Obnoviť stránku

Domáca pekáreň – recepty na chleba, pečivo aj múčniky

Aktualizované

Hľadáte overené recepty na domácu pekáreň? Recept na chlieb z domácej pekárne, ktorý sa vždy podarí alebo múčniky a sladké recepty v domácej pekárni, ktoré skvele chutia, a pritom ich pripravíte bez námahy? Či už s receptami z domácej pekárne začínate alebo ste v pečení v domácej pekárni skúsení, vybrali sme pre vás tie najlepšie recepty na chleba, žemle, rožky, sladké pečivo aj bezlepkové pečivo, ale aj výborný recept na pizzu, jogurt či kysnuté knedle z domácej pekárne.

Domáca pekáreň – recepty na chleba, pečivo aj múčniky

Recepty na domácu pekáreň &nbsash; OBSAH

  1. Základné pravidlá pri pečení v domácej pekárni
  2. Recepty na chleba z domácej pekárne
  3. Recepty na bezlepkový chlieb z domácej pekárne
  4. Rožky, žemle a bagety z domácej pekárne
  5. Cesto na pizzu z domácej pekárne
  6. Sladké pečenie a kysnuté knedle z domácej pekárne
  7. Originálne recepty pre domácu pekáreň
  8. Ako vybrať domácu pekáreň

Základné pravidlá pri pečení v domácej pekárni

Keď sa rozvinie vôňa čerstvého chleba po byte, nikto mu neodolá. Čerstvý, voňavý a chrumkavý chleba z domácej pekárne si môžete dopriať kedykoľvek potrebujete alebo máte chuť. A nielenže si pripravíte domáci chlieb podľa svojho gusta, aj lahodné múčniky z domácej pekárne alebo cesto na pizzu budú hotové ako mávnutím čarovného prútika. Stačí mať ten správny recept a dodržať pár základných pravidiel pečenia v domácej pekárni.

Chlieb z domácej pekárne recepty
Niet nad domáci chlieb, ktorý váš domov prevonia svojou neodolateľnou vôňou.

Poradie ingrediencií pri pečení chleba v domácej pekárni

Pre úspešné pečenie chleba v domácej pekárni (ale aj všetkých ostatných receptov), je zásadné dodržať presné odmeranie ingrediencií a poradie, v ktorom sa ingrediencie pridávajú.

  • Pri pečení chleba najskôr prídu do nádoby všetky tekuté prísady (voda, olej, mlieko, cmar, jogurt, pivo). Na to príde soľ.

  • V druhom kroku prídu na rad sypké ingrediencie (múka, korenie, bylinky, semienka, cereálie ako vločky, zrná), pričom tieto suroviny môžete zmiešať vopred v mise.

  • Na záver pridáme droždie, pre ktoré urobíme v múke jamku. Droždie sa tak najskôr obalí múkou a do styku s tekutinou príde až neskôr. Pokiaľ používame čerstvé droždie, je dobré dávať cukor priamo k nemu (môžeme pokvapkať aj lyžičkou medu).

Ak nepridáte soľ do tekutých ingrediencií, môžete ju priložiť aj na záver, ale dajte pozor, soľ nesmie prísť do kontaktu s droždím. Nasypte teda soľ do jedného rohu a droždie s cukrom do druhého rohu.

Pečenie chleba v pekárničke – pravidlá
Pri pečení v domácej pekárni má poradie aj teplota ingrediencií svoj význam.

Teplota surovín pri pečení v domácej pekárni

Všetky používané prísady by mali mať teplotu okolia. Pokiaľ teda chcete cesto pripravovať hneď, použite teplé ingrediencie. Iné je to však v prípade, ak chcete využiť odložený štart. V tom prípade použite studené ingrediencie, aby droždie nezačalo kysnúť.

Aby cesto z domácej pekárne malo správnu konzistenciu

Najdôležitejšie ingrediencie, ktoré ovplyvňujú kvalitu cesta a chleba, sú tekutina, múka, soľ, cukor a droždie. Preto je potrebné použiť ich v správnom pomere a gramáži. Pokiaľ by ste napríklad použili viac vody alebo použili nadmernú dávku droždia, cesto bude príliš vlhké a chleba sa prepadne.

Meňte si recepty domácej pekárne podľa chuti

Hlavné ingrediencie, ktoré ovplyvňujú chuť chleba aj jeho vôňu sú maslo, olej, mlieko, kefír, jogurt, korenie, bylinky. Týmito surovinami si tak jednoducho môžete vyladiť chuť obľúbeného receptu podľa vlastného gusta. Pokiaľ ste už v pečení v domácej pekárni skúsení, môžete zmeniť aj múku, ale s tým opatrne. Každá múka má iné vlastnosti a vyžaduje iný pomer ostatných prísad.

i Niektoré domáce pekárne sú vybavené automatickým dávkovačom ingrediencií, kam vložíte semienka, oriešky, sušené ovocie a ďalšie prísady a pekáreň si ich pridá do cesta v ten správny čas.

Recepty na chleba z domácej pekárne

Pripravte si poctivý domáci chlieb, vnútri krásne mäkký a na povrchu s chrumkavou kôrkou, ktorý sa stane neoddeliteľnou súčasťou vašich dokonalých raňajok. Vyskúšať môžete nielen tradičný chlieb rascový, celozrnný alebo ražný. Inšpirovať sa môžete aj receptami na cibuľový chlieb, škvarkový chlieb či zemiakový chlieb z domácej pekárne, ktoré ozvláštnia a spestria váš jedálniček.

Chutné recepty na sladké pečivo a chlieb z domácej pekárne
Domáci chlieb z pekárničky chutí najlepšie.

Pšenično-ražný chlieb

Ingrediencie:

400 ml vody
1 lyžička octu
2 lyžičky soli
250 g hladkej múky
150 g ražnej múky
100 g polohrubej múky
1 – 2 vrchovaté lyžičky drvenej rasce alebo chlebového korenia
Sušené droždie na pol kg múky

Postup prípravy:

Do pekárne nalejeme vodu a ocot. Prisypeme soľ, múku zmiešanú s rascou, prípadne ďalšie koreniny. Pridáme droždie. Pečieme na program základný.

Zdroj: recepty.vareni.cz

Ražný chlieb s rascou

Ingrediencie (1 kg):

415 ml vody
1,5 lyžice olivového oleja
2 lyžice melasy
1,5 lyžičky soli
225 g ražnej múky
375 g chlebovej múky
¾ lyžičky vylepšovača chuti (voliteľné)
2 lyžice sušeného mlieka
3 lyžičky celej rasce
1,5 lyžičky sušeného droždia

Postup prípravy:

Do pekárne vložte ingrediencie v uvedenom poradí a pečte na program WHOLE WHEAT.

Zdroj: Kuchárka k domácej pekárni

Rascový chlieb

Ingrediencie:

200 ml mlieka
200 ml vody
2 – 3 lyžice olivového oleja
1 – 2 lyžice octu
2 lyžičky soli
350 g hladkej múky
200 g celozrnnej ražnej chlebovej múky
1 vrchovatá lyžička celej rasce
1 – 2 vrchovaté lyžičky drvenej rasce alebo chlebového korenia
1 lyžička sušeného droždia alebo 1/3 kocky čerstvého droždia 1 lyžička cukru

Postup prípravy:

Všetky ingrediencie vložíme podľa poradia v rozpise. Múky aj s korením zmiešame vopred v mise. Pečieme na základný program (nie celozrnný).

Zdroj: www.mimibazar.cz

Kváskový chlieb

Ingrediencie:

300 ml vlažnej vody
4 lyžice oleja
2 lyžičky soli
3 lyžičky drvenej rasce
410 g ražnej múky
300 ml kvásku

Postup prípravy:

Ingrediencie vložíme do pekárne v danom poradí a zapneme program Cesto. Po skončení programu necháme cesto ešte pol hodiny dokysnúť, pretože kvások potrebuje viac času. Potom spustíme program pečenie.


Pozn.: Ak nechcete, aby nebol chlieb príliš hutný, môžete namiesto časti ražnej múky použiť múku pšeničnú.


Žitný kvások:

V pohári s objemom 1,5 – 2 litre rozmiešame 100 ml vlažnej vody a také množstvo celozrnnej múky, aby vznikla kašovitá konzistencia. Pohár prikryjeme suchou utierkou a necháme stáť v izbovej teplote do druhého dňa.

Druhý deň by mali byť na kvásku vidieť drobné bublinky. Pokiaľ tomu tak nie je, necháme cesto stáť do tretieho dňa. Keď sú bublinky viditeľné, primiešame 70 – 100 ml vlažnej vody a múky toľko, aby v pohári opäť vzniklo kašovité cestíčko. Opäť necháme stáť v teple do ďalšieho dňa.

Tretí deň by mal mať kvások kyslastú vôňu. „Prikŕmime“ ho vlažnou vodou a múkou rovnako ako druhý deň a necháme stáť v teple. Kvások by mal stúpať nahor. Štvrtý deň kvások vonia aj chutí už výrazne kyslo. Treba ho opäť „prikŕmiť“. Nakŕmený kvások by mal liezť hore. Kvások „pestovaný“ štyri dni možno použiť na ochutenie cesta, ale naozaj silný kvások bude hotový cca po 14 dňoch pravidelného „omladzovanie“.

Zdravý kvások má sivú farbu, kyslú vôňu, konzistenciu mäkkého cesta a chutí asi ako múka rozmiešaná s citrónovou šťavou. Pokiaľ kvások zmení farbu alebo vôňu skôr v zápach po acetóne alebo inak neobvykle, treba ho vyhodiť a založiť nový.

Celozrnný chlieb – recept č. 1

Ingrediencie (1 kg):

390 ml vody
2 lyžice oleja
1,5 lyžičky soli
2 lyžice cukru
600 g celozrnnej hladkej múky
¾ lyžičky vylepšovača chuti (voliteľné)
2,5 lyžice sušeného mlieka
2 lyžičky sušeného droždia

Postup prípravy:

Pečieme na program WHOLE WHEAT, ktorý bol navrhnutý s ohľadom na použité suroviny a ktorý umožňuje ťažkým múkam absorbovať tekutinu, zmäknúť a nakysnúť.

Zdroj: Kuchárka k domácej pekárni

Celozrnný chlieb – recept č. 2

Ingrediencie:

270 ml vody
2 lyžice slnečnicového oleja
1,5 lyžičky soli
2 lyžičky cukru
180 g polohrubej múky
270 g celozrnnej múky
1 lyžička sušeného droždia

Postup prípravy:

Ingrediencie v uvedenom poradí dajte do domácej pekárne. Droždie umiestnite do dávkovača. Program pečenia celozrnný chlieb.

Zdroj: Kuchárka k domácej pekárni Tefal

Celozrnný pšenično-ražný chlieb

Ingrediencie:

300 ml vody
2 lyžice oleja
300 g celozrnnej pšeničnej múky
50 g celozrnnej ražnej múky
150 g hladkej múky
1 lyžička chlebového korenia
1,5 lyžičky soli
1 lyžička cukru
¼ kocky čerstvých kvasníc

Postup prípravy:

Do pekárne vložíme suroviny v uvedenom poradí, chlebové korenie vopred zamiešame do múky. Soľ nasypeme do rohu a kvasnice dáme na cukor. Pečieme na program celozrnný, pokiaľ ním pekáreň disponuje.

Zdroj: www.toprecepty.cz

Špaldový chlieb

Ingrediencie:

350 ml cmaru
50 ml vody
1 lyžica octu
2 lyžice olivového oleja
1 lyžička soli
250 g hladkej múky
250 g špaldovej celozrnnej múky
1 lyžička sušeného alebo 1/4 čerstvého droždia
1 lyžička cukru
slnečnicové semienka

Postup prípravy:

Suroviny vložíme do pekárne, semienka prisypeme až po zaznení zvukového signálu. Pečieme na program základný.

Zdroj: domacipekarny.dama.cz

Špaldový chlieb celozrnný

Ingrediencie:

500 g celozrnnej špaldovej múky
1 lyžička soli
½ lyžičky drveného koriandru
200 ml cmaru
120 ml vody
1 lyžica oleja
1,5 lyžičky sušeného droždia
80 g semienok (ľanové, slnečnicové, sezamové)

Postup prípravy:

Pridajte semienkovú zmes do dávkovača na hrozienka a oriešky. Pridajte suché droždie do dávkovača na droždie. Všetky ostatné ingrediencie vložte do automatickej pekárne jednu po druhej. Spustite program špeciálny s hrozienkami.

Zdroj: Kuchárka pre pekáreň Panasonic

Toastový chlieb

Ingrediencie:

200 ml mlieka
100 ml vody
1 vajce (malé)
25 g masla (rozpustené)
1 lyžička cukru
2 rovné lyžičky soli
500 g hladkej múky
1 lyžička sušeného droždia

Postup prípravy:

Suroviny vložíme v uvedenom poradí do pekárne a zapneme na program Sendvič. Stupeň prepečenia kôrky - svetlá, veľkosť chleba - malý.

Zdroj: www.toprecepty.cz

Škvarkový chlieb

Ingrediencie:

330 ml vody
1,5 lyžice rastlinného oleja
2 lyžice mlieka
610 g tmavej pšeničnej chlebovej múky
2 lyžičky rasce
10 lyžíc oškvarkov
2 lyžičky soli
1 lyžica cukru
25 g droždia

Postup prípravy:

Do pekárne vložíme ingrediencie v uvedenom poradí. Múku najskôr premiešame s rascou a oškvarkami. Nakoniec dáme do jedného kúta nádoby 1 lyžicu cukru s droždím a do druhého kúta nádoby dáme 2 lyžičky soli. Pečieme na základný program.

Zdroj: www.tradicnirecepty.cz

Cibuľový chlieb

Ingrediencie:

250 ml vody
1 polievková lyžica masla
1 lyžička soli
540 g polohrubej múky
1 – 2 veľké cibule (podľa chuti)
1 balíček sušeného droždia
2 polievkové lyžice cukru krupica

Postup prípravy:

Surovú cibuľu nakrájame nadrobno, ingrediencie vložíme do domácej pekárne a pečieme na základný program.

Zdroj: www.labuznik.cz

Zemiakový chlieb

Ingrediencie:

300 ml vody
2 lyžice oleja
1 celé vajce
150 g varených štuchaných zemiakov
630 g pšeničnej hladkej múky
1 lyžička soli
20 g čerstvého droždia
celá rasca
drvená rasca

Postup prípravy:

Do pekárne vložíme najprv tekuté, potom sypké suroviny. Do múky vopred primiešame drvenú rascu podľa chuti. Po zaznení zvukového signálu prisypeme ešte celú rascu. Pečieme na rýchly program, ak ním pekáreň disponuje.

Zdroj: www.toprecepty.cz

Slnečnicový chlieb

Ingrediencie:

250 ml vody
1 lyžička soli
2 lyžice rozpusteného masla (oleja)
1 lyžica medu
½ hrnčeka slnečnicových semienok
280 g ražnej chlebovej múky
125 g hladkej múky
1 lyžička sušeného alebo ¼ čerstvého droždia

Postup prípravy:

Do pekárne vložíme ingrediencie v uvedenom poradí. Pečieme na program základný.

Zdroj: domacipekarny.dama.cz

Recepty na bezlepkový chlieb z domácej pekárne

Bezlepkové pečivo je kapitola sama o sebe. Ako ho upiecť, aby bolo vláčne a nedrobivé? Aké prísady a v akom pomere použiť, aby bol aj bezlepkový chlieb chutný ako bežné lepkové pečivo a vydržal taký aj do ďalšieho dňa? Máme pre vás recept na bezlepkový chlieb z hotovej zmesi alebo z rôznych jednodruhových múk. Nebojte sa vyskúšať všetky a vyberte si svojho favorita.

Bezlepkový chlieb z domácej pekárne – recepty
Aj bezlepkový chlieb v domácej pekárni môže chutiť skvele, keď máte dobrý recept.

Dokonalý bezlepkový chlieb

Ingrediencie (1 kg):

520 ml teplej vody
80 ml oleja
3 veľké vajcia
1 lyžička bieleho vínneho octu
300 g bielej ryžovej múky
150 g hnedej ryžovej múky
70 g cizrnovej alebo sójovej múky
150 g koreňového škrobu – Arrowroot
1 lyžica náhradky lepku
2 lyžičky xantánovej gumy
3 lyžičky bieleho cukru
1,5 lyžičky soli
3 lyžičky sušeného droždia

Postup prípravy:

Vložte prvé 4 suroviny do formy v uvedenom poradí. Vo veľkej mise dobre zmiešajte zvyšné suroviny a preložte do formy, ktorú potom vložíte do pekárne a zaklapnite veko. Po zaznení zvukového signálu, kedy automatický dávkovač pridáva suroviny, otvorte veko, ale nevypínajte pekáreň. Pomocou stierky opatrne zotrite steny formy a miešajte cesto v rovnakom smere, ako hák, až sa suroviny riadne spoja. Potom veko zatvorte a nechajte domácu pekáreň dokončiť program. Po upečení nechajte chlieb 5 minút odpočinúť vo forme, a potom ho vyberte a nechajte na kovovom rošte vychladnúť.

Zdroj: Kuchárka k domácej pekárni

Základný bezlepkový chlieb

Ingrediencie:

410 ml vody
160 g vajec
45 ml slnečnicového alebo iného rastlinného oleja
5 ml jablčného octu
330 g bielej ryžovej múky
85 g tapiokovej múky
85 g zemiakovej múky
2 lyžičky xantánovej gumy
1 lyžička soli
25 g cukru
½ lyžičky droždia

Postup prípravy:

Do domácej pekárne vložíme ingrediencie v uvedenom poradí a pečieme na program bezlepkový.

Zdroj: Kuchárka k domácej pekárni

Vláčny bezlepkový chlieb s chia semienkami

Ingrediencie:

150 ml vody
2 lyžice oleja
1 lyžica octu
2 lyžičky chia semienok sparené horúcou vodou
1 lyžica psyllia namočená v 200 ml vody (stačí cca 1/2 h pred pečením chleba)
400 g múky Nutrifree pe Pane
1 lyžica sušeného mlieka
1 a ½ lyžičky soli
1 lyžička rasce
1 vrecúško sušeného droždia

Postup prípravy:

Chia semienka sparíme horúcou vodou (cca 150 ml) a po vychladnutí necháme zakryté v chladničke do druhého dňa. Psyllium namočíme v 200 ml vody cca pol hodiny pred pečením chleba. Ingrediencie vo vyššie vypísanom poradí vložíme do pekárne. Pečieme na program bezlepkový, ak ním pekáreň disponuje. Po upečení necháme chleba cca 15 min vychladnúť a potom vyklopíme na mriežku.

Zdroj: www.radyzezivota.cz

Bezlepkový chlieb, ktorý chutí všetkým

Ingrediencie:

300 ml vody
50 ml mlieka
3 lyžice oleja
1 lyžica octu
2 lyžičky soli
2 lyžičky rasce
1 lyžica masla
500 g múky Jizerka
2 lyžičky sušeného alebo ½ čerstvého droždia
1 lyžička cukru

Postup prípravy:

Do domácej pekárne vložíme ingrediencie v uvedenom poradí a pečieme na program bezlepkový, ak ním pekáreň disponuje.

Zdroj: domacipekarny.dama.cz

Bezlepkový chlieb so sušenými paradajkami

Ingrediencie:

380 ml teplej vody
40 g quinoa drvená v mixéri
40 ml olivového oleja
40 g kukuričnej múky
3 lyžičky provensálskeho korenia
340 g bezlepkovej zmesi
2 lyžičky sušeného droždia
100 g sušených paradajok 1 lyžička soli

Postup prípravy:

Zmiešajte v nádobe quinou, kukuričnú múku, bezlepkovú zmes a korenie. Droždie umiestnite do príslušného dávkovača. Vyberte bezlepkový program pikantné, nastavte úroveň sfarbenia kôrky a stlačte tlačidlo START. Sušené paradajky trochu vysušte od prebytočného oleja pomocou obrúska. Keď počujete signál, pridajte ich do nádoby.

Zdroj: Kuchárka k domácej pekárni Tefal

Pohánkový bezlepkový chlieb

Ingrediencie:

350 ml vlažnej vody
2 lyžice oleja
1 lyžica jablčného octu
2 lyžičky soli
1 lyžička rasce
1 hrsť slnečnicových semienok
250 g bezlepkovej múky
100 g pohánkovej múky
1 lyžička cukru
10 g sušeného droždia

Postup prípravy:

Do domácej pekárne vložíme ingrediencie v uvedenom poradí a pečieme na program bezlepkový, ak ním pekáreň disponuje.

Zdroj: www.receptyonline.cz

Rožky, žemle a bagety z domácej pekárne

V domácej pekárni možno pripraviť aj výborné cesto na žemle a ďalšie pečivo, ktoré si z cesta vytvarujete a upečiete v rúre. Pokiaľ má vaša domáca pekáreň príslušenstvo na pečenie bagiet, bude vaša cesta k lahodnému pečivu ešte jednoduchšia.

Rožky, žemle a bagety z domácej pekárne
Lahodné a nadýchané domáce pečivo, po ktorom sa len zapráši.

Žemle z domácej pekárne

Ingrediencie:

310 ml vody
3 lyžice oleja
1 lyžička soli
1 lyžica cukru
600 g chlebovej múky
2 lyžičky sušeného droždia

Postup prípravy:

  1. Rozdeľte cesto na 12 rovnako veľkých kusov. Každý kus ručne spracujte a vytvorte malú guľu.
  2. Položte gule asi 5 cm od seba na mierne vymastený plech na pečenie. Pomocou 2,5 cm okrúhleho vykrajovadla vykrojte (ale nie úplne – len asi 1 cm do hĺbky) stred každej gule. Pomocou ostrého noža rozrežte na 6 rovnako veľkých kúskov, do hĺbky asi 1 cm
  3. Zakryte potravinovou fóliou, ktorú mierne potrite olejom, a nechajte na teplom mieste asi 60 minút vykysnúť alebo kým gule nezdvojnásobia svoj objem.
  4. Zložte potravinovú fóliu, potrite mliekom a zasypte trochou múky v prípade potreby.
  5. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 20 – 30 minút alebo kým nebudú upečené dozlatista.

Zdroj: Kuchárka k domácej pekárni

Francúzsky chlieb – bagety z domácej pekárne

Ingrediencie:

375 ml vody
3 lyžičky oleja
1 a ½ lyžičky soli
2 lyžičky cukru
650 g chlebovej múky
¾ lyžičky vylepšovača chuti (voliteľné)
1 a ½ lyžičky sušeného droždia

Postup prípravy:

Do pekárne vložíme ingrediencie podľa uvedeného poradia. Pokiaľ chcete upiecť francúzsky chlieb v pekárni, zapneme program CRUSTY LOAF (ingrediencie sú uvedené na 1 kg chleba). Ak chceme bagety z domácej pekárne vytvarovať a upiecť v rúre, zapneme program Cesto.

Zdroj: Kuchárka k domácej pekárni

Cmarové rožky z domácej pekárne

Ingrediencie:

200 ml cmaru
160 ml mlieka
2 lyžičky soli
25 g rozpustenej Hery
600 g hladkej múky
2 lyžičky sušeného droždia
kúsok rozpustenej Hery na potretie, prípadne anglická slanina, semienka na posyp

Postup prípravy:

  1. Suroviny vložíme do domácej pekárne v uvedenom poradí. Zapneme program Príprava cesta a necháme vykysnúť.
  2. Vykysnuté cesto rozdelíme na polovice. Každú vyvaľkáme na kruh a rozkrájame na 8 výsekov.
  3. Každý kúsok potrieme rozpustenou Herou a zmotáme do rožku. Pokiaľ chceme verziu slaninový rožok, Herou nepotierame a namiesto toho na každý kúsok položíme plátok anglickej slaniny.
  4. Rožky skladáme na plech s papierom na pečenie a necháme ešte 20 minút kysnúť.
  5. Potrieme tukom alebo mliekom a posypeme semienkami. Pečieme asi 20 minút pri 190 °C.

Zdroj: www.mamincinyrecepty.cz

Cesto na pizzu z domácej pekárne

Recepty na pizzové cesto už tradične zvádzajú medzi sebou boj, ktorý z nich je ten najlepší a ten pravý recept na taliansku pizzu. Pravdou je, že každému chutí niečo iné a každý si musí nájsť ten svoj recept na cesto, na ktorom si pochutí. A pokiaľ si ten svoj nájdete, potom si vaše deti môžu svoje obľúbené jedlo na obed priať kedykoľvek, lebo pripraviť cesto na pizzu v domácej pekárni je doslova hračka.

Cesto na pizzu v domácej pekárni – recepty
Cesto na pizzu v domácej pekárni zvládne každý a ďalej už sa fantázii a chutiam medze nekladú.

Cesto na pizzu z domácej pekárne – recept č. 1

Ingrediencie (750 g):

240 ml vody
1,5 lyžice olivového oleja
1 lyžička soli
480 g polohrubej múky
1 lyžička sušeného droždia

Postup prípravy:

Dajte ingrediencie v uvedenom poradí do nádoby. Droždie vložte do dávkovača na droždie. Vyberte správny program, zodpovedajúcu hmotnosť, nastavte úroveň sfarbenia kôrky a stlačte START.

Zdroj: Kuchárka k domácej pekárni Tefal

Cesto na pizzu z domácej pekárne – recept č. 2

Ingrediencie:

250 ml vody
1 lyžica olivového oleja
2 lyžičky soli
3 lyžičky cukru
500 g chlebovej múky
3 lyžičky sušeného droždia

Postup prípravy:

V uvedenom poradí vložte ingrediencie do domácej pekárne a zapnite program Cesto. Preneste cesto na ľahko pomúčenú pracovnú plochu a spracujte v ruke asi 1 minútu. Rozdeľte cesto na 3 rovnako veľké diely a vyvaľkajte z každého dielu guľatú placku. Ak preferujete silnejšie cesto, zakryte ho a nechajte vykysnúť na teplom mieste. Ak preferujete tenké cesto, okamžite ho spracujte. Položte na mierne vymastený plech na pizzu. Ozdobte zvolenou náplňou. Pečte v predhriatej rúre na 200 °C asi 12 – 15 minút alebo kým nebude pizza upečená a syr sa nerozpustí.

Odporúčaná náplň: paradajková omáčka, huby, papriky, cibuľa, paradajky, kapary, kúsky ananásu, olivy, bylinky, saláma, šunka, ančovičky, sardinky, mozzarella, parmezán.

Zdroj: Kuchárka k domácej pekárni

Cesto na pizzu z domácej pekárne – recept č. 3

Ingrediencie:

500 g pšeničnej polohrubej svetlej múky (typ 550)
300 ml vody
3 lyžice oleja
10 g soli
1 štipka cukru
1 lyžička suchého droždia

Postup prípravy:

Pridajte suché droždie do dávkovača na droždie, a potom všetky ostatné ingrediencie do formy na pečenie. Spustite program Pizza. Akonáhle program skončí, presuňte cesto a rozvaľkajte ho na omastenom plechu na pečenie. Teraz pridajte polevu a posyp podľa chuti. Nechajte takto upravené cesto uležať na cca pol hodiny a potom ho pečte do zlato hnedej farby v predhriatej rúre pri teplote okolo 200 °C po dobu 20 – 30 minút.


Tipy na oblohu: Pizzu môžete potrieť olivovým olejom a poprášiť rozmarínom. Alebo ho polejete paradajkovou šťavou a posypete syrom. Alebo cesto polejte kyslou smotanou a pokryte slaninou a cibuľou.

Zdroj: Kuchárka k domácej pekárni Panasonic

Sladké pečenie a kysnuté knedle z domácej pekárne

Výborná vianočka z domácej pekárne alebo mazanec, ktorý si obľúbite nielen na Veľkú noc. Využite svojou domácu pekáreň na maximum a pripravujte ľahko aj sladké potešenie pre celú vašu rodinu. Každému sa určite podarí kysnuté cesto na koláče z domácej pekárne alebo šišky z domácej pekárne a vašou jedinou starosťou bude, kam tie dobroty schovať, aby zostal aspoň kúsok aj na druhý deň.

Sladké recepty do domácej pekárne
Sladké recepty do domácej pekárne si obľúbite, pretože sú rýchle, jednoduché a jednoducho chutné.

Mazanec z domácej pekárne

Ingrediencie:

250 ml mlieka
100 g cukru
125 g Hery rozpustenej
2 vajcia
250 g hladkej múky
400 g polohrubej múky
½ kocky čerstvého droždia
hrozienka
mandle

Postup prípravy:

Všetko dáme do domácej pekárne, najskôr tekuté ingrediencie, potom ostatné, a nakoniec rozdrobené droždie. Zapneme na program Cesto. Po zvukovom signáli vytvoríme bochník a dáme ešte na chvíľu na plech kysnúť. Potom potrieme vajíčkom a dáme piecť do rúry. Pečieme dozlatista. Cesto je na 2 malé bochníčky alebo na 1 veľký mazanec.

Zdroj: www.toprecepty.cz

Vianočka z domácej pekárne

Ingrediencie:

250 ml mlieka
100 g masla
2 žĺtky (bielky necháme na potretie)
1 celé vajce
1 vanilkový cukor
120 g cukru
2 štipky soli
hrsť hrozienok (namočených v rume)
citrónová kôra (môže byť aj sušená)
400 g polohrubej múky
200 g hladkej múky
1 vrecúško sušeného droždia

Postup prípravy:

  1. Suroviny vložíme do domácej pekárne v poradí, ako sú uvedené. Nastavíme program Cesto.
  2. Hotové cesto na doske rozpolíme na dve polovice, z každej polovice si vytvoríme šesť prameňov a upletieme klasickým spôsobom. Z cesta vyjdú buď dve vianočky zo šiestich alebo jedna vianočka z deviatich prameňov.
  3. Pri pletení ruky zľahka namáčame v múke, aby sa pri pletení nelepili. Upletené vianočky preložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
  4. Necháme asi hodinu na teplom mieste ešte kysnúť, ak by vianočky málo nakysli, tak by v rúre popraskali.
  5. Po vykysnutí vianočiek (mali by mať dvojitý objem po nakysnutí), ich potrieme rozšľahanými bielkami, posypeme buď ošúpanými plátkami mandlí alebo sekanými orieškami, či ich necháme len tak bez ozdoby a vložíme do predhriatej rúry na 150 °C.
  6. Pečieme zvoľna cca 40 minút, pri pečení skúšame špajdľou. Ak by sa zhora veľmi pálili, prikryjeme ich papierom na pečenie a dopečieme. Po upečení a vychladnutí zľahka pocukrujeme.

Zdroj: www.toprecepty.cz

Kysnuté cesto na koláče z domácej pekárne

Recept na kysnuté cesto v domácej pekárni je univerzálny a možno ho využiť aj na buchty, šišky a sladké knedle.

Ingrediencie:

1 hrnček mlieka
2 žĺtky
6 lyžíc oleja
3,5 hrnčeka polohrubej múky
6 lyžíc cukru
1 a ½ kávovej lyžičky sušeného droždia alebo ½ kocky čerstvého droždia
štipka soli
1 vanilkový cukor
kôra z 1 citróna (nastrúhaná)

Postup prípravy:

Ingrediencie v uvedenom poradí vložíme do domácej pekárne a zapneme program Cesto. Po vykysnutí pracujeme s cestom podľa potreby.


Odporúčanie autora receptu: Pri príprave sladkých knedlí varíme knedle v pare cca 10 minút (kým cesto na špajle nelepí).

Zdroj: www.toprecepty.cz

Šišky z domácej pekárne

Ingrediencie:

250 ml mlieka
2 lyžice rumu
štipka soli
citrónová kôra
40 g Hery
40 g cukru
4 žĺtky
500 g polohrubej múky
30 g čerstvého droždia alebo 2,5 lyžičky sušeného droždia

Postup prípravy:

Nastavíme domácu pekáreň na program Cesto. Vykysnuté cesto dáme na dosku a rozvaľkáme 2 cm silnú placku, z ktorej vykrajujeme šišky tvorítkom alebo pohárikom. Vykrojené šišky vyprážame na oleji. Prvú stranu pod pokrievkou, druhú bez pokrievky. Šišky dávame na obrúsok a plníme lekvárom (napríklad striekačkou s väčším otvorom).


Rada autora receptu: Aby sa šišky pri vyprážaní neotvárali, tak z rozvaľkaného cesta nevykrajujeme kolieska, ale iba si ich ľahko na cesto tvorítkom na šišky alebo pohárom naznačíme. Na naznačené kolieska dáme lekvár alebo marmeládu a prekryjeme druhým plátom cesta. Až teraz vykrajujeme kolieska, ktoré necháme pod utierkou kysnúť. Do tuku vkladáme napred tou vrchnou stranou a až potom otočíme. Určite sa neotvoria.

Zdroj: www.toprecepty.cz

Mandľový koláč v domácej pekárni

Ingrediencie:

200 g rozšľahaného vajca
3 lyžice tmavého rumu
190 g cukru
60 g mandľového prášku
1 štipka soli
210 g pšeničnej múky nepresiatej
145 g rozpusteného masla
3 lyžičky prostriedku na kysnutie

Postup prípravy:

Rozšľahané vajcia, cukor a štipku soli zmiešame na rovnomernú hmotu. Potom dáme všetky ingrediencie do formy domácej pekárne (najskôr tekuté, potom sypké). Pečieme na program Koláč.

Zdroj: Kuchárka k domácej pekárni Tefal

Orieškový chlieb s goji

Ingrediencie:

500 g pšeničnej polohrubej svetlej múky (typ 550)
200 ml mlieka
50 ml vody
50 g masla
50 g medu
1 vajce
5 g soli
60 g kustovnice čínskej (goji)
40 g nasekaných vlašských orechov
1 lyžička suchého droždia

Postup prípravy:

Pridáme múku, mlieko, vodu, maslo, med, vajcia, soľ do formy na pečenie. Goji a vlašské orechy vložíme do dávkovača na hrozienka a oriešky. Suché droždie pridáme do dávkovača na droždie. Pečieme na program základný rýchly.

Zdroj: Kuchárka k domácej pekárni Panasonic

Kysnuté žemľové knedle z domácej pekárne

Ingrediencie:

200 ml mlieka
1 vajce
1,5 lyžičky soli
400 g polohrubej múky
1 lyžička cukru
1 lyžička droždia

Postup prípravy:

Suroviny vložíme do pekárne a zapneme program Cesto. Po ukončení programu vyberieme, utvoríme 2 knedle a necháme ešte kysnúť cca 10 minút. Varíme vo vriacej vode 20 – 25 minút.

Zdroj: www.recepty.cz

Originálne recepty pre domácu pekáreň

Zoznamy pre recepty z domácej pekárne stále nekončia. Fantázii sa medze nekladú a pre mnohé ďalšie recepty domáca pekáreň ponúka nekonečné možnosti, pričom uplatniť môžete vlastné nápady alebo sa môžete nechať inšpirovať profesionálnymi kuchármi. Súčasťou niektorých domácich pekární je totiž aj štýlová kuchárka s receptami pre domácu pekáreň, kde nájdete klasické aj originálne recepty na chleba, pečivo, cestoviny, obilné kaše, marmelády, mliečne výrobky a najrôznejšie lákavé múčniky z domácej pekárne. Tu aspoň malá ochutnávka toho, čo všetko môžete vykúzliť pri pečení v domácej pekárni.

Originálne recepty v domácej pekárni
Vyskúšajte originálne recepty v domácej pekárni a spoznajte nové, zaujímavé chute.

Syrový chlieb s pažítkou

Ingrediencie (750 g):

310 ml vody
2 lyžice oleja
1 lyžička soli
1,5 lyžice cukru
450 g chlebovej múky
½ lyžičky vylepšovača chuti (voliteľné)
1 a ½ lyžice sušeného mlieka
½ lyžičky sušenej sladkej papriky
1 a ¼ lyžičky sušeného droždia
nasekaná pažítka
nastrúhaný čedar
nastrúhaný parmezán

Postup prípravy:

Ingrediencie vložte do formy domácej pekárne. Pažítku, čedar a parmezán vložte do automatického dávkovača na sušené ovocie a orechy alebo ich pridajte, akonáhle zaznie zvukové upozornenie počas druhého miesenia.

Zdroj: Kuchárka k domácej pekárni

Tekvicový chlieb s medom

Ingrediencie:

300 g pšeničnej polohrubej múky (typ 550)
200 g pšeničnej chlebovej múky (typ 1050)
2 lyžičky soli
1 lyžička medu
2 lyžice oleja
100 g nahrubo nastrúhanej tekvice
280 g vody
1 lyžička sušeného droždia
80 g tekvicových semienok

Postup prípravy:

Olúpte malú tekvicu alebo polovicu tekvice Hokkaido. Nahrubo nastrúhajte na strúhadle. Vložte ingrediencie do domácej pekárne. Pridajte 1 čajovú lyžičku suchého droždia do dávkovača na droždie. Pridajte tekvicové semienka do dávkovača na hrozienka a oriešky. Pridajte všetky ingrediencie do automatickej pekárne, jednu po druhej vo vyššie uvedenom poradí. Spustite program základný s hrozienkami.


TIP: Po poslednej časti hnetenia (po odležaní cesta) posypte cesto menším množstvom tekvicových semienok, čím dosiahnete krásneho vzhľadu chleba.

Zdroj: Kuchárka k domácej pekárni Panasonic

Pikantný tekvicový chlieb

Ingrediencie (750 g):

180 ml vody
1 lyžica oleja
60 g tekvice (uvarenej)
450 g chlebovej múky
½ lyžičky vylepšovača chuti (voliteľné)
1,5 lyžice sušeného mlieka
1 lyžička mletej rasce
1 lyžička soli
1 a ¼ lyžičky sušeného droždia
1 lyžica cukru

Postup prípravy:

Tekvicu uvaríme, rozmixujeme a odkvapkáme. Do formy vložíme ingrediencie a pečieme na základný program.

Zdroj: Kuchárka k domácej pekárni

Chlieb pre atlétov

Ingrediencie:

300 g celozrnnej špaldovej múky
200 g špaldovej múky (typ 630)
100 g nízkotučného tvarohu
10 g soli
1 lyžička melasy
250 ml vody
30 ľanového oleja
3 lyžičky citrónovej šťavy
3 lyžice ľanových semienok
3 lyžice sójových vločiek
2 lyžice konopných semienok
3 lyžice špaldových vločiek
20 g nasekaných vlašských orechov
1 lyžička suchého droždia

Postup prípravy:

Pridajte múku, nízkotučný tvaroh, soľ, melasu, vodu, ľanový olej a citrónovú šťavu do formy na pečenie. Pridajte ľanové semienka, sójové vločky, konopné semienka, špaldové vločky a vlašské orechy do dávkovača na hrozienka a oriešky. Pridajte suché droždie do dávkovača na droždie. Spustite program č. 14 (špeciálny s hrozienkami).

Zdroj: Kuchárka k domácej pekárni Panasonic

Pivný chlieb

Ingrediencie:

200 g špaldovej múky (typ 630)
200 g pšeničnej chlebovej múky (typ 1050)
100 g celozrnnej pšeničnej múky
10 g soli
1 lyžička melasy
250 ml kvaseného piva (ideálne Duckstein Weizen Cuvée)
50 ml vody
1 lyžica oleja z pšeničných klíčkov
1 lyžička suchého droždia

Postup prípravy:

Pridajte suché droždie do dávkovača na droždie a potom všetky ostatné ingrediencie do formy na pečenie. Spustite program základný.

Zdroj: Kuchárka k domácej pekárni Panasonic

Čokoládový chlieb

Ingrediencie (750 g):

250 ml vody
1 lyžica oleja
1 lyžička soli
1 lyžica hnedého cukru
2 lyžice kakaa
450 g chlebovej múky
½ lyžičky vylepšovača chuti (voliteľné)
1½ lyžice sušeného mlieka
1½ lyžičky sušeného droždia
Čokoláda nasekaná a vychladená

Postup prípravy:

Suroviny dáme do formy. Nasekanú čokoládu vložíme do automatického dávkovača na sušené ovocie a orechy alebo ju pridáme po zaznení zvukového signálu počas druhého miesenia. Pečieme na program Sweet.

Zdroj: Kuchárka k domácej pekárni

Citrónový chlieb

Ingrediencie (750 g):

310 ml vody
1 lyžička soli
1 lyžica citrónového krému
1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
450 g chlebovej múky
½ lyžičky vylepšovača chuti (voliteľné)
1½ lyžičky sušeného mlieka
1¼ lyžičky sušeného droždia

Postup prípravy:

Pečieme na program Sweet.

Zdroj: Kuchárka k domácej pekárni

Mliečne výrobky z domácej pekárne

Jogurt v domácej pekárni

Ingrediencie na 850 ml jogurtu:

750 ml plnotučného mlieka
125 g jogurtu (biely, nesladený, neodtučnený)

Postup prípravy:

Nalejte ingrediencie do nádoby na jogurt a premiešajte, kým nie je zmes hladká. Umiestnite nádobu do hlavnej nádoby, predtým odstráňte lopatky. Vyberte program jogurt. Zvýšte dobu programu na 9 hodín, potom stlačte tlačidlo START.


TIP: Pre hustejšiu konzistenciu predĺžte čas programu na 12 hodín. Jogurt uchovávajte v chladničke a spotrebujte do 7 dní.

Zdroj: Kuchárka k domácej pekárni Tefal

Cottage cheese z domácej pekárne

Ingrediencie:

1,5 l kefíru
45 ml cesnaku
1 fenikel (125 g)
1 štipka soli

Postup prípravy:

Zmiešajte všetky prísady a nalejte ich do nádoby. Vyberte program Cottage cheese. Zvýšte čas programu na 3 hodiny. Po dokončení programu nechajte cottage cheese 1 – 2 minúty odkvapkať.


Tip: Pridajte čerstvý mletý cesnak. Pre čo najlepšiu chuť používajte iba tie najčerstvejšie ingrediencie. Chladný syr udržujte v uzavretom obale v chlade až 3 dni.

Zdroj: Kuchárka k domácej pekárni Tefal

Domáce pekárne – recepty
Vedeli ste, že v domácej pekárni si môžete vykúzliť aj domáci jogurt alebo cottage cheese? A pokiaľ máte ten správny prístroj, je to neskutočne jednoduché.

Varené cereálie a džemy z domácej pekárne

Ovsená kaša z domácej pekárne

Ingrediencie:

600 ml mlieka
100 g ovsa
1 lyžička soli alebo cukru

Postup prípravy:

Dajte ingrediencie v uvedenom poradí do nádoby. Vyberte program Cereálie. Zvýšte čas programu na 15 minút.

Zdroj: Kuchárka k domácej pekárni Tefal

Pohánková kaša z domácej pekárne

Ingrediencie:

450 ml vody
200 g pohánky
0,5 lyžičky soli

Postup prípravy:

Ingrediencie v uvedenom poradí vložte do nádoby. Zvoľte program Zrná.


Tip: Pri pridávaní ingrediencií pridajte kúsok masla a premiešajte, kým sa maslo neroztopí.

Zdroj: Kuchárka k domácej pekárni Tefal

Džem

Ingrediencie:

580 g jahôd, broskýň, rebarbory alebo marhúľ
360 g cukru
1 citrónová šťava
15 g pektínu

Postup prípravy:

Ovocie nakrájajte a v uvedenom poradí dajte do nádoby. Zapnite program džem.

Zdroj: Kuchárka k domácej pekárni Tefal

Recept na cestoviny z domácej pekárne

Cesto na vaječné cestoviny

Ingrediencie:

2 vajcia zľahka rozšľahané
3 vaječné žĺtky
1 lyžica extra panenského olivového oleja
250 g múky typu 00
¼ lyžičky soli

Postup prípravy:

Pripravujeme na program Pizza cesto.

Zdroj: Kuchárka k domácej pekárni

Cesto na bezvaječné cestoviny

Ingrediencie:

220 ml vody
1 lyžica olivového oleja
1½ lyžičky soli
300 g hladkej múky
170 g pšeničnej krupice

Postup prípravy:

Pripravujeme na program Pizza cesto.

Zdroj: Kuchárka k domácej pekárni

Domáce cestoviny – recept na domácu pekáreň
Vyskúšajte cesto na domáce cestoviny z domácej pekárne. Už nebudete chcieť iné.

Ako vybrať domácu pekáreň

Domáca pekáreň umožňuje jednoduchú prípravu čerstvého chleba bez zbytočného riadu. Ale nemusíte sa obmedziť len na pečenie domáceho chleba. Ak pekáreň ponúka aj program na pečenie bagiet, rožkov, sladkého pečiva alebo program na zaváranie či prípravu mliečnych výrobkov, môžete si ľahko vyrobiť kvalitné domáce potraviny, ktoré si zamiluje celá rodina.

A ako vybrať domácu pekáreň, aby vám vyhovovala a splnila vaše očakávania? Akú pekáreň vybrať, aby sa po pár mesiacoch neocitla v pivnici, ale aby sa pečenie v domácej pekárni stalo neoddeliteľnou a obľúbenou súčasťou vašej kuchyne? Venujte pozornosť predovšetkým nasledujúcim parametrom.

Aký chlieb a aké ďalšie pečivo môžete v domácej pekárni upiecť.

O tom, ako veľký chlieb domáca pekáreň upečie rozhodujú rozmery formy, v ktorej sa chleba pečie. Na trhu sú domáce pekárne, ktoré upečú chlieb s hmotnosťou od 500 g do 1 800 g. V bežnej domácnosti využijete najčastejšie pečenie chleba s hmotnosťou 750 g alebo 1 000 g.

Cesto na domáce pečivo vám pripraví každý model, ale ak chcete žemle, rožky a bagety z domácej pekárne piecť pohodlne, ľahko a bez nutnosti pečenia v rúre na pečenie, potrebujete na to príslušenstvo na bagetky a špeciálny bageta program, ktorý majú iba niektoré modely.

Domáca pekáreň na bagety Tefal Home Bread Baguettes PF610138
Pokiaľ chcete piecť nielen chlieb, ale aj domáce pečivo priamo v domácej pekárni, musí byť pekáreň vybavená príslušenstvom na pečenie bagiet. Napríklad ako Tefal Home Bread Baguettes

Počet a druhy programov

Veľmi pozorne si preštudujte ponuku programov, ktoré domáca pekáreň ponúka. Ich rozmanitosť potom rozhoduje o tom, na čo všetko domácu pekáreň využijete. Ide napríklad o programy na bezlepkový chlieb, kysnuté cesto, kaše, džem, bagety a žemle, niektoré domáce pekárne majú dokonca program na výrobu mliečnych výrobkov alebo špeciálny program na torty.

Pravdou je, že napríklad program na bezlepkový chlieb má dnes väčšina pekární. Ale niektoré modely majú spôsob pečenia bezlepkového chleba maximálne vychytaný a ponúkajú hneď niekoľko programov na dosiahnutie tých najlepších výsledkov na pečenie bez lepku.

Obsluha a spôsob dávkovania ingrediencií

Domáca pekáreň s displejom a priezorom vo viečku vám poskytne dokonalý prehľad o tom, čo nastavujete a ako prebieha proces prípravy chleba. Pokiaľ budete piecť chleba alebo pečivo s rôznymi prísadami, určite si vyberte domácu pekáreň s automatickým dávkovačom surovín. Automatický dávkovač, kam môžete vložiť semienka, orechy, hrozienka alebo napríklad čokoládu nasype tieto prísady do pečiva v správny okamih bez nutnosti vašej asistencie.

Domáca pekáreň s automatickým dávkovačom SD-2511WXE Domáca pekáreň s automatickým dávkovačom Tefal PF250135 Pain & Tresors Domáca pekáreň s automatickým dávkovačom Tefal PF250135 Pain & Tresors
Domáca pekáreň s automatickým dávkovačom sa postará o rovnomerné dávkovanie ingrediencií s optimálnym načasovaním.

Funkcie a možnosti nastavenia

Funkcie by mali obsluhu domácej pekárne ešte viac uľahčiť, a predovšetkým by vám mali umožniť nastaviť si parametre pečenia podľa vlastných potrieb.

  • Funkcie ako časovač a odložený štart by mali byť samozrejmosťou každej domácej pekárne.
  • Udržiavanie teploty sa vám bude hodiť, ak si nastavíte pečenie chleba cez noc alebo zatiaľ čo budete v práci. Teplý chleba na vás počká aj v prípade, že si prispíte alebo sa oneskoríte.
  • Funkcia pokračovanie v pečení je predovšetkým ochrana proti prerušeniu napájania, kedy domáca pekáreň dokáže pokračovať v pečení tam, kde skončila.
  • Nastavenie prepečenia kôrky vám umožní vychutnať si chleba presne taký, ako ho máte radi.
  • Možnosť uložiť si svoje individuálne parametre pečenia vám dáva priestor na experimentovanie a vytváranie vlastných receptov.
Inteligentná domáca pekáreň SAGE BBM800 Inteligentná domáca pekáreň SAGE BBM800
V inteligentnej domácej pekárni si môžete uložiť svoje individuálne nastavenia na ďalšie pečenie.

Počet hnetačov a príkon

Počet hnetačov nie je tak podstatný, ako si väčšina ľudí myslí. Pokiaľ by však domáca pekáreň mala slúžiť nielen na chleba, ale aj časté miesenie samotného cesta, v takom prípade je lepšie zvoliť domácu pekáreň dvojhákovú. Rovnako na spracovanie väčšieho množstva cesta sú dvojhákové domáce pekárne vhodnejšie ako jednohákové.

Nemá ani príliš význam úzkostne sledovať príkon domácej pekárne v snahe šetriť energiou, pretože príkon domácej pekárne na spotrebu vplyv nemá. Tá totiž nejde na plný výkon celú dobu, len počas pečenia a jej spotreba energie je v skutočnosti veľmi nízka.

i Mohlo by vás zaujímať:

Pečte, experimentujte a vychutnávajte si najrôznejšie domáce pečivo bez námahy. S tou správnou domácou pekárňou to pôjde hladko a s radosťou.

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB16