Obnoviť stránku

Počas Veľkonočných sviatkov 29.3. a 31.3. je otvorený iba AlzaDrive v Senci. Na Veľkonočný pondelok 1.4. sú uzavreté všetky predajne vrátane AlzaDrive, stále však môžete využiť doručenie do našich AlzaBoxov.

Kolobežky

Freeride

Freeride je označenie adrenalínového spôsobu jazdy v rôznych športoch. Ide o jazdu vo voľnom teréne, v sťažených podmienkach. S termínom freeride sa najčastejšie stretnete pri boardoch, lyžovaní alebo cyklistike.

Freestyle

Freestyle je označenie spôsobu jazdy, pri ktorom jazdec využíva napríklad U-rampy, zábradlie, schody a ďalšie pomôcky na vykonávanie trikov a akrobacie. Najčastejšie je praktizovaný pri jazde na boardoch, špeciálne upravených bicykloch alebo kolobežkách.

Akumulátor

Akumulátor je zariadenie, ktoré môžete použiť ako zdroj energie po tom, čo ho nabijete. Používa sa ako pomocný zdroj energie. Zjednodušene ide o batériu, ktorú je možné opakovane nabíjať.

Ložiská

Kvalita ložísk je udávaná stupnicou ABEC 1 až 9. Číslovka 9 predstavuje najkvalitnejšie ložisko. Čím kvalitnejšie ložisko, tým menší odpor kladie. Pre tých, ktorí budú jazdiť častejšie, odporúčame vybrať ložiská s označením minimálne ABEC 5. Kvalitné ložiská sa po roztočení zastavia po dlhšej dobe. Mali by sa točiť ticho a bez trhania.

Môžete sa stretnúť aj s ložiskami ILQ a SG. Ide o typy, ktoré nemajú nič spoločné so stupnicou ABEC. ILQ je značenie pochádzajúce od firmy Twincam a vyrába sa v dvoch vyhotoveniach ILQ-7 a ILQ-9. Ložiská označené SG používa firma Rollerblade a jednotlivé druhy sa označujú rovnako ako ABEC, teda 1 – 9. Stále platí, že čím vyššie číslo, tým kvalitnejšie, ale nemožno ich prirovnať k určitému stupňu ABEC.

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB11