Obnoviť stránku

Fenix HL60R

4,8 16 hodnotení
Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

Fenix HL60R


Výkonná nabíjacia čelovka HL60R značky Fenix

Ak radi podnikáte výlety do prírody a často sa pretiahnu až do zotmenia, určite by vám nemala chýbať kvalitná čelovka. Fenix HL60R je nepostrádateľným pomocníkom pri kempovaní a najrôznějších outdoorových aktivitách. Ponúkne svetelný tok až 950 lúmenov a dosvit až 116 metrov. Tento model využíva výkonnú LED Cree XM-L2 T6 s teplejším odtieňom svetla a dve doplnkové červené LED diódy so životnosťou 50 000 hodín. Dvojica červených diód pomôže vašim očiam s adaptáciou na tmu a dopraje vám tak komfortnejšie nočné videnie. Vďaka teplejšiemu odtieňu svetla v neutrálnej bielej (4 000– 5 000 K) uvidíte farby v prírode maximálne prirodzené a kontrastné. Napájanie čelovky zabezpečuje jeden Li-Ion akumulátor typu 18650 s kapacitou 2 600 mAh. Ten je samozrejme súčasťou balenia, takže čelovku ľahko sprevádzkujete hneď po zakúpení. Alternatívne je možné čelovku HL60R napájať dvoma jednorazovými batériami CR123A. To sa hodí napríklad v prípade, keď sa na dlhší čas ocitnete mimo dosahu elektrickej siete. Batérie CR123A spoľahlivo fungujú aj pri teplotách hlboko pod bodom mrazu. Li-Ion akumulátor sľubuje kapacitu až 100 hodín v závislosti od zvoleného režimu. Podľa situácie si môžete vyberať zo šiestich režimov výkonu.



Jedna biela LED a dve červené LED diódy

V nastavení bielej LED máte k dispozícii päť režimov – turbo, vysoký, stredný, nízky a eco. Najvyšší výkon získate v režime turbo, ktorý poskytuje svetelný tok 950 lúmenov. Osvieti maximálny možný priestor, ale je lepšie ho používať iba krátko, pretože s vysokým výkonom sa samozrejme rýchlejšie vybíja batéria. Väčšinou vám bohato vystačí stredný režim svitu – 150 lúmenov, pri náročnejších podmienkach si stačí zvoliť vysoký režim – 400 lúmenov. Nechýba ani úsporný eco režim – 5 lúmenov. Ten je vhodný napríklad na čítanie, alebo lepšiu orientáciu v stane či miestnosti. S režimom eco zvládne čelovka HL60R až 100 hodín svietenia. Rovnako dlho vydrží aj pri zapnutej červenej LED, vďaka ktorej nebudete zbytočne priťahovať pozornosť okolia. Čelovka získava plusové body aj za to, že si po vypnutí zapamätá naposledy nastavený režim.


Optimalizujte výkon a kapacitu čelovky pomocou režimov svietenia

Celkom máte na výber zo šiestich svetelných režimov s rôznymi hodnotami svetelného toku.

Biele svetlo:

950 lúmenov (48 minút)
400 lúmenov (3 hodiny)
150 lúmenov (10 hodín)
50 lúmenov (29 hodín)
5 lúmenov (100 hodín)

Červené svetlo:

1 lúmen (100 hodín)


Spoľahlivá za všetkých okolností

Pohodlie musí byť na prvom mieste, preto je čelovka Fenix HL60R vyrobená tak, aby vás pri žiadnych pohybových aktivitách neobmedzovala. Na prvý pohľad môže jej telo pôsobiť veľmi pevne, čelovka vás ale poteší kompaktnými rozmermi 8,7 × 7 × 4,6 centimetrov a váhou iba 167 gramov vrátane akumulátora. Vďaka pevným popruhom vám bude stabilne sedieť na hlave. Kvalitná konštrukcia z leteckého duralu je nárazuvzdorná pri páde až z 1 metra a vodoodolná podľa štandardu IPX8. Nebude tak vôbec vadiť, keď vás vonku zastihne prudký dážď, aspoň čelovke nie. Dokonca ju môžete ponoriť až do dvojmetrovej hĺbky. Celokovová konštrukcia zaručuje nielen celkovú odolnosť proti nárazom a poškodeniu, ale aj optimálne chladenie. Čelovka Fenix HL60R je napájaná digitálne regulovaným konštantným prúdom. Vďaka tomu vám môže sľúbiť stály svetelný výkon, aj keď sa napätie v batériách postupne znižuje počas ich vybíjania. Ďalšou výhodou je možnosť otáčania v držiaku v širokom rozsahu, čím jednoducho nastavíte požadovaný smer svetla.


Vyrobená so zmyslom pre detail

Ovládanie čelovky Fenix HL60R je intuitívne a veľmi pohodlné prostredníctvom jedného elektronického spínača na boku čelovky. Na zapnutie a vypnutie stačí stlačiť tlačidlo asi na pol sekundy. Potom už len prepínate režimy svietenia krátkym stlačením tlačidla. Keď budete chcieť zistiť stav nabitia akumulátora, pri vypnutej čelovke raz krátko stlačte tlačidlo. Nasledujúce tri sekundy budú blikať diódy. Ak bliká iba biela, batéria je úplne nabitá. Ak sa strieda biela a červená, batéria je nabitá asi na polovicu a ak bliká iba červená, tak je batéria takmer vybitá. Na dobíjanie vám stačí bežný micro USB kábel, ktorý zapojíte priamo do čelovky. Úplne vybitý Li-Ion akumulátor sa nabije približne za 4 hodiny. Fenix pamätá aj na bezpečnosť, preto čelovku HL60R vybavil ochranou proti prehriatiu. V prípade, že sa čelovka zahreje nad bezpečnú hranicu, automaticky sa prepne na nižšiu úroveň výkonu.


Na každú príležitosť

Čelovka Fenix HL60R priláka pozornosť športových nadšencov s najrôznejším zameraním, ale napríklad aj profesionálov z radov záchrannej, alebo horskej služby. Tí pre svoje povolanie potrebujú spoľahlivý, odolný a vysoko výkonný zdroj svetla, ktorý im nechá obe ruky voľné. Čelovku HL60R využijete pri kempovaní, vysokohorskej túre, večernom bežeckom, alebo bežkárskom tréningu v teréne, lyžovaní, alebo napríklad pri jazde na bicykli. Skvele sa hodí aj do podzemia pre jaskyniarov, osvedčí sa aj rybárom, poľovníkom, alebo speleológom. Pre jej praktickosť ju ocenia nielen športovo založení jedinci – môže slúžiť aj ako pohotovostné svietidlo do auta pre nepredvídané situácie. Navyše je ideálna pri pohybe na neosvetlených cestách mimo obce, kde vám 100 % poskytne väčšiu bezpečnosť než zákonom predpísané reflexné prvky na oblečení.



Obsah balenia

Čelovka   Fenix HL60R
Li-Ion akumulátor Fenix 18650 2 600 mAh
USB kábel
Popruhy na hlavu
Náhradný o-krúžok

Parametre a špecifikácia

Typ

Typ Čelovka

Vlastnosti

Výkon 950 lm
Maximálny dosvit 116 m
Životnosť 50 000 h
Počet LED 3 ×

Napájanie

Zdroj napájania Nabíjací akumulátor
Kapacita 2 600 mAh
Maximálna výdrž 100 h
Počet batérií 2 ×
Typ batérie CR123

Vodotesnosť

Stupeň krytia IPx8

Ďalšie vlastnosti

Ďalšie vlastnosti Naklápacie svietidlo, Nárazuvzdornosť, Pracovná, USB nabíjanie

Farba

Farba Čierna

Rozmery

Hĺbka 51 mm
Šírka 46 mm
Výška 86 mm
Hmotnosť 167 g
Kód:  SPTkn0034
Produktové číslo:  6942870303765
Odkazy: Stránky výrobcu

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB18