Obnoviť stránku

WD Blue 4 TB

3,9 28 hodnotení
Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

WD Blue 4 TB

Disk WD Blue 4 TB náleží do skupiny klasických interných hard discov na každodenné používanie. Rozmery disku zodpovedajú formátu 3,5". Jedným zo zásadných parametrov je istotne rýchlosť otáčok. V prípade tohto modelu je to 5400 ot./min a pohodlne vystačí na pohodlnú prácu s dátami aj dostatočne rýchly systém. Celková kapacita HDD pre vaše dáta je 4000 GB. Priestranné úložisko má 256 MB veľkú vyrovnávaciu pamäť. Prenos dát Western Digital sa odohráva pomocou SATA III rozhrania.

Dôležité prednosti Hard disk WD Blue 4 TB

  • Čítanie dosahuje hodnoty 180 MB/s a zápis siaha až na 180 MB/s
  • Vyrovnávacia pamäť je vymedzená na hodnotu 256 MB
  • Formát disku Western Digital 3,5" do bežných slotov
  • Ako rozhranie na pripojenie HDD bolo určené SATA III
  • Platňový typ disku má veľmi dobrý pomer ceny a kapacity

Ďalšie vlastnosti disku

Takzvaný HDD alebo tiež platňový disk má mechanické súčasti a je teda citlivejší na otrasy. Jeho obrovskou prednosťou je však dostupnosť a vysoká kapacita. Nezabudnuteľným kritériom rýchlosti disku je celkový počet otočení platní za minútu (RPM). V prípade WD Blue 4 TB ide o 5400 ot./min. Takáto rýchlosť zaistí bežnému používateľovi dostatočne efektívnu prácu s dátami. Na spoľahlivosť a rýchlosť prístupu k dátam má hlavne vplyv aj vyrovnávacia pamäť cache. Disku Western Digital pomáha týchto 256 MB na udržanie posledných zapísaných dát a na ich rýchle načítanie.

Pripojenie disku Western Digital

Na umiestnenie WD Blue 4 TB je potrebný 3,5" slot. Prepojenie disku s počítačom sa uskutočňuje pomocou rozhrania SATA III, ktoré sa pýši štandardom 6 Gbit/s. Táto technológia patrí medzi najvyužívanejšie a pracuje s rýchlosťou 600 MB/s.

Parametre a špecifikácia

Typ úložiska

Kapacita disku 4 000 GB (3,91 TB)

Rozmery

Šírka 101,6 mm (10,16 cm)
Výška 26,1 mm (2,61 cm)
Hĺbka 147 mm (14,7 cm)

Hmotnosť

Hmotnosť 570 g (0,57 kg)

Farba

Farba Modrá

Rad

Rad disku WD Blue

Použitie

Použitie Do počítača, Interný

Vlastnosti

Technológia zápisu SMR
Vyrovnávacia pamäť 256 MB
Maximálna hlučnosť 27 dB(A)

Spotreba

Kód:  FW138m3a
Produktové číslo:  WD40EZAZ

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB09