Obnoviť stránku

GIGABYTE B550 GAMING X

5 1 hodnotení
Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru
Stránky výrobcu

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

GIGABYTE B550 GAMING X

Skvele vybavená základná doska GIGABYTE B550 GAMING X až pre CPU Ryzen 5000

Chcete si postaviť úplne nový počítač, ktorý má skvelé vyhliadky do budúcnosti? Potom vyberte základnú dosku spoločnosti GIGABYTE B550 GAMING X s päticou AM4. Práve tá vám otvorí cestu k osadeniu vášho PC pokojne aj procesorom AMD RYZEN 5000 (po aktualizácii BIOSu). Táto pokročilá platforma má toľko výkonu, že v celom rade výpočtových operácií poráža aj oveľa drahšiu konkurenciu. Doska využíva 10 + 3-fázovú digitálnu napájaciu kaskádu s prémiovými Low RDS (on) MOSFET a odpormi s úpravou proti sírnateniu. To všetko zaistí maximálnu stabilitu procesorov AMD aj pri prípadnom automatickom či manuálnom pretaktovaní. GIGABYTE B550 GAMING X je dostatočne kvalitná, čo zaistí jej dlhodobú životnosť. Pre grafickú kartu je pripravený moderný, extra odolný slot PCI Express 4.0 × 16 s nadštandardnými možnosťami prenosových rýchlostí a minimálnou impedanciou.



Kľúčové vlastnosti základnej dosky GIGABYTE B550 GAMING X

  • Určená aj na použitie s procesormi AMD Ryzen 5000 po aktualizácii BIOSu
  • Moderná konektorová výbava na čele s podporou pre disky M.2 NVMe PCIe alebo USB 3.2 Gen 2
  • Najmodernejšie rozhranie PCI Express 4.0
  • Špičkový zvukový čip až so 7.1-kanálovým výstupom
  • Pokročilá monitorovacia technológia Smart Fan 5 s funkciou Fan Stop
  • Zadarmo softvér na streamovanie hier XSplit Gamecaster
  • Štýlové podsvietenie RGB Fusion 2.0 s viaczónovými LED diódami a efektmi
  • Hybridný digitálny PWM

Čipová sada AMD B550

Základná doska GIGABYTE B550 GAMING X s čipovou sadou AMD B550 je na mieru navrhnutá novým procesorom radu AMD Ryzen 3000 aj 5000. Úplne nový pokročilý návrh napájania a chladenia umožňuje maximálne využitie potenciálu až 16-jadrových procesorov. 

GIGABYTE B550 GAMING X využíva pokročilé napájanie

Architektúru napájania tvorí mnohofázová kaskáda, ktorá sa v súčte podieľa na skvelej stabilite aj pri vysokých pracovných frekvenciách. Vďaka použitiu kvalitných súčiastok pri výrobe základnej dosky GIGABYTE B550 GAMING X si môžete byť istí, že doska vydrží pracovať dlhodobo pod vysokou záťažou. 

Dva konektory PCIe 4.0 pre M.2 disky

Vďaka prítomnosti dvojice konektorov NVMe PCIe 4.0 × 4 M.2 prináša základná doska GIGABYTE B550 GAMING X ohromné prenosové rýchlosti. Preto bude operačný systém a napríklad načítanie hier oveľa rýchlejšie než kedykoľvek predtým. 



GIGABYTE B550 GAMING X má podporu XMP profilov a široký sortiment DDR4 pamätí

Kvalitná základná doska musí disponovať podporou pre množstvo typov DDR4 pamäťových modulov. Spoločnosť GIGABYTE úzko spolupracuje s dodávateľmi pamätí z celého sveta, aby zabezpečila, že budú ponúkané moduly populárnych značiek pamätí kompatibilné so základnými doskami GIGABYTE. Dôležitým prvkom je tiež podpora XMP profilov až do frekvencie 4 400 MHz.



Efektné osvetlenie RGB Fusion 2.0

Viaczónové osvetlenie je dnes dôležitou súčasťou modernej základnej dosky. Dodávaný softvér vie synchronizovať svetelné efekty vo všetkých podporovaných zariadeniach. Konkrétne ide o grafické karty, myši, slúchadlá, klávesnice, PC skrinky a ventilátory.

Sledovanie a riadenie ventilátorov

S nástrojom Smart Fan 5 budete mať úplne pod kontrolou všetky pripojené ventilátory. A nielen to, so Smart Fan 5 máte k dispozícii viac hybridných konektorov pre ventilátory, ktoré podporujú ako reguláciu pomocou napätia, tak PWM, aby si základná doska GIGABYTE B550 GAMING X lepšie rozumela s vodným chladením. 

Jednoduchá aktualizácia BIOSu

Aplikácia GIGABYTE @BIOS vám umožňuje aktualizovať systém BIOS zo systému Windows pomocou jednoduchého a úhľadného grafického rozhrania. @BIOS môže automaticky stiahnuť najnovšiu verziu zo serverov GIGABYTE alebo aktualizovať systém BIOS zo súboru v počítači.

GIGABYTE ponúka širokú škálu príslušenstva a softvérového vybavenia pre každého hráča

Okrem základnej dosky GIGABYTE B550 GAMING X si môžete od spoločnosti GIGABYTE zaobstarať aj ďalšie potrebné príslušenstvo na stavbu herného PC. Cieľovým benefitom potom bude jednotný dizajn často doplnený o efektné RGB podsvietenie. Všetky funkcie sa dajú ovládať z jednej centrálnej aplikácie, ktorá vám pomôže všetko krásne prispôsobiť vlastným požiadavkám.

Parametre a špecifikácia

Socket a čipset

Socket AMD AM4
Čipset AMD B550

Formát a funkcie

Základné funkcie Flash BIOS bez CPU, Integrovaná sieťová karta, Integrovaná zvuková karta, M.2, PCI Express 4.0, Príprava pre CPU s integrovaným GPU, Serial ATA III

Operačná pamäť

Vyhotovenie DIMM
Režim zapojenia Dual-channel

Rozhranie

Typ zvukovej karty Realtek ALC887

Konektory

Externý DVI, HDMI, Jack, PS/2, RJ-45 (LAN) 1Gbps, USB 2.0, USB 3.2 Gen 1, USB 3.2 Gen 2
Interný ARGB LED Header, M.2 Socket, RGB LED Header, Serial ATA III, TPM header, USB 2.0 header, USB 3.0 (3.1 Gen 1) bracket
USB 2.0
USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0)
USB 3.1 (3.1 gen2)
M.2 sloty
Serial ATA III

Rad

Rad Gigabyte Gaming
Kód:  AGb550gx
Produktové číslo:  B550 GAMING X
Odkazy: Stránky výrobcu

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB12