Obnoviť stránku

Intel Core i5-2550K

5 2 hodnotení
Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

Intel Core i5-2550K

Spoločnosť Intel predstavuje mainstreamový nový procesor postavený na 32 nm architektúre Sandy Bridge-E.Model Core i5-2550K disponuje štyrmi jadrami a rovnakým počtom threadov pre spracovanie aplikácií.Procesor pracuje na frekvencii 3,4 GHz a vďaka technológii Intel Turbo Boost sa môžu jednotlivé jadrá krátkodobo pretaktovať až na 3,8 GHz.Spotrebu energie riadia jednotka PCU, ktorá umožňuje krátkodobo prekročiť maximálnu TDP v prípadoch, kedy je to potrebné.Vďaka aplikácii týchto technológií sa zvýši odozva systému napríklad pri spúšťaní aplikácií, načítania webových stránok alebo otvorenie nového systémového okna.Naopak v momentoch, kedy procesor nie je vyťažený sa automaticky znižuje jeho výkon a spotreba.Procesor podporuje päticu LGA 1155 a jeho pamäťový radič si poradí až s 32 GB operačnej pamäte.Podporovaný je typ DDR3 s maximálnou frekvenciou 1333MHz.
Tento procesor je ideálny pre hráčov alebo profesionálov, ktorí pracujú so softvérom náročným na grafický výkon a využívajú externých grafických kariet.Preto tu nenájdete integrované grafické jadro, ktoré by procesor zbytočne zdraželo.
K inštrukčným sadám pribudla novo podpora šifrovania AES.Svoje súbory tak budete mať chránené rýchlejšie.Aktivované šifrovanie už nebude zbytočne zaťažovať systém.Samozrejmosťou sú všetky technológie predchádzajúcej generácie architektúry Sandy Bridge.Inštrukčnú sada AVX (nadstavba SSE) pracuje s 256 bitovými registrami a pomáha pri náročných výpočtoch.
Viac o technológii Sandy Bridge nájdete tu.

Parametre a špecifikácia

Rad

Rad procesora Intel Core i5
Socket Intel 1155
Modelové označenie Intel Core i5-2550K
Kódový názov procesora Sandy Bridge

Frekvencia

Frekvencia procesora 3,4 GHz (3,4 GHz)
Maximálna frekvencia (OC) 3,8 GHz (3 800 MHz)

Výkon

Rozhranie

Funkcie Automatické pretaktovanie, Virtualizácia, HyperThreading, Chladič v balení
TDP 95 W
L3 cache 6 MB
Kód:  BO423j
Produktové číslo:  BX80623I52550K

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB17