Obnoviť stránku

Autosedačky

ISOFIX

ISOFIX je medzinárodný štandard uchytenia detskej autosedačky. V prípade systému ISOFIX sa autosedačka prepojí s konštrukciou vozidla.

i-Size

i-Size je európske bezpečnostné opatrenie a nariadenie ohľadom detských autosedačiek platné od roku 2013. Cieľom je navýšenie ochrany detí pri preprave a eliminácia nebezpečenstva pri prípadných kolíziách. Správna i-Size autosedačka je vždy kompatibilná s vozidlom, ktorého sedadlá sú vyrobené podľa spomínanej i-Size normy, pričom obsahuje vnútorné viacbodové bezpečnostné pásy a svojim poňatím aj tvarom maximálne ochraňuje dieťa pred dopadmi nárazov pri kolíziách. i-Size autosedačka je určená pre deti do výšky 105 cm, čo je do veku cca 4 rokov a je vždy vybavená systémom ISOFIX.

ISOFIX Top Tether

ISOFIX Top Tether je systém uchytenia autosedačky. Autosedačky vybavené týmto prvkom je možné uchytiť do konštrukcie vozidla aj v ich hornej časti, takže je sedačka lepšie fixovaná a znižuje tak zaťaženie hlavy pri čelnom náraze. Rovnako ako pri systéme ISOFIX musí ale auto byť vybavené potrebnými kotviacimi bodmi. Tie sa nachádzajú buď na zadnej strane sedačky vozidla alebo v batožinovom priestore.

Päťbodové pásy autosedačky

Päťbodové pásy autosedačky sú bezpečnostné pásy, ktoré vedú cez ramená, bedrá a medzi nožičkami dieťaťa. Tento systém pútania je väčšinou využívaný pri autosedačkách kategórie I a II.

Trojbodové pásy autosedačky

Trojbodové pásy autosedačky sú také bezpečnostné pásy, ktorými sa v autosedačke pútajú staršie deti s hmotnosťou od 15 kg.

Polohovateľná autosedačka

Polohovateľnú autosedačku možno naklopiť tak, aby dieťaťu pri spánku nepadala hlavička.

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB02