Obnoviť stránku

MSI MEG Z490 ACE

5 2 hodnotení
Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru
Stránky výrobcu

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

MSI MEG Z490 ACE

MSI MEG Z490 ACE - luxusná základná doska na CPU Intel Comet Lake

Séria základných dosiek MSI MEG dodá vašej hernej zostave maximálnu prevádzkovú a hernú účinnosť a umožní vám získať úplnú kontrolu nad jej výkonom a personalizáciou. Tieto dosky sú vybavené pokročilými funkciami a najnovšími technológiami, ktoré sa osvedčia v tých najnáročnejších herných výzvach. Základná doska MSI MEG Z490 ACE s päticou LGA 1200 a čipovou sústavou Intel Z490 je určená výhradne na nové procesory Intel Core 10. generácie.

Intel Z490

Najmodernejšia čipová sústava.

ATX

Formát základnej dosky.

4× DDR4 4 800 MHz

Počet a typ slotov RAM.

WiFi 6 + BT 5.1

Podporované bezdrôtové technológie.


Aký je prínos procesorov Intel Comet Lake?

Z technologického hľadiska sú procesory Comet Lake stále refresh Skylake architektúry na 14 nm výrobnom procese. Vďaka ohromným skúsenostiam sa však takty, na rozdiel od konkurencie, posúvajú nad 5 GHz na všetkých 10 jadrách. Avšak je nutné využívať nové základné dosky s päticou LGA 1200. Procesory Intel Comet Lake sú určené pre fanúšikov výkonu a moderného hardvéru.


MSI MEG Z490 ACE

MSI MEG Z490 ACE má účinný systém chladenia

Veľké rebrové pole zvyšuje povrch odvádzajúci teplo a spoločne s VRM tepelnými trubicami a FROZR chladičom zabezpečuje extrémny výkon pri nízkej teplote. V používateľsky príjemnom grafickom Total Fan rozhraní môžete nastaviť až 4 teplotné ciele pre CPU a základnú dosku a automaticky tak upravovať otáčky ventilátora.

MSI MEG Z490

Vynikajúca kompatibilita RAM

Štvorica slotov DIMM na pamäť DDR4, s najvyššou rýchlosťou 4 800 MHz, má kapacitu až 128 GB. Vďaka automatickému nastaveniu výkonu s XMP profilmi je ľahké dosiahnuť najvyššiu rýchlosť a stabilitu pamäte. MSI odporúča na základnej doske MSI MEG Z490I SKF používať RAM moduly značiek Corsair, Crucial, Kingston, alebo G.Skill.


MSI MEG Z490 ACE

6× SATA + 2× M.2 konektory

Na pevné disky využijete na MSI MEG Z490 ACE štyri konektory SATA III 6 Gb/s. Unikátny výkon pre rýchle SSD disky potom poskytujú dva M.2. Súčasťou dizajnu základných dosiek je M.2 SHIELD FROZR, ktorý účinne zabráni prehrievaniu diskov a udrží tak SSD na maximálnom výkone.

Audio procesor ALC1220 a zvukové vymoženosti dosky MSI MEG Z490 ACE

Realtek ALC1220 Codec podporuje prehrávanie a nahrávanie diskov DSD Super Audio CD a ponúka prirodzený zvuk s veľmi nízkym skreslením. Počúvajte svojich spoluhráčov a pritom stále sledujte herné zvukové pozadie. Technológia Voice Boost automaticky redukuje zvuk hry keď spoluhráči hovoria, a nastaví hlasitosť späť po ukončení hovoru. Funkcia Audio Boost eliminuje nepríjemné hlasné zvuky pri pripájaní a odpájaní zariadenia, alebo zapnutí a vypnutí počítača, vďaka čomu chráni váš sluch.

Rýchla komunikácia a pripojenie periférií k doske MSI MEG Z490 ACE

Na pripojenie k internetu je k dispozícii 2,5G LAN a WiFi 6, ktorá rýchlosť prenosu v herných bitkách určite nebude obmedzovať. Na pripojenie periférií a zabezpečenie rýchlych dátových prenosov je na doske MSI MEG Z490 ACE k dispozícii dostatok portov USB 2.0 a USB 3.2 Gen 2 vrátane obojstranného USB-C. Zapojiť môžete aj zariadenie cez HDMI a DisplayPort s podporou 4K.

Parametre a špecifikácia

Socket a čipset

Socket Intel 1200
Čipset Intel Z490

Formát a funkcie

Základné funkcie Bluetooth, Flash BIOS bez CPU, Integrovaná sieťová karta, Integrovaná zvuková karta, M.2, PCI Express 3.0, Podpora Intel Optane, RGB podsvietenie, Serial ATA III, WiFi

Operačná pamäť

Vyhotovenie DIMM
Režim zapojenia Dual-channel

Rozhranie

Pokročilé funkcie NVIDIA SLI/NVlink, AMD CrossFire Technologies

Konektory

Externý Jack, PS/2, RJ-45 (LAN) 1Gbps, RJ-45 (LAN) 2.5Gbps, S/PDIF, USB 2.0, USB 3.2 Gen 1, USB 3.2 Gen 2, USB 3.2 Gen 2×2, USB-C
Interný ARGB LED Header, M.2 Socket, RGB LED Header, Serial ATA III, Thunderbolt header, USB 2.0 header, USB 3.2 Gen 1 header, USB-C 3.2 Gen 2 header
USB 2.0
USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0)
USB 3.1 (3.1 gen2)
USB 3.2 Gen 2×2
M.2 sloty
Serial ATA III
Kód:  AAz490a4
Produktové číslo:  MEG Z490 ACE
Odkazy: Stránky výrobcu

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB19