Obnoviť stránku

ASUS PRIME Z370-A

4,8 13 hodnotení
Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru
Stránky výrobcu

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

ASUS PRIME Z370-A

Skvelá základná doska značky ASUS so socketom LGA 1151 a čipsetom Intel Z370 je určená pre novú výkonnú generáciu procesorov Coffee Lake, vyrábanou pomocou preverenej 14 nm technológie. Tento model prekvapí najvyššou možnou kvalitou a tiež spoľahlivou ochranou svojich komponentov. So svojou modernou výbavou predstavuje ideálnu voľbu pre vytvorenie zostavy určenej pre hranie hier alebo prehrávanie multimediálneho obsahu. 

Kľúčové vlastnosti základnej dosky Asus PRIME Z370-A

  • Výkonná základná doska s čipsetom Z370
  • Socket len pre výkonné procesory Intel 8. generácie (Coffee Lake)
  • Funkcia 5-Way Optimization pre optimalizáciu základných funkcií systému
  • DIGI + VRM poskytuje doske správnu úroveň napätia
  • 4 sloty pre pamäťové moduly typu DDR4
  • Možnosť zapojenia grafických kariet v režime SLI alebo CrossFireX
  • K dispozícii dva porty USB 3.1 Gen 2 s konektormi typu USB-C a USB-A
  • Technológia SafeSlot pre bezpečné pripojenie ťažkých grafických kariet
  • 8-kanálový čip Realtek S1220A pre špičkový zvuk
  • Základná doska vôbec nepodporuje CPU Kaby Lake alebo Skylake

Zaručená ochrana a úsporná prevádzka

Technológia 5X Protection sa prostredníctvom kvalitných komponentov stará o čo najväčšiu bezpečnosť tejto základnej dosky. Systém digitálneho napájania DIGI + VRM poskytne doske správnu úroveň napätia. Elimináciu skratov, pričinením ktorých by mohlo dôjsť k poškodeniu dosky, majú na starosti prednastaviteľné poistky zabraňujúce prepätiu. Funkcia 5-Way Optimization optimalizuje základné funkcie systému na základe jeho aktuálneho využitia. nech už hráte hry, pracujete alebo sledujete filmy, stačí jediné kliknutie myšou a váš počítač sa prispôsobí. Samostatný čip EPU (Energy Processing Unit) inteligentne reguluje napájanie rozpoznaním aktuálnej záťaže počítača, čím môže dôjsť k až 80 % úspore energie. Funkcia Fan Xpert 4 predstavuje pokročilý nástroj pre riadenie ventilátorov, ktorý zabezpečuje ich tichšiu a oveľa účinnejšiu prevádzku. 

Nebojte sa výkonu

K zapojeniu grafických kariet poslúžia sloty PCI Express 3.0. Využitím kariet v režime CrossFireX alebo SLI  dostanete možnosť vychutnať si grafické rozlíšenie svojich najmodernejších hier naplno. O bezpečnosť grafických kariet sa nemusíte vôbec báť, pretože doska je vybavená technológiou SafeSlot, vďaka ktorej budú ťažké grafické karty bezpečne prichytené. K dispozícii sú aj 4 sloty pre operačnú pamäť DDR4 na frekvencii až 4 000 MHz a s kapacitou až 64 GB.
Základná doska je osadená celkom 14 USB slotmi, z toho 6× sa stretneme s USB 2.0 a 6× s USB 3.1 Gen 1. K tomu navyše výrobca servíruje aj 2× USB 3.1 Gen 2 s konektormi typu USB-C a USB-A. O ozvučenie, vďaka ktorému si pri hraní hier užijete burácanie bojového poľa, sa hravo postará 8-kanálový čip Realtek ALC 887.

Rozhranie M.2 na palube

Pre pevné disky sa na základnej doske nachádza 6× konektorov SATA 6 Gb/s. K dispozícii máme aj konektor SATA Express pre rýchly prenos dát rýchlosťou až 10 Gb/s. Unikátny výkon pre rýchle SSD disky s vašim systémom poskytne rozhranie M.2 s neuveriteľnou rýchlosťou prenosu až 32 Gb/s.  

Parametre a špecifikácia

Socket a čipset

Socket Intel 1151 Coffee Lake
Čipset Intel Z370

Formát a funkcie

Základné funkcie Integrovaná sieťová karta, Integrovaná zvuková karta, M.2, PCI Express 3.0, Podpora Intel Optane, Serial ATA III, UEFI BIOS

Operačná pamäť

Vyhotovenie DIMM
Režim zapojenia Dual-channel

Rozhranie

Pokročilé funkcie AMD CrossFireX, NVIDIA SLI/NVlink, Radič RAID
Typ zvukovej karty Realtek ALC S1220A

Konektory

Externý DVI, HDMI, Jack, PS/2, RJ-45 (LAN), USB 3.2 Gen 1, USB 3.2 Gen 2, USB-C
Interný M.2 Socket, RGB LED Header, S/PDIF header, Serial ATA III, Thunderbolt header, TPM header, USB 2.0 header, USB 3.0 (3.1 Gen 1) bracket
USB 2.0
USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0)
USB 3.1 (3.1 gen2)
Serial ATA III
Kód:  ACZ370a10
Produktové číslo:  90MB0V60-M0EAY0
Odkazy: Stránky výrobcu

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB06