Obnoviť stránku

Počas Veľkonočných sviatkov 29.3. a 31.3. je otvorený iba AlzaDrive v Senci. Na Veľkonočný pondelok 1.4. sú uzavreté všetky predajne vrátane AlzaDrive, stále však môžete využiť doručenie do našich AlzaBoxov.

ASUS ROG ZENITH EXTREME

5 1 hodnotení
Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru
Stránky výrobcu

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

ASUS ROG ZENITH EXTREME

Spoločne s prvými procesormi generácie Ryzen Threadripper predstavilo AMD tiež úplne novú čipovú sadu X399. A práve tá je hlavným stredobodom základnej dosky ASUS ROG ZENITH EXTREME. Ide o vôbec najvyšší model tohto rešpektovaného výrobcu. Tomu zodpovedá aj úplne bezprecedentná výbava aj možnosti pre ďalšie pretaktovanie až 16jádrových procesorov. So svojimi možnosťami tak predstavuje jasnú voľbu pre zostavenie extrémne výkonného herného počítača alebo pracovnej stanice.

Kľúčové vlastnosti ASUS ROG ZENITH EXTREME

  • Základná doska pre výkonné herné počítače s procesormi AMD Ryzen Threadripper
  • Jedna z najlepších základných dosiek všetkých čias
  • Fyzicky veľký formát typu eATX
  • Výrazne pokročilejší variant RGB osvetlenia Aura
  • Moderné konektory vrátane USB-C zaistí extrémne rýchle dátové prenosy
  • Bezdrôtový modul WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, dual band (2,4 GHz, 5 GHz)
  • Displej LiveDash OLED zobrazuje POST stavy systémy
  • Zapojenie grafických kariet v režime CrossFire alebo SLI

Využite plný potenciál procesorov AMD Ryzen Threadripper

AMD Threadripper predstavuje extrémne výkonný procesor pre desktopy. Využíva až 16 jadier, viac pamäťových kanálov a väčšiu šírku pásiem pre grafiku a úložisko než bežné desktopové procesory. Práve preto je určený pre užívateľov vyžadujúcich maximálny výkon za všetkých okolností. Až so 16 jadrami a 32 vláknami zdvojnásobuje Threadripper výpočtový výkon doterajších najsilnejších stolových procesorov AMD. V pohode zvládne komplexné editáciu videí, 3D vykresľovanie, hranie hier aj ten najnáročnejší multitasking.

Základná doska pre najmodernejšie AMD procesory

Doska ASUS ROG ZENITH EXTREME je navrhnutá pre procesory AMD Ryzen Threadripper, ktoré sa osadzujú do pätice TR4. Tie spolupracujú s pamäťami typu DDR4 SDRAM o frekvencii až 3 600 MHz. Po maximálnom obsadení všetkých ôsmich portov sa dostanete až na luxusných 128 GB.

Ideálne pre tých najnáročnejších užívateľov

Vďaka štvorici slotov PCI Express 3.0 pripojíte k doske viac grafických kariet v režimoch AMD CrossFire a NVIDIA SLI. Tým sa výrazne zvýši váš grafický výkon a aj tie najnovšie hry preto budete môcť hrať na najvyššej úrovní detailov v rozlíšení až 4K. Aby bol váš herný zážitok dotiahnutý až do konca, vybavil výrobca základnú dosku prémiovou zvukovou výbavou. Tú predstavuje kombinácia kodeku radu Realtek S1220 s DAC prevodníkom ESS Sabre 9018Q2C. Výsledná kvalita zvuku konkuruje aj vybraným samostatným zvukovým kartám tej najvyššej cenovej relácie.

ASUS 5-Way Optimization

Všetky zložité ladenia svojho počítača zvládnete jediným kliknutím pomocou technológie 5-Way Optimization. Tá optimalizuje základné funkcie vášho systému na základe aktuálneho použitia. Či už práve hráte hry, sledujete film alebo pracujete, výkon počítača sa vašim aktivitám prispôsobí. Tým dosiahnete skvelý výkon a zároveň úsporu energie. Hry vďaka vynikajúcemu výkonu, nastaveniu priority šírky pásma a skvelému zvuku pobežia rýchlo a úplne plynulo.

Vo výbave ASUS ROG ZENITH EXTREME nechýbajú ani M.2 sloty

Pokiaľ od svojich SSD diskov očakávate maximálnu rýchlosť, pripojte ich až k trom M.2 a jednému U.2 slotu. Externé disky si budú užívať vysoké prenosové rýchlosti vďaka prítomnosti USB 3.1 druhej generácie, ktoré sa pýšia až ohromným zrýchlením oproti generácii 2.0. Požadované súbory sa prenesú až 20× rýchlejšie. Samozrejme, nechýba vo výbave základnej dosky ani moderný USB typu C.

 

Parametre a špecifikácia

Socket a čipset

Socket AMD TR4
Čipset AMD X399

Formát a funkcie

Formát základnej dosky eATX (Extended ATX)
Základné funkcie Bluetooth, Integrovaná sieťová karta, Integrovaná zvuková karta, M.2, PCI Express 3.0, Serial ATA III, UEFI BIOS, WiFi

Operačná pamäť

Vyhotovenie DIMM
Režim zapojenia Quad-channel

Rozhranie

Pokročilé funkcie HW tlačidlá, AMD CrossFireX, NVIDIA SLI/NVlink, Radič RAID, Chladiče mosfetov
Typ zvukovej karty Realtek ALC1220

Konektory

Externý Jack, Optical out, RJ-45 (LAN), RJ-45 (LAN) 10Gbps, USB 3.2 Gen 1, USB 3.2 Gen 2, USB-C, Wifi konektor
Interný Front Panel Audio konektor, M.2 Socket, S/PDIF header, Serial ATA III, TPM header, USB 3.0 (3.1 Gen 1) bracket, USB 3.2 Gen 1 header
USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0)
USB 3.1 (3.1 gen2)
M.2 sloty
Serial ATA III

Rad

Rad Asus ROG Zenith
Kód:  ACtr401
Produktové číslo:  90MB0UV0-M0EAY0
Odkazy: Stránky výrobcu

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB17