Obnoviť stránku

Mikrovlnné rúry

Crisp

S touto funkciou pripravíte pokrmy s chrumkavou kôrkou. Mikrovlnná rúra pokrm zapeká zhora aj zospodu, takže bude jedlo prepečené zvnútra a chrumkavé na povrchu. K mikrovlnnej rúre s touto funkciou budete potrebovať špeciálne Crisp tanier.

Jet Defrost

Táto funkcia umožňuje rýchlo a efektívne rozmrazovať potraviny (mäso, hydinu, pečivo, zeleninu atď.). Stačí len zvoliť typ potraviny a jej hmotnosť, a mikrovlnná rúra ju vďaka tejto funkcii rozmrazí až sedemkrát rýchlejšie.

3D technológia

Vďaka tejto funkcii je rozmrazovanie, varenie aj ohrev pokrmov rýchlejšie a presnejšie. Dochádza pri nej k rovnomernému šíreniu mikrovĺn, a teda k optimálnemu spracovania surovín.

Auto Clean

Auto Clean je veľmi praktická funkcia samočistenia. Pomáha odstraňovať nečistoty a mastnotu, ktorá priľne na vnútorných stenách mikrovlnnej rúry. Vďaka tejto funkcii odstránite tiež nepríjemné pachy.

Multifunkčná mikrovlnná rúra

Multifunkčná mikrovlnná rúra ponúka viac funkcií, než tá klasická. Ide spravidla o tieto funkcie: gril, horúci vzduch, para. Tento typ mikrovlnnej rúry máva vyšší výkon. Výkon funkcie horúceho vzduchu a grilu sa spravidla uvádza samostatne.

Automatické programy

S automatickými programami sa môžeme stretnúť pri niektorých mikrovlnných rúrach. Často len stačí vybrať hmotnosť a typ pripraveného pokrmu a všetko ostatné si rúra nastaví sama. Niektoré mikrovlnky umožňujú viacfázovú prípravu, typicky rozmrazovanie, varenie a udržiavanie teploty.

Gril

Mikrovlnná rúra s grilom možňuje potraviny nielen ohrievať, ale aj grilovať mäso, zeleninu či ryby. Vhodná je aj na rozpečenie pečiva alebo na zapekanie cestovín

Rošt

Rošt sa umiestňuje na otočný tanier a umožňuje opekanie potravín z oboch strán. Používa sa iba pri mikrovlnných rúrach s funkciou grilu.

Varenie v pare

Varenie v pare zachováva v potravinách väčšie množstvo vitamínov a zaobíde sa úplne bez oleja. Ideálne je teda na prípravu zdravých a ľahkých jedál. Na pare sa typicky pripravuje mäso, zelenina, ryby, pretože si dlhšie uchovajú svoju chuť aj farbu.

Pečenie

Multifunkčná mikrovlnná rúra dokáže v malých domácnostiach úplne nahradiť klasickú rúru. V spojení so špeciálnym tanierom môžete použiť funkciu Crisp, teda pečenie dochrumkava. Túto funkciu využijete napríklad na prípravu hranoliek a pizze.

Kombinovaná príprava

Kombinácia mikrovlnného ohrevu a grilu vhodná na prípravu pokrmov, ktoré chcete súčasne opekať (pizza, lazane a pod.).

Rozmrazovanie

Funkcia na rozmrazovanie správne nastaví výkon potrebný na rovnomernú prípravu zmrazeného pokrmu.Ak chcete často rozmrazovať, dbajte na výber vhodného rozmeru mikrovlnnej rúry. Na rozmrazenie väčšej hydiny potrebujete objem 20 až 25 litrov a väčší. Niektoré mikrovlnné rúry ponúkajú inteligentné rozmrazovanie, kedy stačí zadať hmotnosť a druh potraviny a všetko ostatné sa nastaví automaticky.

Zapekací tanier

Špeciálny tanier, na opekanie z oboch strán. Vhodný na prípravu chrumkavého pečiva.

Časovač

Funkcia bežná pri mikrovlnných rúrach s elektronickým ovládaním. Umožní jednoducho presne nastaviť, ako dlho sa má potravina pripravovať.

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB13