Obnoviť stránku

Nehrdzavejúca oceľ

Nehrdzavejúca oceľ je moderný materiál odolný proti korózii s dlhou životnosťou a ľahkou údržbou, dobre vedie teplo a je odolný voči pachom aj mechanickému poškriabaniu. Kvalitu nerezového hrnca možno posúdiť podľa hrúbky steny (čím silnejšia, tým lepšie), podľa dna hrnca a tiež hmotnosti. Čím vyššia hmotnosť tým je riad kvalitnejší. Ideálne je sendvičové dno, rozhodujúca je potom kvalita nerezu. Najvyššia kvalita nerezovej ocele má označenia 18/8, 18/10, 18/12, čím vyššie číslo, tým vyššia kvalita. Tieto čísla vyjadrujú pomer chrómu a niklu v oceli (zliatina železa s uhlíkom), napr. nerezová oceľ 18/10 znamená, že oceľ obsahuje navyše 18 % chrómu a 10 % niklu. Nikel veľmi dobre odoláva korózii, preto je v nerezovom riade tak dôležitý. Nevýhodou nerezového riadu môže byť, že sa ľahko zafarbuje, a to vďaka reakcii nerezu s chemikáliami obsiahnutými v potravinách, na povrchu nerezového riadu sa najčastejšie tvoria „bodky“ od kryštálikov soli. Na kvalite riadu to však nič nemení.

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB13