svojím názvom často prezrádza aj počet vodičov.

HTPC skriňa

Skriňa na HTPC (Home Theatre Personal Computer, teda počítač na domáce kino) je kompaktná skriňa na počítačovú zostavu na sledovanie filmov a televíznych relácií. Umiestňuje sa teda v obývacej izbe a prepája sa s televízorom. Na pohodlnú obsluhu je často vybavená diaľkovým ovládaním.

Slot

Slot je rozhranie na pripojenie napríklad procesora, rozširujúcich kariet, grafických kariet, špeciálnych modulov a pod.

Šasi

Šasi je kostra skrine s pripravenými otvormi a pozíciami na všetky komponenty počítača.

ATX

ATX (Advanced Technology Extended) je formát základných dosiek, ktorý v roku 1995 vytvoril Intel. Na podobnej koncepcii ako ATX sú postavené microATX či Mini ITX, majú však menšie rozmery.

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB11