Obnoviť stránku

TIERRA VERDE urýchlovač kompostu 500 g

5 2 hodnotení
Garancia najlepšej ceny
14,90 €

TIERRA VERDE urýchlovač kompostu 500 g

Rozkladný proces v komposte naštartujú tzv. mezofilné baktérie, ktorým vyhovujú teploty 20 – 45 ° C, rozkladom jednoduchého organického materiálu. Akonáhle teplota prekročí 45 °C, aktivuje sa skupina termofilných baktérií, ktoré pokračujú v začatom rozklade zložitejších materiálov, ako sú vetvičky, či slama. Tento proces prebieha pri teplotách okolo 50 – 60 °C, kedy dochádza k najvyššiemu stupňu rozkladu a následnej stabilizácii organickej hmoty. Akonáhle je organická hmota baktériami spotrebovaná, teplota sa zníži. Výsledkom je stabilný kompost, pripravený na použitie.

Použitie urýchľovača kompostu TIERRA VERDE

Na skompostovanie 3 – 5 m3 použite 10 odmeriek na naštartovanie procesu, následne päť odmeriek jedenkrát mesačne. Kompost udržujte vlhký.

Potrebné množstvo suchej zmesi baktérií nasypeme do vlažnej vody v pomere päť odmeriek na 10 litrov vody, premiešame a necháme 45 minút aktivovať. Aktivovaný urýchľovač kompostu rovnomerne vlejeme do pripraveného kompostu. Kompost prevzdušňujeme a udržujeme vlhký – pri stlačení kompostu v dlani malo by vytiecť pár kvapiek vody a po otvorení dlane nesmie byť materiál sypký. Urýchľovač funguje aj pri nižších teplotách, do bodu mrazu.

Zloženie:
Zmes prírodných mikroorganizmov a enzýmov

Krajina pôvodu:
Česká republika

Bezpečnostné texty

Zabráňte vniknutiu do očí. Opláchnite si ruky, ak pri aplikácii prídu do kontaktu s výrobkom. Používajte len podľa uvedeného návodu. Skladujte na suchom a chladnom mieste pri teplote 5 – 25 °C. Prípravok je netoxický a úplne neškodný pre životné prostredie. V zmesi so vzduchom môže byť zápalný. Pri vdýchnutí môže spôsobiť podráždenie dýchacích ciest.

Parametre a špecifikácia

Zloženie

Zloženie organické

Určenie

Určenie urýchľovač kompostov

Vlastnosti

Hmotnosť 1 kg
Kód:  DOMA1795
Záruka: 24 mesiacov
Produktové číslo:  8594165004567
Odkazy: Stránky výrobcu

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB03