Obnoviť stránku

Využi dopravu zadarmo! Vlož do košíka kód ZAPLATENEONLINE pri objednávke nad 40 Eur vr. DPH. Viac informácií tu

Spoznajte moderný spôsob varenia metódou sous-vide

Aktualizované

Poznáte moderný spôsob varenia, vďaka ktorému pripravíte oveľa zdravšie a chutnejšie pokrmy? Pokiaľ ste ešte nepočuli o inovatívnej metóde sous-vide, potom je najvyšší čas spoznať tajomstvo profesionálnych kuchárov. Tí pomocou tejto metódy pripravujú vybrané lahôdky, ktoré im vyniesli už mnohé prestížne gastronomické ocenenia. Teraz máte možnosť vďaka ponornému variču ProfiCook vyskúšať nový spôsob varenia sous-vide aj u vás doma a ohromiť ostatných vlastným kulinárskym umením.

Metóda sous-vide

V čom spočíva jedinečnosť metódy sous-vide?

Kuchárska metóda, ktorá pôvodne pochádza z Francúzska, vychádza z myšlienky pripravovať pokrmy pomocou vákuovania. Potraviny sa preto vo vzduchotesnom umelohmotnom obale vkladajú do vodného kúpeľa s riadenou teplotou, ktorá sa najčastejšie pohybuje v rozmedzí 55 – 78 °C. Celkový čas vákuovania sa líši podľa druhu potravín, väčšinou ide o niekoľko hodín, počas ktorých sa potraviny pomaly pripravujú vo vodnom kúpeli. Využitie nízkej teploty a dlhej doby pošírovania mäsa, rýb, zeleniny či ovocia zachová prirodzenú chuť, šťavnatosť a celkovú kvalitu pripravovaných potravín.

Sous-vide varenie
Ponorný varič ProfiCook je ideálny pomocník na prípravu jedál pomocou metódy sous-vide.

Aké hlavné výhody prináša varenie v štýle sous-vide?

Vycibrená chuť

Pri pomalom varení dochádza k postupnému rozvinutiu všetkých chutí, ktoré sa rovnomerne rozprestrú celým pokrmom.

Uchovanie pôvodných vlastností potravín

Keďže príprava jedla prebieha pri nízkych teplotách a nedochádza pri nej k bodu varu, potraviny si zachovávajú svoju charakteristickú arómu, pôvodný vzhľad, farbu aj všetky dôležité vitamíny a živiny.

Možnosť prípravy na ďalšie kulinárske kroky

Metódu sous-vide nemusíte používať len na varenie hotových pokrmov, ideálna je napríklad na prípravu mäsa na neskoršie grilovanie.

Minimum zvyškového odpadu

Vďaka rovnomernému prepečeniu využijete všetky potraviny s minimálnym váhovým úbytkom.


      Sous-vide aplikácia
      ProfiCook ponorný varič možno jednoducho ovládať pomocou aplikácie vo vašom smartfóne.

      Ako funguje ponorný varič ProfiCook?

      S ponorným varičom ProfiCook Sous Vide s funkciou WLAN využijete všetky výhody tejto kuchárskej metódy a vychutnáte si dokonale prepečené mäso, krehkú zeleninu plnú vitamínov alebo varené vajíčka presne podľa svojho gusta. Ponorný varič Profi Cook zaistí ideálnu teplotu kúpeľa na konkrétny druh potravín, a dokonca ho môžete ovládať pomocou aplikácie vo vašom smartfóne. Stačí zvoliť iba vhodný automatický program, ktorý sa už postará o dokonalú úpravu pokrmov a postráži potrebný čas ich prípravy. Na jednoduché manuálne ovládanie využijete prehľadný multifunkčný LCD dotykový displej a za zmienku stojí tiež vkusné dizajnové spracovanie v nerezovom vyhotovení.

      Aké ďalšie využitie ponorného variča ProfiCook oceníte?

      Okrem metódy sous-vide môžete ponorný varič využiť aj na výrobu jogurtov, pri zaváraní ovocia či zeleniny alebo na rozmrazovanie mrazených potravín. Ide jednoducho o inteligentného pomocníka, ktorý by nemal chýbať v žiadnej modernej domácnosti.

      S ponorným varičom ProfiCook hravo ovládnete metódu sous-vide, vďaka ktorej získa vaše varenie úplne nový rozmer.