Obnoviť stránku

ASUS ROG STRIX B550-XE GAMING WiFi

5 2 hodnotení
Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru
Stránky výrobcu

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

ASUS ROG STRIX B550-XE GAMING WiFi

Základná doska ASUS ROG STRIX B550-XE GAMING WIFI s päticou AMD AM4 a čipovou sústavou AMD B550 poskytne vašej počítačovej zostave mohutnú dodávku energie a efektívne chladenie, vďaka čomu je dobre vybavená na podporu procesorov AMD Ryzen 3. generácie a procesory AMD Ryzen 5000. Doska ASUS ROG STRIX B550-XE GAMING WIFI podporuje aj rýchlejšiu pamäť a superrýchle vysokokapacitné úložisko a poskytuje všetko, čo potrebujete na vytvorenie počítača, ktorý je pripravený hrať na najvyššej úrovni.

Kľúčové vlastnosti základnej dosky ASUS ROG STRIX B550-XE GAMING WIFI

  • Základná doska ASUS ROG STRIX B550-XE GAMING WIFI na 3. generáciu procesorov AMD Ryzen a procesory AMD Ryzen 5000
  • Účinné chladenie umožní extrémny výkon procesora
  • Miesto na rýchlu DDR4 RAM až do 128 GB kapacity
  • Dostatok konektorov na rýchle pripojenie HDD a SSD diskov
  • Integrovaná zvuková technológia ROG SupremeFX
  • Dostatok USB portov na periférie a rýchle dátové prenosy
  • Bezdrôtová WiFi 6 (802.11ax)
  • Nástroje na personalizáciu a centralizovanú kontrolu
  • Formát ATX

Konštrukcia dosky ASUS ROG STRIX B550-XE GAMING WIFI pre maximálny chladiaci výkon

Na mieru vyrobený nízkošumový ventilátor Delta Superfly ovládaný prostredníctvom systému UEFI BIOS účinne ochladzuje oblasť okolo VRM a poskytuje široký priestor na pretaktovanie. Životnosť tohto ventilátora s odolnými ložiskami je až 60 000 hodín. Hliníkový I/O plášť a tepelná rúrka základnej dosky ASUS ROG STRIX B550-XE GAMING WIFI v tvare L umožňujú rýchly a rovnomerný prenos tepla. Rôzne režimy chladenia je možné kedykoľvek nakonfigurovať pomocou Fan Xpert 4, alebo UEFI BIOS. M.2 slot je vybavený špeciálnym chladičom, ktorý udržuje SSD na optimálnej prevádzkovej teplote.

Podpora rýchlej operačnej pamäte na doske ASUS ROG STRIX B550-XE GAMING WIFI

Dvojkanálová pamäťová architektúra sa skladá zo štyroch slotov DIMM na pamäť DDR4 s najvyššou frekvenciou 5 100 MHz a má kapacitu až 128 GB. Pomocou nástroja ASUS Optimem II je možné optimalizovať pamäť na nastavenie vysokej frekvencie, alebo nízkej latencie. Optimem II zlepšuje rozloženie trasovania, významne znižuje počet prechodov a presluchov a zlepšuje stabilitu a kompatibilitu pamäte. Na externé zobrazovacie zariadenia sú pripravené porty HDMI a DisplayPort.

Príprava na veľký úložný priestor a rýchla komunikácia

Na pevné disky využijete na ASUS ROG STRIX B550-XE GAMING WIFI šesť konektorov SATA 6 Gb/s. Základná doska je vybavená dvoma integrovanými slotmi M.2, z ktorých jeden podporuje najnovší štandard PCIe 4.0, poskytujúci maximálnu flexibilitu úložiska a najvyššie rýchlosti dátových prenosov. S 2,5 GB Ethernetom si vychutnáte rýchly prenos súborov, hranie bez meškania a streamovanie videa vo vysokom rozlíšení. K internetu sa môžete pripojiť aj s WiFi 6 s vysokým výkonom v bezdrôtovej prevádzke. ASUS LANGuard poskytne ochranu proti prepätiu, úderom blesku a statickým výbojom. Na pripojenie periférií a dátové prenosy s rýchlosťou až 20 Gbps je na doske ASUS ROG STRIX B550-XE GAMING WIFI k dispozícii dostatok portov USB 2.0 a USB 3.2. vrátane obojstranného USB-C.

Personalizujte a nastavte si na doske ASUS ROG STRIX B550-XE GAMING WIFI vlastný štýl

Doska ASUS ROG STRIX B550-XE GAMING WIFI ponúka okrem mimoriadneho výkonu aj rozsiahle možnosti vybudovania vlastného štýlu a prispôsobenia prostredníctvom nástrojov Aura Sync a adresovateľného Gen 2 RGB headera. Intuitívne rozhranie Sonic Studio podporuje virtuálny priestor na náhlavné súpravy a určite vás vtiahne hlbšie do akcie. Armory Crate je nový softvérový nástroj navrhnutý tak, aby vám poskytoval centralizovanú kontrolu podporovaných herných produktov. Integrovaná zvuková technológia ROG SupremeFX zabezpečuje čistý zvuk a plochú frekvenčnú odozvu. Dva výstupy na prednom paneli poháňané operačnými zosilňovačmi dodávajú vysoko kvalitný zvuk do herných slúchadiel.

Parametre a špecifikácia

Socket a čipset

Socket AMD AM4
Čipset AMD B550

Formát a funkcie

Základné funkcie Bluetooth, Flash BIOS bez CPU, Integrovaná sieťová karta, Integrovaná zvuková karta, M.2, PCI Express 4.0, Príprava pre CPU s integrovaným GPU, RGB podsvietenie, Serial ATA III, WiFi

Operačná pamäť

Vyhotovenie DIMM
Režim zapojenia Dual-channel

Rozhranie

Pokročilé funkcie NVIDIA SLI/NVlink, AMD CrossFire Technologies
Typ zvukovej karty Realtek ALC1220A

Konektory

Externý DisplayPort, HDMI, Jack, RJ-45 (LAN) 2.5Gbps, USB 2.0, USB 3.2 Gen 2, USB-C
Interný ARGB LED Header, M.2 Socket, RGB LED Header, Serial ATA III, Thunderbolt header, USB 2.0 header, USB 3.2 Gen 1 header, USB-C 3.2 Gen 2 header
USB 2.0
USB 3.1 (3.1 gen2)
M.2 sloty
Serial ATA III
Kód:  ACb550rx1
Produktové číslo:  90MB17B0-M0EAY0
Odkazy: Stránky výrobcu

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB19