Vyberáme etažér na koláče
Etažér na koláče nie je iba funkčný doplnok, okrem toho pridá vášmu servírovaniu dôležitú estetickú hodnotu. Zvolením stojana, ktorý odráža tému udalosti a dopĺňa vaše aranžmány, môžete zvýšiť vizuálnu príťažlivosť celého stola. Etažér na zákusky, makrónky a iné pečivo dodá estetiku a štýl do vašej prezentácie jedla, zároveň zdôrazní lásku a starostlivosť, ktorú vkladáte do prípravy sladkostí pre svojich hostí. Na aké parametre by ste sa mali pri výbere zamerať?
i
Chcete napiecť vianočné pečivo aj pre hostí so špeciálnymi potrebami? Prečítajte si článok Zdravé a chutné Vianoce bez lepku.
Etažér na koláče nielen z porcelánu
Materiál, z ktorého je etažér na koláče a iné pečivo vyrobený, hrá kľúčovú úlohu nielen kvôli jeho vzhľadu, ale aj kvôli odolnosti a úžitkovej hodnote.
- Porcelán je cenený pre svoju hladkú, nepriehľadnú povrchovú úpravu a vysokú odolnosť proti teplu a odreniu. Nejeden porcelánový etažér na zákusky je často zdobený rafinovanými vzormi alebo dokonca ručne maľovanými detailmi, čo ho robí ideálnym pre formálne udalosti a slávnostné večery.
- Kamenina, všeobecne robustnejšia a ťažšia ako porcelán, má často bohato textúrovaný povrch a môže disponovať širokou škálou glazúr a farieb. Jej neformálna estetika je ideálna pre servírovací stojan na cukrovinky, ktorý využijete na neformálnych priateľských zhromaždeniach či počas každodenného používania.
- Sklo pre poschodový stojan na zákusky môže mať rôzne formy, od priezračného až po mliečne alebo farebné vyhotovenie. Sklenený etažér pridáva eleganciu a sofistikovanosť, zároveň umožňuje hosťom vidieť naservírované pečivo zo všetkých strán a uhlov.
- Kov, medzi ktorý počítame nehrdzavejúcu oceľ alebo hliník, ponúka moderný, priemyselný vzhľad, kovový etažér na zákusky navyše disponuje extrémnou odolnosťou. Kovové stojany môžu mať rôzne povrchové úpravy, ako je lesk, mat alebo brúsený vzhľad. Kovových stojanov na pečivo u nás nájdete najviac.
- Drevo pridáva stojanom teplý, organický dotyk a je ideálny pre vonkajšie udalosti alebo zhromaždenia s rustikálnou témou. Drevo je tiež veľmi odolné a pri správnej starostlivosti vám tak môže drevený etažér na koláče vydržať dlhé roky.
Všetky vami preferované materiály si môžete vybrať v parametrickom filtri, ktorý nájdete v ľavej časti rozhrania nášho obchodu.
Porcelánový servírovací stojan
Drevený stojan na zákusky
Kovový stojan na makrónky
Etažér na zákusky a jeho rozmery
Rozmery, ktorými bude váš nový etažér na zákusky disponovať, sú zásadné pre optimálnu prezentáciu sladkostí a efektívne využitie priestoru. Výška stojana by mala umožňovať ľahký prístup ku všetkým poschodiam bez nebezpečenstva prevrhnutia, zatiaľ čo šírka a hĺbka by mali byť dostatočné na umiestnenie rôznych druhov cukroviniek bez toho, aby pôsobil preplnene. Priemer každého poschodia je podobne dôležitý, poschodia by nemali byť príliš tesné, ale mali by ponúkať dostatok priestoru pre rôzne cukrovinky. Pri výbere je tiež dôležité zvážiť, aké veľké miesto bude stojan na koláče zaberať na stole a či bude v súlade s ostatnými naservírovanými prvkami.
i
Stojan na makrónky a ďalšie sladkosti nemusí byť iba trojposchodový. Nájdete u nás aj etažéry s dvomi poschodiami alebo elegantné jednoposchodové podnosy. Servírovací etažér na koláče si u nás vyberiete na každú príležitosť.