Obnoviť stránku

ROCKSTAR GAMES

Hry od Rockstar Games na Alza.sk

Rockstar Games: Nielen tvorcovia legendárnej série GTA

Spoločnosť Rockstar Games (skrátene R*) patrí k najoceňovanejším tvorcom digitálnych hier. Tento herný gigant bol založený v roku 1998 a jeho vlastníkom je spoločnosť Take-Two Interactive. Medzi najznámejšie herné série Rockstar Games patrí najmä legenda mestských akcií Grand Theft Auto (GTA), ale aj akčná strieľačka Max Payne, westernová open-world akcia Read Dead Redemption alebo detektívna akčná adventúra, ktorá sa odohráva v otvorenom prostredí L. A. Noire. 

GTA

GTA je kráľom kontroverzie a otvoreného sveta

V každom z dielov série Grand Theft Auto sa ujímate role bezvýznamného gangstra s túžbou vyšplhať sa čo najvyššie po kariérnom rebríčku miestnych zločincov. K dispozícii máte obrovské mesto alebo mestá, nespočetné množstvo dopravných prostriedkov vrátane lietadiel a lodí a takmer neobmedzené možnosti vo svojom počínaní. Kontroverzná, ale veľmi obľúbená séria Grand Theft Auto má bohatú históriu, pričom medzi najviac obľúbené patria diely Vice City (2002), San Andreas (2004) a stále aktuálny Grand Theft Auto V (2013).                

Max Payne ako zakladateľ spomaľovania času

Táto séria akčných strieľačiek hraná z pohľadu tretej osoby rozpráva príbeh bývalého policajte Maxa Payna, ktorému neznámi páchatelia zavraždia manželku a dcéru. Ten berie spravodlivosť do svojich rúk a mnohokrát sa tak dostáva skôr na stranu zloduchov. Tri doteraz vydané diely, teda Max Payne (2001), Max Payne 2 (2003) aj Max Payne 3 (2012), sú známe nielen svojou výrazne noirovou štylizáciou, ale aj typickým spomaľovaním času pri prestrelkách (tzv. bullet-time). Max Payne sa dočkal aj filmového spracovania.                

Max Payne
Red Dead Redemption

Pištoľnícke súboje a lasovanie v hre Red Dead Redemption

Označiť Red Dead Redemption ako Grand Theft Auto vo westernovom štýle je celkom výstižné. Otvoreným svetom inšpirovaným americkým Divokým západom a Mexikom na prelome 19. a 20. storočia brázdite prevažne na konskom chrbte. Nechýba skvelá dobová hudba, autentické zbrane a samozrejme všetko, čo k westernu patrí, vrátane chytania zveri pomocou lasa alebo pištoľníckych súbojov. Zaujímavým prvkom je morálny systém reflektujúci vaše zlé a dobré rozhodnutia.                

Detektívna mestská akcia L. A. Noire

L. A. Noire kombinuje mestskú akciu s detektívnymi prvkami. V každom prípade je potrebné dôkladne preskúmať miesto činu, identifikovať a zaistiť dôkazy, vypočuť svedkov a podozrivých. Práve výsluchy sú kľúčovým herným prvkom – pravdivosť výrokov totiž posudzujete nielen podľa spôsobu vyjadrovania, ale podľa mimiky tváre. Podobne ako iné hry od Rockstar Games, aj L. A. Noire využíva možnosti otvoreného sveta. Tešiť sa preto môžete aj na automobilové naháňačky a prestrelky.                

LA Noire
Rockstar Social Club

Ďalšie hry z dielne Rockstar Games a Rockstar Social Club

Obľúbenosťou aj kontroverziou sú obklopené aj ďalšie tituly z dielne Rockstar Games. Značnú popularitu si vyslúžila hra Bully, ktorá úderne spracováva tému školskej šikany, alebo hororová brutálna akcia Manhunt. Opomenúť nemožno ani sériu Midnight Club, ktorá sa snaží konkurovať arkádovým pretekom v podaní Need For Speed. Svoju pozíciu si spoločnosť Rockstar Games upevňuje aj prostredníctvom sociálnej služby Rockstar Social Club – tá združuje majiteľov hier tejto spoločnosti a umožňuje im získavať dodatočný herný obsah alebo odmeny.                

Spresniť parametre
38 položiek

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB18