Obnoviť stránku

ASUS PRIME B450M-A

4,8 11 hodnotení
Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru
Stránky výrobcu

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

ASUS PRIME B450M-A

Bez pripojenia základnej dosky nemôže existovať žiadny funkčný počítač. Tento veľmi dôležitý komponent totiž vytvára cestu medzi výpočtovou jednotkou, diskom a pamäťou i ostatnými súčiastkami počítača, čo môžu byť grafické karty alebo len reprobedne.

Aké vlastnosti môže ponúknuť základná doska ASUS PRIME B450-A?

Najvýznamnejším rysom je pätica, pretože špecifikuje, aký model procesora do dosky môžete zapojiť. Napr. táto doska má AMD AM4. Starať by ste sa mali aj o čipset, lebo ten zaisťuje funkcie vstavané do ASUS PRIME B450-A, u ktorej ide o AMD B450.

Rešpektovať treba formát základnej dosky. Preto ste nútení prispôsobiť počítačovú skriňu základnej doske, alebo základnú dosku počítačovej skrini. Len si postrážte, aby vaša PC skrinka podporovala typ dosky mATX (Micro ATX). Po vyššie spomenutom prídu na rad pamäti RAM. Motherboard ASUS PRIME B450-A umožňuje zacvaknúť typ DDR4 SDRAM vo vyhotovení DIMM do 4× slotov.

Operačné pamäte je možné zapojiť do takzvanej dual-channel kombinácie, kedy procesor môže k RAM pristupovať s dvojnásobnou rýchlosťou.

Základná doska podporuje aj zapojenie rozširujúcich, napríklad grafických, kariet typu PCI Express. PCI Express x16 sa používa na zapojenie grafiky. Takýto konektor je na doske 1×. Vo výbave je aj 2× PCI Express x1 slot.

Parametre a špecifikácia

Socket a čipset

Socket AMD AM4
Čipset AMD B450

Formát a funkcie

Formát základnej dosky mATX (Micro ATX)
Základné funkcie Integrovaná sieťová karta, Integrovaná zvuková karta, M.2, PCI Express 3.0, Serial ATA III, UEFI BIOS

Operačná pamäť

Vyhotovenie DIMM
Režim zapojenia Dual-channel

Rozhranie

Pokročilé funkcie Radič RAID
Typ zvukovej karty Realtek ALC887

Konektory

Externý DVI, HDMI, Jack, PS/2, RJ-45 (LAN), RJ-45 (LAN) 1Gbps, USB 3.2 Gen 1, USB 3.2 Gen 2, VGA (D-Sub)
Interný COM header, Front Panel Audio konektor, M.2 Socket, S/PDIF header, Serial ATA III, TPM header, USB 2.0 header, USB 3.0 (3.1 Gen 1) bracket
USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0)
USB 3.1 (3.1 gen2)
M.2 sloty
Serial ATA III

Rad

Rad Asus Prime
Kód:  ACB45f
Produktové číslo:  90MB0YR0-M0EAY0
Odkazy: Stránky výrobcu

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB13