Obnoviť stránku

Lipozomálny glutation 200 ml

5 1 hodnotení
19,44 €

Lipozomálny glutation 200 ml

Glutation je najsilnejší antioxidant [1], ktorý si telo dokáže samo vytvárať a telo ho recykluje. Pokiaľ dôjde k príliš silnej toxikácii[2] organizmu, táto funkcia tela zlyháva. Glutation je schopný zabrániť poškodeniu dôležitých bunkových zložiek spôsobenému voľnými radikálmi (pozri poznámku pod čiarou) a ťažkými kovmi.

Vďaka našej strave obsahujúcej mnoho nežiaducich látok, znečistenému životnému prostrediu, stresu, chemickým liekom a celkovo nesprávnemu životnému štýlu si telo nedokáže glutatión vytvárať v dostatočnom množstve. Vtedy je potrebné telu pomôcť a dodať mu ho.

Glutation má svoju špecifickú vôňu, za ktorú vďačí sírnatej zložke vo svojom zložení. A práve síra pôsobí ako lapač nežiaducich látok nachádzajúcich sa v našom tele, vrátane voľných radikálov, jedov a ťažkých kovov [3].

[1] antioxidant: látka, ktorá obmedzuje alebo znižuje množstvo voľných radikálov. Voľné radikály sú veľmi malé škodlivé častice. Pretože sú voľné, chcú sa na niečo nadviazať, preto útočia na bunky, poškodzujú ich. Bunky sa následne rozlejú do svojho okolia, a pretože v bunkách sú aj látky, ktoré spôsobujú rozklad, tak to poškodí aj okolité bunky. Takto začne zápalový proces. Voľné radikály dokážu poškodiť alebo vyradiť z činnosti dôležité časti tela. Voľné radiály vznikajú najmä nesprávnou životosprávou (zlé stravovanie, málo pohybu, fajčenie…) alebo chemickým stresom zvonku (znečistené ovzdušie, žiarenie a ďalšie).  

[2] toxikácia: slovensky otrava. Toxický znamená jedovatý (toxikón bol jed, do ktorého sa namáčali šípy). K toxikácii organizmu dôjde, keď sa do tela dostane príliš veľa škodlivých látok – napr. nesprávnou stravou, používaním chemikálií alebo prijímaním jedovatých chemických látok (napr. zo znečisteného ovzdušia atď. ).  

[3] ťažké kovy: veľmi jedovaté látky, ktoré sa radia medzi kovy. Pre človeka sú najškodlivejšia ortuť, kadmium, olovo. Z tela sa odbúravajú len veľmi ťažko.  

Glutation prispieva k

– zvyšovanie energie
– zlepšovanie svalového napätia
– detoxikáciu pečene a obličiek
– zlepšenie mentálneho sústredenia
– zlepšenie kvality spánku
– zlepšenie kvality pokožky
– zlepšenie metabolizmu všetkých buniek organizmu a zabraňuje tak ich predčasnému starnutiu
– zvyšovanie atletického výkonu
– znižovanie doby regenerácie po výkone
– znižovanie účinkov stresu

Glutation bojuje proti

– starnutie pokožky
– rakovine
– srdcovým chorobám
– demenciu
– autizmu
– Alzheimerovej chorobe
– autoimunitným a zápalovým ochorením
– cukrovke
– ochorením pečene a obličiek
– Parkinsonovej chorobe

Jednotlivé formy

Lipozomálna forma má na rozdiel od bežných foriem až 6-krát vyššiu vstrebateľnosť.

Na porovnanie – existujú nasledujúce základné formy:

kapsule, tablety, prášková forma vstrebateľnosť do 20 %

vitamín podávaný injekčne priamo do žily vstrebateľnosť približne 70 %

lipozomálna forma vstrebateľnosť viac ako 90 %

Veľmi zjednodušene sa dá povedať, že samotný doplnok stravy je obalený maličkými bublinkami (nazývajú sa lipozómy, odtiaľ názov lipozomálne, a vyrába sa špeciálnym postupom z prírodnej látky lecitín). Tieto minibublinky doplnok stravy chránia a navyše si „rozumejú“ so stenami čriev, tým pádom sa cez ne ľahko dostanú do krvi a tá ich privedie k samotným bunkám. S nimi si tiež rozumejú, takže bunka veľmi ľahko prijme „zásielku“, a preto sa viac ako 90 % glutatiónu dostane tam, kam má, a využije sa. Okrem toho táto forma nezaťažuje žalúdok.

Skladovanie a upozornenie

Uchovávajte na suchom, tmavom a chladnom mieste. Po otvorení spotrebujte do 30 dní a uchovávajte v chladničke.

Nevhodné pre deti do 3 rokov. Uchovávajte mimo dosahu malých detí. Stanovená denná dávka sa nesmie prekročiť. Výživový doplnok sa nesmie užívať ako náhrada pestrej stravy.
Vyhlásenie o alergénoch: Tento produkt neobsahuje deriváty sóje ani žiadne iné hlavné alergény: mlieko, vajcia, ryby, ustrice, orechy, obilniny a arašidy. Neobsahuje lepok.

Zloženie

Glutation 500 mg v odporúčanej dennej dávke.

L-glutation, demineralizovaná voda, geneticky nemodifikovaný slnečnicový lecitín, sorban draselný; prírodná príchuť: ananás, stévia.

Parametre a špecifikácia

Typ

Forma doplnku Lipozomálne

Obsiahnuté látky

Obsiahnuté látky Glutatión, Lecitín

Účinok

Pre časť tela Pečeň a žlčník

Určenie

Pre koho Pre dospelých

Forma

Forma Roztok

Balenie

Objem 200 ml
Glutation 500 mg v odporúčanej dennej dávke.

L-glutation, demineralizovaná voda, geneticky nemodifikovaný slnečnicový lecitín, sorban draselný; prírodná príchuť: ananás, stévia.

'>
Kód:  BHCGLUDS493
Záruka: 24 mesiacov
Produktové číslo:  ADCZ493

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB06