Obnoviť stránku

WD Red Mobile 750GB

4,8 36 hodnotení

WD Red Mobile 750GB

Spoločnosť Western Digital rozširuje portfólio svojich pevných diskov vyvinutých exkluzívne pre systémy NAS o zástupcov 2,5" fortmátu. Vlastná jednotka je testovaná, aby bola využiteľná v nepretržitej prevádzke (24/7) v domácich alebo menších firemných NAS s jedným až piatimi pozíciami (pre väčšie systémy NAS je lepšie použiť podnikové disky - enterprise). Základom všetkého je až 35% navýšenie štatistického ukazovateľa MTBF (strednej doby medzi poruchami), ktorý označuje strednú dobu v hodinách, počas ktorého sa očakáva, že zariadenie bude pracovať bezchybne. WD Red je jednoducho odolnejším a robustnejším riešením, než akým sú štandardné desktopové pevné disky a pritom nie je nijako významne drahší - práve preto ho bez váhania odporučíme aj pre váš NAS!
   

NASware 2.0 - tajomstvo je v technológií


Tento pokročilý firmware sa stará o bezproblémové začlenenie, robustnú ochranu dát a optimálnu výkonnosť v prostrediach NAS a RAID. Jedinečné algoritmy v NASware ladia výkonnosť, optimalizujú spotrebu elektrickej energie a šetria tak vašu peňaženku. Nižšia spotreba navyše znižuje zahrievanie disku, čo vedie k ďalšiemu zvýšeniu spoľahlivosti a životnosti. Inteligentný systém opravy chýb zabraňuje tomu, aby boli disky z poľa RAID vyradené kvôli príliš dlhému zotavovaniu sa z chýb. Pri nečakaných výpadkoch energie navyše NASware zaistí dokončenie príkazu pred vlastným vypnutím disku.

 

Čo ocenia nielen systémoví integrátori?

  • Podpora streamovania - NASware sa môže pochváliť kompatibilitou s balíkom ATA Streaming Feature Set, čo je dôležité pre využitie v oblasti audiovizuálnych úložísk, napríklad Windows Media Center.
  • SMART Command Transport (SCT) - NASware umožňuje sledovať a merať výkonnosť disku prostredníctvom príkazovej sady SMART. SMART môže zobraziť dáta, akými sú napríklad teplotné profily, štatistiky prístupu k disku a ďalšie... NASware tiež ponúka meranie teploty s maximálnou odchýlkou ± 1 ° C.
  • Správa napájania - umožňuje optimalizovať spotrebu elektrickej energie v rámci systému NAS.
  • Výkonnosť BIC - optimalizované vyhledávanie poskytuje výkonnosť BIC pri znížení spotreby a hlučnosti.

 

3D Active Balance Plus


Vylepšená technológia dvojitého zaistenia rovnováhy významne zlepšuje celkový výkon a spoľahlivosť disku. Pevné disky, ktoré nie sú správne vyvážené, môžu v systémoch s viacerými diskami spôsobovať nadmerné vibrácie a hluk, znižovať životnosť disku a po čase znižovať výkon.

Prečo teda zvoliť rad WD Red?

  • Špecifické potreby NAS - desktopové pevné disky sú určené pre použitie v stolových počítačoch a pri použití v systémoch NAS a RAID, neponúkajú zďaleka optimálnu výkonnosť ani ochranu pre vaše citlivé dáta.
  • Kompatibilita - u pevných diskov pre stolný počítač môže nastať problém s integráciou do systému NAS.
  • Spoľahlivosť - desktopové pevné disky nie sú schopné dlhodobo pracovať za vysokých teplôt ani v nepretržitej prevádzke.
  • Systém zotavenia po chybe - desktopové pevné disky nie sú určené na použitie v prostrediach typu RAID a zahŕňajú ovládače, ktoré bránia ovládaču RAID zasiahnuť pri vzniku chýb vedúcich k zlyhaniu RAID. Následná rekonštrukcia poľa RAID stojí užívateľa čas a zbytočnú námahu.
  • Hluk a vibrácie - disky stolových počítačov nie sú optimalizované pre minimalizáciu hlučnosti a vibrácií. Okrem zníženia užívateľského komfortu tak pri ich inštalácii do systémov NAS riskujete zníženie spoľahlivosti a životnosti.

Pre správnu funkčnosť pod Windows XP a staršími OS odporúčame stiahnuť WD Align utility.
Parametre a špecifikácia:
Základné:
Rozhranie: Serial ATA 6 Gb / s
Počet sektorov: 1 953 525 168
Výkonnosť:
Prenosová rýchlosť z bufferu k hostiteľovi: 6 Gb/s (max.)
Prenosová rýchlosť hostiteľ <-> disk: 144 MB/s (typicky)
Rýchlosť otáčok: IntelliPower
Spoľahlivosť a dátová integrita:
Neobnovitelné chyby čtení (bity za čtení): <1 z počtu 1014
Počet cyklov načítania / uvoľnenia: 600 000
MTBF: 1 000 000 hodín
Prostredie:
Prevádzková teplota (v prevádzke): 0-60 ° C
Prevádzková teplota (v nečinnosti): -40-65 ° C
Hlučnosť pri nečinnosti: 24 dBA
Hlučnosť pri vyhledávaní: 25 dBa
Odolnosť:
V prevádzke (2 ms, čítanie / zápis): 400 G
V nečinnosti (2 ms): 1000 G
 

Parametre a špecifikácia

Typ úložiska

Kapacita disku 750 GB (0,73 TB)

Rozmery

Šírka 69,85 mm (6,99 cm)
Výška 9,5 mm (0,95 cm)
Hĺbka 100 mm (10 cm)

Hmotnosť

Hmotnosť 115 g (0,12 kg)

Farba

Farba Strieborná

Rad

Rad disku WD Red

Použitie

Použitie Dátové úložiská, Vhodný na hranie hier

Vlastnosti

Vyrovnávacia pamäť 16 MB
Funkcie Advanced Format, RAID

Spotreba

Kód:  FW732k2
Produktové číslo:  WD7500BFCX
Odkazy: Stránky výrobcu

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB01