Čo všetko zahŕňa gastro zariadenie kuchyne?
Gastro zariadenie kuchyne budete určite vyberať podľa toho, akú prevádzku sa chystáte zariaďovať. Iné zariadenie bude potrebné do školskej kuchyne alebo do reštaurácie, iné do cukrárne a odlišné zase do mäsiarstva.
Všetko potrebné na stôl je súčasťou gastro stolovania a servírovania
Gastro stolovanie vám ponúkne všetko, čo bude poruke zákazníkom na stoloch. Patria sem teda ako príbory, tak košíky a zásobníky, do ktorých ich uložíte. Samozrejme aj všetko sklo a porcelán.
i
Klasikou je gastro riad z porcelánu
Najčastejšie narazíte na gastro potreby a riad z porcelánu – sú tradičné a rokmi overené. Z tohto materiálu sa vyrábajú taniere, misky, hrnčeky aj šálky s podšálkami. V klasickej bielej farbe ich využijete v každom druhu prevádzky.
Nevyhnutné gastro zariadenie v každej kuchyni je technika
Gastro technika je v prevádzke tá najdôležitejšia. V tejto kategórii nájdete veľké aj malé spotrebiče – okrem klasiky aj konvektomaty, pece, grilovacie dosky alebo prístroje na hot dogy či chladiace vitríny a drviče odpadu.
- Varná a grilovacia technika je tu na prípravu pokrmov.
- Chladiace a mraziace prístroje udržia suroviny aj hotové výrobky pri správnej teplote.
- Nástroje na prípravu potravín uľahčia krájanie, miešanie či mletie a miesenie.
- Gastro umývačka riadu a ďalšia umývacia technika efektívne pomôže s upratovaním.
Ďalšie drobné gastro zariadenie kuchyne, ktoré nesmie chýbať
Gastro vybavenie kuchyne, bez ktorého sa nezaobídete, sú všetky pomôcky, čo si dokážete predstaviť. Základom sú hrnce, panvice a pekáče spolu s nožmi a krájacími doskami. Ďalej je vhodné mať poruke misy a odmerky, váhy a rôzne ručné nástroje – napríklad naberačky, škrabky, metly, stierky a podobné.
Profi fritéza
Gastronádoba s vekom
Výčapné gastro zariadenie
Zanedbať sa nesmie ani hygiena a upratovanie gastro zariadenia
Profesionálna hygiena a upratovanie patrí do každého gastro zariadenia. K čistote vám dopomôžu dezinfekčné stojany, hygienické utieranie rúk zaistia zásobníky na papierové uteráky či alternatívne sušiče rúk.
Ako vyberať profi gastro zariadenia?
Keď budete vyberať profi gastro zariadenia, zamerajte sa na niektoré ich parametre, aby vám dlho a dobre slúžili. Dôležitá je jednoduchá údržba, životnosť a vhodný tvar aj veľkosť. To všetko má vplyv na efektivitu práce.
Najlepší materiál na gastro zariadenia
Pri výbere gastro zariadenia sa zamerajte na vhodný materiál, z ktorého bude vyrobené. Ako bolo povedané, odolnosť a životnosť sú kľúčové, a to aj v rámci finančných úspor.
- Antikoro je pre gastronomické potreby ako sú nádoby a ďalšie vybavenie v profi prevádzkach štandardom. Je odolné voči mechanickým, ale aj teplotným vplyvom.
- Porcelán využívaný na gastro riad je mechanicky aj teplotne odolný, zvládne umývanie v umývačke a zodpovedá hygienickým požiadavkám.
- Sklo je rovnako ako porcelán veľmi odolné, bez obáv ho môžete vložiť do umývačky. Zvládne rôzne teploty a výhodou je možnosť vidieť obsah vnútri.
- Plast je materiálom, z ktorého sa vyrábajú rôzne pomôcky – lieviky, dávkovacie fľaše, misy atď. Postrážte si jeho kvalitu, aby dlho vydržal.
Pre prehľadnosť sme pre vás porovnali všetko podľa ceny. Nájdete tak hneď na prvý krát lacné gastro zariadenie. Bazár taktiež ponúka kúsky za skvelé ceny.