Obnoviť stránku

Veľké praveké akvárium

Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

Veľké praveké akvárium

Máte doma priaznivcov pravekých tvorov a chcete mu robiť radosť? Vzdelávacie sada Veľké praveké akvárium pre deti od 8 rokov, umožní vyskúšať si chov obľúbených pravekých listonohov. Nejde o srandu, listonohovia existujú na Zemi už od čias dinosaurov a podarilo sa im prežiť až dodnes.

Praveké akvárium je tvorené veľkou nádržou, ktorú je možné na dvoch miestach prehradiť a zabrániť tak vzájomnému kontaktu týchto živočíchov. Vzhľadom na to, že ide o živé organizmy je potrebné pre ich správanie dodržiavať pokyny uvedené v návode.

Hlavné prednosti

  • Kompletné vedecký projekt pre deti od 8 rokov
  • Skutočný praveký živočích - listonoh
  • Kompletné vybavenie pre ich správanie
  • Veľa možností k experimentom

Kto je listonoh?

Listonoh je kôrovec, blízky príbuzný krabom a krevetám, na chrbte má veľký pancier a dosahuje dĺžku asi 4-5 cm. Latinský názov pre listonoha Triops pochádza z gréčtiny a znamená "tri oči", ktoré sú viditeľné pri pohľade
zblízka. Tretie, jednoduchšie "oko", je umiestnené viac smerom dovnútra a je veľmi citlivé na svetlo.


Po vyliahnutí z vajíčka je listonoh tak malý, že je sotva viditeľný. Za pár dní však vyrastie a žije v priemere
1-2 mesiace. V dospelosti kladie na dno tône vajíčka. Jeho vajíčka sú schopné vydržať v bahne a piesku
a sú životaschopná po mnoho rokov, aj keď voda v tôni vyschne.

Čo nájdete v sade

Pozorovacie akvárium, dve prepážky, prilepovacie gumové nožičky, vajíčka listonoha (Triops) s detritom (detritus: neživá organická hmota pochádzajúca z vôd), kŕmenie pre listonohov, piesok, kamienky, teplomer s tekutými kryštálmi, dva tégliky s veľkosťou 50 ml s viečkami, injekčnú striekačku (sací), kúsok, hadičky, lyžičku, pipetu, pinzetu, špachtľa, lupu a český návod.

 
Kód:  ZA110m2
Produktové číslo:  8590228027290
Odkazy: Stránky výrobcu

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB16