Obnoviť stránku

Recenze chladičů PC

ASUS ROG RYUO III 360 ARGB – AiO chladič bez kompromisov (RECENZIA A TESTY)

Premýšľate o chladení procesora vodou, ale nemôžete si v neprebernom množstve AiO chladičov vybrať ten pravý? V nedávnom porovnávacom teste 38 chladičov sa umiestnil na krásnom treťom mieste ASUS ROG RYUO III 360 ARGB, a tak sme si povedali, že si zaslúži vlastnú sólo recenziu. Nejde však o úplne najlacnejší chladič, a preto sa v dnešnom článku pozrieme na to, či je obstarávacia cena obhájiteľná, alebo nie. Čítajte viac!

Vodné chladiče AiO (POROVNÁVACIE RECENZIE A TESTY)

Čím chladiť výkonný procesor? Možnosti sú dve, vzduch a voda. Nie je ale voda ako voda. Správne navrhnutý custom loop, ľudovo povedané dospelý vodník, stojí bez problémov aj niekoľko stoviek. Kompromisom sú takzvané a čím ďalej tým viac obľúbené AiO, alebo All in One. Trh ponúka nepreberné množstvo modelov v rôznych dizajnoch a veľkostiach a vybrať si to správne chladenie nie je jednoduchá úloha. Bez podrobných porovnávacích testov ide takmer o nemožnú úlohu. A aby ste výber mali jednoduchší, otestovali sme 38 chladičov z našej ponuky v rozmeroch 240 mm, 280 mm, 360 mm a 420 mm.

Najlepšie vzduchové chladiče pre procesory (RECENZIA A TESTY)

Výber toho správneho procesora pre váš nový počítač je snáď tou najdôležitejšou vecou vôbec. Ak máte vybrané, nastáva otázka, čím budete svoj procesor chladiť. V dnešnom teste sme preverili 12 vzduchových chladičov procesora strednej cenovej kategórie ako do chladiaceho výkonu, tak aj do hlučnosti. Po ktorom chladiči siahnuť pre najnovší AMD Ryzen a po ktorom pre Intel Core? Viac v dnešných testoch.

ASUS ROG RYUJIN II 360 – AiO chladič pre najnáročnejších (RECENZIA A TESTY)

AiO chladiče stoja niekde na pomedzí vzduchového chladenia a poriadneho custom loopu. A to samo o sebe prináša množstvo kompromisov a hlavne otázku: „Existuje poriadny AiO chladič, ktorý stojí za to?“ Jednou z odpovedí sa zdá byť ASUS ROG RYUJIN II 360, exkluzívne vyzerajúci kus hardvéru vybavený nielen 3,5" LCD displejom a 7. generáciou Asetek pumpy, ale predovšetkým prémiovými ventilátormi Noctua IndustrialPPC. V dnešnej recenzii sa pozrieme, ako si tento Ryujin II. generácie poradí proti hi-endovým AiO chladičom od konkurencie.

Teplovodivé pasty (NÁVOD a TEST)

Pri stavbe počítača mnohokrát zabúdame na teplovodivú pastu. Boxované chladiče majú zvyčajne strojovo nanesenú vrstvu pasty, aftermarket chladiče sú potom dodávané s malou tubou zvlášť. Nie vždy je to však tá najlepšia voľba. V dnešnom teste sa zameriame na 9 teplovodivých pást, ich výkon a možnosti aplikácie. Vďaka pomôcke z plexiskla sa pozrieme, ako sa taká pasta medzi procesorom a chladičom chová, a na záver si povieme, na čo si dať pri aplikácii pasty pozor.

EKWB Performance 240 (RECENZIA A TESTY)

Tam, kde All-in-One vodný chladič nestačí, prichádza k slovu plnohodnotný okruh. Z čoho sa vlastne taký okruh skladá? Ako sa mu darí proti lacnejším AIO vodníkom? To sa dozviete v našej recenziu kitu EKWB Performance 240.

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB19