Vychutnajte si plnú chuť manga, aj keď práve nie je jeho sezóna. Je čisto prírodný, neobsahuje žiaden pridaný cukor ani konzervanty a zachováva si vysoký obsah telu prospešných látok aj po usušení. Lyofilizované plátky manga si vychutnáte najmä vo vašej obľúbenej raňajkovej kaši, v jogurte, alebo len tak ako pochúťku na zobanie.
Mango je bohatým zdrojom vitamínov C, E a A, ktoré patria medzi najsilnejšie antioxidanty. Zároveň obsahuje vitamíny B1, B2, B6 a niacín, ale aj rad minerálov ako sú napríklad horčík, zinok, draslík a železo. Obsahuje veľké množstvo vlákniny, ktorá je nevyhnutná pre správnu funkciu tráviaceho ústrojenstva. Správne spracovanie manga rozhodne nie je jednoduchým procesom. Musí sa spracovať ešte pred dozretím a úplným zožltnutím a tak nie je výnimkou, že sa v období jeho zberu pracuje aj v trojzmenných prevádzkach. Každé mango musí prejsť dôkladnou kontrolou, aby splnilo prísne podmienky kvality. Až potom môže byť spracované a pripravené na sušenie. Ak sa na plátkoch sušeného manga objavia biele bodky, nemusíte sa ničoho obávať. Ide len o prirodzené cukornatenie.
Mango plátky môžete maškrtiť len tak pre chuť, urobiť si z nich zdravú desiatu, pridať ich do cereálnych zmesí alebo pozdvihnúť ešte na vyšší level a urobiť si z nich dezert v tom pravom slova zmysle. Už ste skúšali mango plátky obaliť v rozpustenej čokoláde a posypať kokosom?
Než sa vôbec výrobca pustí do procesu lyofilizácie, najprv vyberie tie najlepšie kúsky manga a starostlivo ich prečistí. Po dôkladnej kontrole kvality prichádza na rad prvá fáza procesu lyofilizácie a tou je rýchle zmrazenie. To prebieha pri teplote, ktorá zodpovedá presnému kritickému bodu. Vďaka tomu nedochádza k vytvoreniu ľadových kryštálov, ktoré by porušili bunkové steny ovocia a zostáva tak zachovaný jeho nutričný obsah, štruktúra, chuť, vôňa i farba. Nasleduje prvé pomalé sušenie vo vákuu. To odstráni 95 % vody a ak sú v ovocí obsiahnuté, zbaví ho tiež kyseliny octovej a alkoholu. Poslednou fázou je druhé sušenie, ktoré sprevádza postupné zvyšovanie teploty a znižovanie vákua. Výsledkom sú krehké kúsky vysušeného ovocia, ktoré si ale zachovávajú vlastnosti ovocia čerstvého.
Príroda nám dáva plody, ktoré robia náš život chutnejší. Vážime si ju a preto ju nechceme zbytočne zaťažovať. Lyofilizované mangové plátky vám preto dodáme v ekologickom obale, ktorý môžete znovu použiť vďaka jeho znovu uzatvárateľnému dizajnu.
Kód: | SPTbery081 |
Záruka: | 24 mesiacov |
Produktové číslo: | 8595691007640 |
Odkazy: | Stránky výrobcu |