Obnoviť stránku

Počas Veľkonočných sviatkov 29.3. a 31.3. je otvorený iba AlzaDrive v Senci. Na Veľkonočný pondelok 1.4. sú uzavreté všetky predajne vrátane AlzaDrive, stále však môžete využiť doručenie do našich AlzaBoxov.

Herné konzoly

RAM

Operačná pamäť počítača, bežne označovaná skratkou RAM (Random Access Memory). Ide o typ pamäte, ktorá umožňuje náhodný prístup. Umožňuje čítať alebo zapisovať dáta do ľubovoľného miesta pamäte, vďaka čomu je extrémne rýchla. Všetky dáta sa však strácajú s vypnutím počítača. Preto slúži ako dočasné úložisko pre prácu počítačov, notebookov, ale aj mobilných telefónov a tabletov.

Virtuálna realita

VR čiže virtuálna realita je hardvérom a softvérom nasimulované prostredie, ktoré vytvára používateľovi ilúziu skutočného sveta. S VR sa stretnete predovšetkým v mobilnom a počítačovom segmente, v ktorom možno nasimulovať prostredie hier, ale aj výučbových programov (napr. výcvik pilotovania, bojový výcvik a pod.). Virtuálna realita sa používateľovi zobrazuje v špeciálnych okuliaroch, ktoré má nasadené a pre jej fungovanie je nevyhnutný podporovaný a výkonný hardvér, teda dostatočne silné komponenty v počítači alebo telefóne.

Bundle

Výhodný balík, tzv. bundle, spravidla obsahuje hernú konzolu + hru.

PSN

Playstation Network je digitálna sieť od spoločnosti SONY pre majiteľov herných konzol PS4, PS3 či PS Vita.

Multiplayer

Hra pre viacerých hráčov.

Gamepad

Čiže ovládač, pomocou ktorého ovládate hernú konzolu a hry. Najnovšie ovládače majú vylepšené vibračné odozvy, ďalej obsahujú vstavaný senzor pohybu aj vstavaný reproduktor, ku ktorému môžete pripojiť slúchadlá a vychutnať si maximálny pôžitok z hry a zároveň nerušiť vaše okolie.

Handheld

Malé prenosné zariadenie priamo do vašich rúk, na ktorom môžete hrať hry, sledovať videá alebo prezerať fotografie.

FPS

Frames per second - počet snímok za sekundu. Čím väčšie je číslo, tým je obraz plynulejší.

Plug-and-play

Technológia „pripoj a hraj“ umožňuje jednoduché rozpoznanie hardvéru. Skrátka k zariadeniu zapojíte všetky pripájacie káble a hráte.

Next-gen

Herná konzola novej generácie.

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB01