Obnoviť stránku

Blu-Ray médiá

Blu-Ray médiá predstavujú pokročilý formát na ukladanie dát s vysokou kapacitou. Využívajú modrú laserovú technológiu na dosiahnutie väčšej hustoty záznamu ako tradičné DVD, ponúkajú vynikajúcu kvalitu obrazu, zvuku a sú kompatibilné s radom zariadení. S výberom vám poradíme nižšie.

Pokračovať
Spresniť parametre
17 položiek

Blu-Ray médiá

Blu-ray disk - už tretia generácia optických diskov určených pre ukladanie digitálnych dát. Dáta sa ukladajú v stope tvaru špirály 0.1 mm pod povrch disku, priečny odstup stôp je 0,35 µm. Pre čítanie diskov Blu-ray sa používa laserové svetlo s vlnovou dĺžkou 405 nm. Technológiu vyvinula japonská firma Sony, podieľa sa na nej tiež napr firma Philips. Názov disku pochádza z anglického Blue ray, t.j. modrý lúč - označenie súvisiace s farbou svetla používaného na čítanie.

Tak ako CD má aj Blu-ray disk priemer 12 cm, v menšej variante 8 cm a hrúbku 1,2 mm. Na Blu-ray disk sa zmestí až neuveriteľných 25 GB u jednovrstvového Blu-ray disku, 50 GB u dvojvrstvového disku, až po 80 GB u obojstranného dvojvrstvového variantu. Vďaka umiestneniu záznamu 0,1 mm pod povrch je možné vyrobiť hybridný disk s DVD i Blu-ray záznamom na jednej strane disku. Čítacie zariadenia pre disky Blu-ray sú vyvíjané s ohľadom na kompatibilitu s CD a DVD, t.j. majú umožňovať čítanie všetkých troch typov diskov.

Už nepredávame

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB06