Obnoviť stránku

WD Red Pro 3000GB 64MB cache

4,4 7 hodnotení

WD Red Pro 3000GB 64MB cache

Pevný disk WD Red Pro vychádza z modelu RED, ktorý je svetovo prvým modelom vyvinutým exkluzívne pre systémy NAS . Vlastná jednotka je testovaná, aby bola využiteľná v nepretržitej prevádzke (24x7) nielen v domácich alebo menších firemných NAS s jedným až piatimi pozíciami, ale v stredných a veľkých firemných úložných systémoch s 8-16 pozíciami. Základom všetkého je až 35% navýšenie štatistického ukazovateľa MTBF (Strednej doby medzi poruchami), ktorý označuje strednú dobu v hodinách, počas ktorej sa očakáva, že zariadenie bude pracovať bezchybne. Disky WD Red a Red Pro sú jednoducho odolnejším a robustnejším riešením, než akým sú štandardné desktopové pevné disky a pritom nie je nijako významne drahší - práve preto ho bez váhania odporučíme aj pre váš NAS!

NASware 3.0 - tajomstvo je v technológii


Tento pokročilý firmware sa stará o bezproblémové začlenenie, robustnú ochranu dát a optimálnu výkonnosť v prostrediach NAS a RAID. Disk WD Red vďaka firmvéru NASware 3.0 teraz podporuje malé systémy NAS s 1 až 8 pozíciami a ponúka tak vyššiu kompatibilitu a spoľahlivosť. Jedinečné algoritmy v NASware ladia výkonnosť , optimalizujú spotrebu elektrickej energie a šetria tak vašu peňaženku. Nižšia spotreba navyše znižuje zahrievanie disku, čo vedie k ďalšiemu zvýšeniu spoľahlivosti a životnosti. Inteligentný systém opravy chýb zabraňuje tomu, aby boli disky z poľa RAID vyradené kvôli príliš dlhému zotavovaniu z chýb. Pri nečakaných výpadkoch energie navyše NASware vykoná dokončenie príkazu pred vlastným vypnutím disku.

Čo ocenia nielen systémoví integrátori?

  • Podpora streamovania - NASware sa môže pochváliť kompatibilitou s balíkom ATA Streaming Feature Set, čo je dôležité pre využitie v oblasti audiovizuálnych úložísk, napríklad Windows Media Center.
  • SMART Command Transport (SCT) - NASware umožňuje sledovať a merať výkonnosť disku prostredníctvom príkazovej sady SMART. SMART môže zobraziť dáta, akými sú napríklad teplotné profily, štatistiky prístupu k disku a ďalšie ... NASware tiež ponúka meranie teploty s maximálnou odchýlkou ± 1°C.
  • Správa napájania - Umožňuje optimalizovať spotrebu elektrickej energie v rámci systému NAS.
  • Výkonnosť BIC - Optimalizované vyhľadávania poskytuje výkonnosť BIC pri znížení spotreby a hlučnosti.

3D Active Balance Plus


Vylepšená technológia dvojitého zaistenia rovnováhy významne zlepšuje celkový výkon a spoľahlivosť disku. Pevné disky, ktoré nie sú správne vyvážené, môžu v systémoch s viacerými diskami spôsobovať nadmerné vibrácie a hluk, znižovať životnosť disku a po čase znižovať výkon.

Prečo teda zvoliť rad WD Red Pro?

  • Špecifické potreby NAS - Desktopové pevné disky sú určené na použitie v stolových počítačoch a pri použití v systémoch NAS a RAID, neponúkajú zďaleka optimálnu výkonnosť ani ochranu pre vaše citlivé dáta.
  • Kompatibilita - U pevných diskov pre stolový počítač môže nastať problém s integráciou do systému NAS.
  • Spoľahlivosť - Desktopové pevné disky nie sú schopné dlhodobo pracovať za vysokých teplôt ani v nepretržitej prevádzke. Na rad WD Red sa vzťahuje 3-ročná obmedzená záruka, u rady WD Red Pro sme však išli ešte ďalej a ponúkame ju s 5-ročnou obmedzenou zárukou, takže môžete byť ešte pokojnejší.
  • Systém zotavenie po chybe - Desktopové pevné disky nie sú určené na použitie v prostrediach typu RAID a zahŕňajú ovládače, ktoré bránia ovládaču RAID zasiahnuť pri vzniku chýb vedúcich k zlyhaniu poľa RAID. Následná rekonštrukcia poľa RAID stojí užívateľa čas a zbytočnú námahu.
  • Hluk a vibrácie - Disky stolových počítačov nie sú optimalizované pre minimalizáciu hlučnosti a vibrácií. Okrem zníženia užívateľského komfortu tak pri ich inštalácii do systémov NAS riskujete zníženie spoľahlivosti a životnosti.

Pre správnu funkčnosť pod Windows XP a staršími OS odporúčame stiahnuť WD Align utility.

Parametre a špecifikácia

Typ úložiska

Rozmery

Šírka 101,6 mm (10,16 cm)
Výška 26,1 mm (2,61 cm)
Hĺbka 147 mm (14,7 cm)

Hmotnosť

Hmotnosť 750 g (0,75 kg)

Farba

Farba Strieborná

Použitie

Použitie Dátové úložiská

Vlastnosti

Vyrovnávacia pamäť 64 MB
Funkcie Advanced Format, RAID

Spotreba

Kód:  FW236b2
Produktové číslo:  WD3001FFSX
Odkazy: Stránky výrobcu

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB09