Obnoviť stránku

Polar Vantage: Prémiové športové hodinky

Aktualizované

Polar Vantage sú nové športové hodinky určené predovšetkým pre ambicióznych športovcov, ktorí sa chcú naďalej zlepšovať a dosiahnuť tak na maximálny potenciálny výkon. Či už plávate, beháte, alebo sa venujete rovno triatlonu, tak práve pre vás sa Polar Vantage vyrábajú. Dokážu však obstáť proti tvrdej konkurencii? A ako sú na tom s cenou?

Športtester Polar Vantage na zápästí nijako neprekáža

Športové hodinky Polar Vantage stavili svojím vyhotovením na jednoduchosť a ľahkosť. Veď ťažšia verzia tejto rady, Polar Vantage V, má iba 66 gramov. Úzka luneta oboch športtesterov značky Polar priťahuje pozornosť ku kruhovému farebnému 1,2" displeju s rozlíšením 240 × 240 bodov. Obrazovka hodiniek sa nevypína a je tak pripravená ihneď zobrazovať požadované funkcie. Po stranách má vrúbkované tlačidlá, ktoré uľahčujú ovládanie aj pri prebiehajúcej športovej aktivite. Remienok je štandardne silikónový. Výhodou sú dve veľkosti, a to na zápästie s obvodom 130 – 185 mm a 155 – 210 mm.

Nemenej zaujímavá je aj zadná strana, kde je optický snímač tepovej frekvencie. Polar Vantage sú však pomocou Bluetooth kompatibilné s klasickým hrudným snímačom, ktorý býva typicky presnejší. Vďaka týmto senzorom si budete môcť prispôsobiť náročnosť i rýchlosť svojho tréningu. Správna tepová frekvencia pri cvičení vám pomôže športovať efektívnejšie. Návod na výpočet optimálnej tepovej frekvencie, delenie tepových zón aj ďalšie tipy na dosiahnutie vášho športového cieľa nájdete napr. v článku Tepová frekvencia pre efektívny tréning.

Polar Vantage; barvy

Športtestery Polar Vantage sú dostupné v troch farbách – čierna, oranžová a biela.

Hodinky Polar Vantage V sú vybavené novou generáciou snímania tepovej frekvencie – tzv. fúznou technológiu snímača Polar Precision Prime. Táto inovácia kombinuje optické meranie tepovej frekvencie s meraním z kontaktu s pokožkou, aby sa predišlo akýmkoľvek pohybovým artefaktom, ktoré by mohli narušiť signál tepovej frekvencie a vytvoriť nespoľahlivé údaje.

Funkcia Bežecký výkon potom skvele dopĺňa sledovanie tepovej frekvencie – pomáha totiž monitorovať externú záťaž pri behu. Výkon reaguje na zmeny intenzity rýchlejšie ako tepová frekvencia, preto je funkcia skvelým a návodným pomocníkom pri intervalovom tréningu do kopca. Rovnako ho možno využiť na udržanie stabilnej úrovne vydávaného úsilia pri behu napríklad na pretekoch. Výpočet prebieha na základe vlastného algoritmu spoločnosti Polar a je založený na údajoch z GPS a barometra. Hodinky Polar Vantage V využívajú funkciu na výpočet svalovej záťaže, teda záťaže, ktorú kladie tréning na kĺby a svalovú a kosternú sústavu.

Polar Vantage odolá vonkajším vplyvom

Displej športtesteru Polar Vantage je chránený odolným sklíčkom Gorilla Glass. Hodinky sa pýšia aj certifikáciou WR 30M, čo znamená, že sú odolné voči vlhkosti a dažďu. Ich konštrukcia vydrží tlak 3 ATM (resp. 3 bar). Podľa výrobcu je možné s nimi aj plávať. Vďaka tomu ich môžu používať aj triatlonisti. Na hĺbkové potápanie ale určite vhodné nie sú.

Detailné sledovanie aktivít s Polar Vantage

Okrem klasických funkcií typu prebúdzanie pomocou zvukovej alebo vibračnej signalizácie si môžete pohrať aj so sledovaním kvality spánku. Športové hodinky Polar Vantage sú vybavené funkciou Sleep Plus, ktorá umožňuje dôkladný rozbor kvality a dĺžky spánku. Áno, aj ten je na zlepšovanie kondície dôležitý. Aplikácia zaznamená nielen dĺžku a kvalitu, ale ak zadáte aj vami požadovanú dobu a po prebudení spánok sami zhodnotíte, podá ucelený prehľad, z ktorého sa dá zistiť, aká je vhodná dĺžka spánku a aký má vplyv na vašu dennú aktivitu. Športtester Polar Vantage vám tak pomôže získať a správne využiť energiu v priebehu celého dňa.

Polar Vantage; meranie

Polar Vantage dohliadne na vašu tepovú frekvenciu pri každom tréningu.

Polar Vantage ponúka rad bežeckých štatistík

Športtester Polar Vantage je svojím poňatím mimoriadne vhodný aj pre tých najlepších hobby bežcov a nepohrdne nimi ani profesionál. Meria rýchlosť a vzdialenosť pomocou akcelerometra. Zaznamenáva kadenciu behu priamo zo zápästia a je vybavený pásmami tepovej frekvencie a tempa. Športtester vám tiež po každom behu vypočíta tzv. bežecký index, ktorý je ovplyvňovaný hodnotami maximálnej a pokojovej tepovej frekvencie, rýchlosťou behu a nadmorskej výšky, ktorá je meraná pomocou GPS alebo GLONASS signálu a barometrického výškomeru. Čím je index vyšší, tým lepšiu máte kondíciu.

i Viete, ako správne behať? Spísali sme pre vás kompletného sprievodcu Ako správne behať – od bežeckých začiatkov cez zlepšovanie vašej kondície až po zrodenie pretekára! V článku nájdete tiež bežecké doplnky, ktoré vám môžu beh ešte viac spríjemniť.

Súčasťou bežeckého programu je aj počítanie kalórií, celkový prínos tréningu alebo meranie okruhov. V prípade drahšieho variantu Polar Vantage V možno obľúbenú trasu ľahko naimportovať priamo do hodiniek, a to vo formáte GPX alebo TCX. Športtester Polar Vantage V vás potom prevedie trasou v reálnom čase. Po pripojení hrudného pásu zistíte aj mieru regenerácie po danej aktivite. Pokiaľ dávate prednosť chôdzi pred behom, poteší vás možnosť prepnutia do režimu krokomeru. Túto funkciu podporujú obe verzie hodiniek. Meria kadenciu chôdze, vzdialenosť, priemernú dĺžku kroku a tempo.

Polar Vantage; beh

Polar Vantage vypočíta mieru regenerácie po každom tréningu.

Analýzy skrz aplikáciu Polar Flow

Batéria športtesteru Polar Vantage vydrží 30 – 40 hodín aktivity na jedno nabitie so zapnutou tepovkou aj GPS súčasne. To je úplne vynikajúca hodnota. S mobilným telefónom hodinky prepojíte samozrejme pomocou Bluetooth. Na nastavenie športových profilov, plánovanie tréningov alebo zobrazenie výsledkov a monitorovanie pokroku je potrebné stiahnuť bezplatnú aplikáciu Polar Flow. Športtester je ďalej kompatibilný s OS Windows a Mac OS verzie 10.6 a vyššie.

Polar Vantage v dvoch verziách

Športtestery Polar Vantage sú dostupné v dvoch verziách. Drahšia verzia – Polar Vantage V – je oproti lacnejšiemu Polar Vantage M vybavená dotykovým displejom a predovšetkým disponuje možnosťou sledovania regenerácie po športovom výkone. To je úplne kľúčová funkcia pomáhajúca k nárastu kondície. Drahšia verzia je tiež vybavená barometrickým výškomerom a ponúka možnosť importu trasy, a to vo formáte GPX alebo TCX. Na jedno nabitie vydrží 40 hodín. Dostupná je aj v súprave Polar Vantage V HR s kompatibilným hrudným pásom.

Vybrané parametre Polar Vantage M Polar Vantage V (HR)
Displej 1,2" 1,2"; dotykový
Rozlíšenie 240 × 240 240 × 240
Meranie TF zo zápästia
Monitorovanie spánku
Pripojenie hrudného pásu
Sledovanie regenerácie tela po výkone
Odolnosť WR30 WR30
GNSS systém GPS aj GLONASS GPS aj GLONASS
Barometrický výškomer

Výdrž batérie 30 h 40 h
Váha 45 g 66 g
Cena 279,- 499,- (549,-)

Cena platná k 28. 10. 2018.

Športtester Polar Vantage je vhodný predovšetkým pre náročnejších hobby športovcov, ktorí sa chcú zlepšiť vo svojej obľúbenej disciplíne. Pridajte ho do športovej výbavy a dosiahnite svojich maximálnych výsledkov! Dostupný je v klasickej čiernej a bielej farbe, v prípade drahšieho modelu môžete zažiariť aj s oranžovým modelom.

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB19