Obnoviť stránku

Frappé – ako na jeho prípravu?

Aktualizované

Studená káva s hustou penou, na výrobu ktorej sa používa špeciálna rozpustná káva. Prvýkrát bola pripravená „omylom“ v Grécku, v Solúne, na medzinárodnom gastronomickom veľtrhu, kedy tunajší zamestnanec nemal k dispozícii horúcu vodu a rozhodol sa vyskúšať kávu pripravenú z vody studenej.

Domáce frappé

Frappé – recept

Pripravuje sa zmiešaním instantnej kávy (jedna až dve lyžičky) s minimálne 50 ml studenej vody a rozmiešaním ručným mixérom alebo premiešaním v shakeri. Na dochutenie možno pridať cukor a mlieko. Podáva sa vo vysokom pohári s ľadom a slamkou.

Obdoba frappé je ľadová káva. Frappé možno vyrobiť aj z klasického espressa, v tomto prípade už ide o caffé freddo.

i

Zaujímavosti zo sveta kávy, recepty na kávové nápoje a podrobnosti o možnostiach prípravy kávy nájdete v našej Kávovej encyklopédii.

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB01