Obnoviť stránku

Playmobil

Stavebnica Playmobil farma

Playmobil® – hravý svet, v ktorom nie je nič nemožné

Za celosvetovým úspechom hračiek Playmobil® stojí podnikateľ Horst Brandstätter, ktorému nechýba nadšenie, predvídavosť a nadčasovosť. Tie viedli k premene malej firmy na medzinárodnú skupinu spoločností. Prvú rovnomennú hračku vyrobil hlavný dizajnér firmy v roku 1974. Ide o ikonické pohyblivé panáčiky z plastiku so širokou škálou doplnkov. Pôvodné štyri svety Playmobil® sa rozrástli o niekoľko desiatok ďalších, pričom aj slávni panáčikovia prešli značným vývojom a v detailoch sa menia dodnes. Dovoľte deťom spoznať kúzelný svet Playmobil® s hravými sadami stavebníc.

Stavebnica Playmobil 1.2.3

Rozvíjajte s Playmobil® aj tých najmenších

Zábavu a tiež učenie si môžu so stavebnicami Playmobil® užívať aj tí najmenší. Začnite pekne od začiatku so sadami Playmobil® 1.2.3 a nechajte ich už od malička objavovať farebný svet alebo skúšať a učiť sa nové veci. Môžu to byť napríklad zvieratká Playmobil® a predmety každodennej potreby, ktoré sa deti naučia pomenovať. Pokračujte rozvojom motoriky a preskúmajte, ako niektoré veci fungujú. Nakoniec sa s pokročilými sadami pustite do chápania súvislostí, rozprávania príbehov a tiež do nevyhnutného rozvoja sociálnych zručností.

Zažite rozprávkové dobrodružstvá aj skutočný svet Playmobil®

Pre staršie deti má Playmobil® prichystanú širokú škálu stavebníc, s ktorými si príde na svoje každý chlapec aj dievča. Majú v obľube zvieratá? Potom ich poteší Playmobil® Wiltopia s mnohými druhmi exotických zvierat či Playmobil® Country s koňmi a poníkmi. V Playmobil® City Life a City Action sa zase stretnú so všetkými nástrahami mesta – nechýbajú policajné, záchranárske ani hasičské zásahy na zemi, vo vode aj vo vzduchu. Iné zábavné rozprávkové dobrodružstvá zažijú s princeznami, rytiermi, drakmi a dinosaurami.

Playmobil Princess
Playmobil rytieri

Playmobil® pre deti školou povinné prináša hrdinov filmov, seriálov a ďalších

Prišiel čas na ďalšie veľké dobrodružstvá! Sady Playmobil® prenesú deti do ich obľúbených filmov a seriálov, ako sú Back to the Future, Asterix a Obelix alebo Ghostbusters, Naruto, Star Trek a Knight Rider. Deti sa však môžu vydať aj do vesmíru a na zasnežené pláne alebo môžu preskúmavať svet v špionážnom klzáku. Na svoje si prídu nielen dievčatá s kolekciou Playmobil® EverDreamerz, v ktorej si 5 kamarátok plní svoje veľké sny, ale aj chlapci na stredovekom hrade Novelmore, kde bojujú so zločincami a banditmi.

Zberateľské kúsky Playmobil® pre nadšených fanúšikov každého veku

Aj pre staršie vekové kategórie má Playmobil® niekoľko špecialít. Ide predovšetkým o kultové automobily všetkých možných značiek – Volkswagen T1 Bulli, Citroën 2CV, Ferrari SF90 Stradal, Mercedes-Benz 300 SL, Mini Cooper, Porsche 911 Carrera a mnoho ďalších jedinečných vozidiel. Nemusia byť len vystavené na poličke, niektoré z nich môžete riadiť pomocou diaľkového ovládača. A vôbec nič vám nebráni využiť na hru či na vystavenie ani stavebnice Playmobil® z už spomínaných filmov a seriálov, napr. impozantný U.S.S. Enterprise NCC-1701 Star Trek.

Playmobil auto pre dospelých
Spresniť parametre
638 položiek

Playmobil

Pod značkou Playmobil si každý predstaví najmä 7,5 cm plastové postavičky, ktoré sa pýšia vysokou kvalitou a najmä obľubou detí po celom svete. Značka bola svetu predstavená v roku 1974, nebol to však prvý počin spoločnosti – história firmy Playmobil sa začala písať už koncom 19. storočia.

Od ozdobných kovaní cez krízu až k postavičkám známym po celom svete

V roku 1876 stál pri zrode tejto nemeckej spoločnosti Andreas Brandstätter. Pôvodne sa firma zameriavala na výrobu ozdobných kovaní a zámkov, na začiatku 20. storočia firmu prebral jeho syn Georg a strategická výroba sa začala uberať trošku iným smerom. Pod firemným názvom Geobra bol sortiment rozšírený o kovové hračky, čo viedlo k veľkému úspechu - ich produkty sa začali predávať nielen po celej Európe, ale aj v zámorí a rodinný podnik tak prosperoval.

V polovici 20. storočia do firmy vstupuje Horst Brandstätter, dnešný jediný majiteľ, a firma prechádza z výroby z kovových materiálov na plast a výrazne tým rozširuje svoj sortiment a získava nové odbytiská. 70. roky sa však nesú v duchu ropnej krízy, ktorá firmu doháňa v podobe razantného zníženia predajov. Majiteľovi dochádza, že je čas na nové nápady a oslovuje tak firemného dizajnéra a vývojára hračiek Hansa Becka.

Inovatívne stavebnice Playmobil

V roku 1974 tak bol predstavený úplne nový a inovatívny herný systém Playmobil. Ten je založený najmä na 7,5 cm figúrkach s ohyblivými končatinami, ktoré podnecujú kraeativitu detí po celom svete a stávajú sa tak popri LEGU či stavebnici Merkur jednou z najobľúbenejších stavebníc súčasnosti. Predtým sa každá figúrka skladala ručne zo siedmich dielov - dnes už produkcia s kapacitou 100 miliónov postavičiek ročne spočíva na strojovej výrobe.

Herné súpravy Playmobil sú zamerané predovšetkým na rozvíjanie detskej fantázie a predstavivosti, a to zábavnou formou. Každá stavebnica Playmobil je tematicky zameraná, súpravy sa spolu dajú kombinovať a deti si tak môžu vytvárať množstvo herných príležitostí a zabaviť sa na celé hodiny. Medzi najobľúbenejšie rady pre mladé slečny patria najmä domček pre bábiky a jeho vybavenie, zoo, princezné či víly, chlapci najčastejšie oceňujú pirátov, rytierov či súpravy na vybudovanie vlastného mesta - hasičov, políciu, nemocnicu a veľa ďalších budov a akcií.

Zaujímavosti, ktoré ste o značke Playmobil nevedeli

  • Prvým úspechom firmy boli obruče hula hoop.
  • V 80. rokoch bol v Nemecku otvorený Playmobil FunPark - 90 000 m2 zábavy pre celú rodinu.
  • Playmobil patrí medzi päť najväčších výrobcov hračiek na svete - to ho radí vedľa gigantov, ako sú Mattel či LEGO.
  • Do roku 2015 firma predala skoro 3 miliardy postavičiek.
  • Za dobu existencie firmy bolo vytvorených viac ako 5 100 rôznych figúrok Playmobil.

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB03