Obnoviť stránku

AMD FX-9590

4,5 8 hodnotení
Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

AMD FX-9590

Procesor AMD FX-9590 z radu FX pomôže z vášho desktopového počítača vytvoriť výkonný multimediálny stroj. Využíva pokročilý 32 mm výrobný postup, vďaka ktorému sa podarilo zlepšiť efektivitu spracovania, zvýšenie výkonu a zníženie tepelného vyžarovania. Procesor je určený pre obľúbenú päticu AM3 +, v ktorej sa bude mať kremíkový štvorček ako v bavlnke.

  • Náročné 3D hranie
  • Zložité 3D modelovanie
  • Editácia videa vo vysokom rozlíšení

Až 5 GHz od AMD

Procesor AMD FX-9590 je výkonný zástupca nového radu procesorov FX. Technológia Turbo CORE zaisťuje maximálny výkon pri širokom spektre využití. Ak nevyužívate všetky procesorové jadrá, aktívnym je automaticky navýšená pracovná frekvencia. Tým je dosiahnutý vynikajúci výkon aj pre aplikácie, ktoré nevyužívajú plný výpočtový potenciál. Procesor navyše obsahuje hneď dvojicu turbo frekvencií, medzi ktorými dokáže prepínať tak, aby sa vždy vošiel do stanovenej hornej hranice TDP (Thermal Design Power).

Nové inštrukcie

AMD FX-9590 ponúkne schopnosti spracovania zbrusu nových inštrukcií. Inštrukcia AVX (Advanced Vector Extensions) zlepšuje paralelizmus, čo oceníte pri vedeckých a 3D aplikáciách, ktoré využívajú zložité výpočty s plávajúcou čiarkou. Inštrukcia AES (Advanced Encryption Standard) potom výrazne zvyšuje výkon najnovších šifrovacích aplikácií, akými sú napríklad TrueCrypt a hodnotiace aplikácie typu PCMark.

Ľahké taktovanie

Procesor podporuje operačné pamäte DDR3. Výborne spolupracuje aj s nízkonapäťovými modulmi. U tohto modelu bol použitý inteligentný pamäťový radič, ktorý optimalizuje komunikáciu každého procesorového jadra s modulom pamäte. Ak radi ladíte svoj systém, oceníte odomknutý násobič základnej frekvencie. Pri použití kvalitného chladenia tak môžete zo svojho procesora vyžmýkať aj tú poslednú kvapku výkonu.

Parametre a špecifikácia

Rad

Rad procesora AMD FX
Socket AMD AM3+
Modelové označenie AMD FX-9590
Kódový názov procesora Piledriver

Frekvencia

Frekvencia procesora 4,7 GHz (4,7 GHz)
Maximálna frekvencia (OC) 5 GHz (5 000 MHz)

Rozhranie

Funkcie Automatické pretaktovanie, Otvorený násobič, Virtualizácia
TDP 220 W
L2 cache 8 MB
L3 cache 8 MB
Kód:  BD495z1
Produktové číslo:  FD9590FHHKWOF

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB04