Obnoviť stránku

Počas Veľkonočných sviatkov 29.3. a 31.3. je otvorený iba AlzaDrive v Senci. Na Veľkonočný pondelok 1.4. sú uzavreté všetky predajne vrátane AlzaDrive, stále však môžete využiť doručenie do našich AlzaBoxov.

Recenze disků

Od HDD po najrýchlejšie SSD alebo má upgrade zmysel? (POROVNÁVACÍ TEST)

Platňové disky už nemajú v počítačoch čo robiť. Sú pomalé, a navyše hlučné. Patria tak maximálne do NAS úložísk, a aj tam ich už pomaly nahrádzajú SSD disky. Nie je ale SSD disk ako SSD disk. Doba letí dopredu a SATA rozhraniu pomaly odzvonilo. Pekných pár rokov tu totiž máme NVMe SSD disky, a aby toho nebolo málo, PCIe 3.0 NVMe SSD diskom už tiež dochádza dych. Najrýchlejšie ale už nie sú ani PCie 4.0 NVMe SSD disky. Už viac ako rok tu máme PCIe 5.0 NVMe SSD disky. A čo máte vo svojej mašine vy? Nebrzdí vás náhodou pomalé úložisko?

Aký disk SSD NVMe PCIe 4.0 je ten najlepší? (POROVNÁVACÍ TEST)

V dnešnom článku preskúmame hranice a možnosti jedenástich 1 TB PCIe 4.0 NVMe SSD diskov. Pozrieme sa na rozdiely vo výkone ako v herných testoch, tak v zabehnutej klasike. Dobrý výber poriadneho úložiska nie je totiž len tak, a málokedy záleží na číslach, ktorými sa výrobcovia radi chvália. A ako bonus sa pozrieme na horúcu novinku, na jeden z prvých PCIe 5.0 diskov. Ktorý disk si vybrať? A má cenu počkať na novú generáciu? Viac už v dnešnej porovnávacej recenzii, čítajte ďalej!

SSD NVMe PCIe 3.0 (VEĽKÝ POROVNÁVACÍ TEST)

Voľba toho správneho SSD disku je jednou z najzložitejších vecí pri vyberaní vhodných počítačových komponentov. Modelov existuje na trhu doslova hromada, ale iba pár z nich exceluje v tom, na čom naozaj záleží. V dnešnej porovnávacej recenzii sa pozrieme na výkon 13 rôznych NVMe SSD diskov pre PCIe 3.0 a ukážeme si, ktoré z nich si za vaše peniaze zaslúžia pozornosť a ktoré nie.

SSD APACER SATA, PCIe 3.0 a PCIe 4.0 (RECENZIA A TESTY)

Dokážu dnešné SSD disky plnohodnotne nahradiť hard disky? Po stránke výkonu určite, ale čo cena? Spoločnosť Apacer ponúka veľmi lacné a slušne výkonné SSD disky, na ktoré budete môcť bez obáv sťahovať a ukladať objemné dáta. V dnešnej recenzii sa pozrieme na Apacer AS350 512 GB, Apacer AS2280P4 480 GB a Apacer AS2280Q4 1 TB a porovnáme ich s najpredávanejšou a o niečo drahšou konkurenciou. Či sú práve tieto disky dobrou voľbou, už necháme na vás.

Intel Optane 905p (RECENZIA A TESTY): Najrýchlejší SSD na trhu

V dnešnej recenzii sme si posvietili na nástupcu revolučného SSD disku Intel Optane 900p, rad Optane 905p. Dočkali sme sa vopred sľubovaného vyššieho výkonu, kratších prístupových dôb a lepšej životnosti? A ako si Intel Optane 905p vedie v porovnaní s najbližšou konkurenciou? Nielen na tieto otázky odpovedáme v našej recenzii!

GIGABYTE AORUS NVMe Gen4 SSD 2 TB (RECENZIA A TESTY): Čo dokážu PCIe 4.0 disky?

Vysokokapacitný SSD disk Kingston A2000 síce patrí do kategórie drahších a výkonnejších TLC diskov, zároveň vás však poteší príjemnou cenovkou. Ako si viedol v sérii náročných testov a benchmarkov? Oplatí sa po ňom siahnuť? Nielen to objasníme v našej recenzii!

Kingston A2000 (RECENZIA A TESTY): Rýchly SSD za skvelú cenu?

Vysokokapacitný SSD disk Kingston A2000 síce patrí do kategórie drahších a výkonnejších TLC diskov, zároveň vás však poteší príjemnou cenovkou. Ako si viedol v sérii náročných testov a benchmarkov? Oplatí sa po ňom siahnuť? Nielen to objasníme v našej recenzii!

Intel Optane H10 512GB (RECENZIA A TESTY)

Na trh s SSD diskami sa nám nenápadne vkradol kúsok z dielní spoločnosti Intel s označením Optane H10. A ak si myslíte, že vás ohromí iba veľkými číslami, na ktorých vo výsledku ani veľmi nezáleží, ste na omyle. Pri testoch čítania malých súborov totiž Intel Optane H10 dosahuje naozaj neuveriteľné výsledky. Presvedčte sa sami v našej recenzii!

Samsung 970 EVO & Samsung 970 PRO (RECENZIA A TESTY)

Ďalší veľký test SSD diskov je tu! Tentoraz sme sa zamerali na série Samsung SSD 970 EVO a Samsung SSD 970 PRO. Ako obstáli jedny z najpredávanejších SSD na trhu v nespočetných benchmarkoch proti silnej konkurencii? To sa dozviete v našej recenzii!

Samsung Portable SSD (RECENZIA A TESTY)

Externé SSD disky ponúkajú bleskovo rýchle čítanie aj zápis, a preto sú dnes takmer perfektným prostriedkom na ukladanie veľkých objemov dát. V ďalšej z našich recenzií sme porovnali hneď niekoľko rôznych modelov externých SSD vrátane Portable SSD X5 a podrobili ich sérii benchmarkov. Ktorý SSD disk vyšiel z recenzie ako pomyselný víťaz?

Veľký test SSD: Hľadáme najlepší SSD disk na trhu

Pripravili sme veľký porovnávací test SSD diskov, v ktorom sa pokúsime osvetliť, ako si voči sebe jednotlivé modely vedú a do ktorého sa oplatí investovať. Menovite sme sa pozreli na lacné SSD disky od značiek Samsung, Intel, SanDisk, ADATA, Kingston, Crucial a WD. Viac o ich výkone, ktorý sme podrobne testovali, sa dozviete v článku.

QNAP TS-328 (RECENZIA) – lacný NAS s podporu RAID5

Spoločnosť QNAP uvádza na trh NAS server TS-328. Jeho prednosťou je atraktívna cena, bohaté multimediálne aplikácie, možnosti prekódovania videa aj papierovo veľmi dobré funkcie. Ako sa osvedčí v praxi? A má 3-diskové vyhotovenie žiarivú budúcnosť? Naša recenzia QNAP TS-328 na to najdôležitejšie odpovie.

Samsung 850 EVO vs. HyperX Savage (RECENZIA A TESTY)

Aké je najpredávanejšie SATA SSD súčasnosti a ako si stojí v porovnaní s najbližšou konkurenciou? Zrecenzovali sme SSD Samsung 850 EVO 250 GB a Kingston HyperX Savage 240 GB. Ako výkonné sú, a ktoré z nich v syntetických aj reálnych testoch víťazí, vám povedia výsledky nášho snaženia.

Intel Optane 900P (RECENZIA A TESTY)

SSD disk Intel Optane 900P sa pýši nálepkou najrýchlejší SSD disk sveta. Tajomstvo úspechu údajne tkvie v revolučnej pamäti 3D XPoint. Ako obstojí nový SSD disk z dielne spoločnosti Intel v našej recenzii? V testoch sme ho postavili proti Samsung 960 EVO, Samsung 960 PRO a Samsung 850 PRO.

Intel Optane Memory (PODROBNÝ TEST) – Čo priniesla nová aktualizácia?

Je tu inteligentná cache pamäť Intel Optane Memory s technológiou 3D XPoint, ktorá z vášho sekundárneho HDD urobí konkurenta aj pre bežný SSD disk. My sme pre vás Intel Optane Memory dôkladne otestovali v benchmarkoch, hrách a v reálnej prevádzke. Ako sa novej technológii darí? Čítajte v našej podrobnej recenzii!

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB11