Obnoviť stránku

Alza News

Samsung Galaxy Ring (ŠPEKULÁCIA): Bude jeden prsteň vládnuť všetkým?

O inteligentnom prsteni Samsung Galaxy Ring už niečo vieme, a dokonca sme ho mohli aj vidieť na MWC. Ako doplnok mobilného telefónu bude cez deň aj v noci strážiť vaše telesné funkcie a následne vám digitálny asistent poradí, ako si zlepšiť svoj život. Ako treba lepšie spať, cvičiť alebo stravovať sa, ale nie všeobecne. Pôjde o konkrétne rady ušité na mieru majiteľovi prsteňa. To znie skvele, a tak sme pre vás zhrnuli všetky informácie, ktoré sme o Galaxy Ring zistili.

Ako vybrať HDD alebo SSD disk

Pokiaľ vyberáte pevný HDD alebo SSD disk a tápete, pripravili sme pre vás článok, ktorý vám pomôže sa zorientovať v základných parametroch a vybrať dátové úložisko presne podľa vašich predstáv a potrieb.

V Alze zaplatíte aj Bitcoinmi

Bitcoin sa v posledných rokoch teší vzrastajúcej obľube. Aj preto sme sa na Alze rozhodli vyjsť v ústrety početným žiadostiam zákazníkov a podporujeme možnosť hradiť nákupy nielen touto virtuálnou menou. Chcete vedieť viac?

Najlepšie procesory (2023): Aký procesor vybrať?

Procesor je bezpochyby tou najdôležitejšou časťou každého počítača. Aký je ale ten najlepší procesor? Koľko má mať jadier? Aké má dosahovať takty? Ako silnú grafickú kartu dokáže nakŕmiť? Akú vysokú spotrebu by mali tie najlepšie procesory mať a čím by sa mali chladiť? A hlavne, aký je ten najlepší procesor za peniaze, ktoré ste ochotní minúť? Tento článok je odpoveďou na najčastejšie otázky a nedoceneným pomocníkom pri výbere toho správneho a najlepšieho procesora v roku 2023. Poďme na to!

Ako uviesť telefón do továrenského nastavenia (NÁVOD)

Vrátením telefónu do továrenského nastavenia odstránite problémy so spomaleným systémom a zbavíte sa nechcených dát. Obnovu do továrenského nastavenia zvládnete v niekoľkých krokoch, a to v priebehu 5 minút. V našom návode sa dozviete, ako na to a na čo všetko si dať pozor. A keď vám obnovenie cez nastavenia telefónu nejde, poradíme vám, čo s tým.

AMD Ryzen 7800X3D (RECENZIA A TESTY)

Dlho očakávané herné osemjadro s 3D-CACHE je už nejaký čas v predaji. Poďme sa teda pozrieť na test výkonu Ryzenu 7 7800X3D so zdravým časovým odstupom od launchu, v ktorom porovnáme celkom 21 procesorov existujúcich aj predchádzajúcich generácií, ako od Intelu, tak od AMD. Oplatí sa vám upgrade Ryzenu 7 5800X3D? A čo prechod z Intelu? Po prečítaní tohto článku budete mať hneď jasno.

Google Pixel & GrapheneOS: Kombo pre bezpečný telefón rešpektujúci vaše súkromie? (RECENZIA A NÁVOD)

Bez smartfónov sa v dnešnom svete zaobíde už len málokto. Tieto všestranné zariadenia sa počas dekády stali prostriedkom na rozšírenie poľa nášho pôsobenia ako vo fyzickom, tak aj v digitálnom svete. Technologicky menej pokročilej civilizácii by sa hádam aj mohlo zdať, že ide o mágiu. A ako to už s mágiou býva, má vždy svoju cenu. A to isté by sa dalo povedať aj o technológiách. Cenou za smartfón nie sú len peniaze, ale aj horšie zabezpečené súkromie a nižšia bezpečnosť. Našťastie je tu projekt GrapheneOS, ktorý misky váh pomerne úspešne už niekoľko rokov vyvažuje a je úplne zadarmo.

Ako vybrať power bank

Zháňate power banku a neviete, ktorá je pre vás tá ideálna? Typov je veľa a každý vyniká v niečom trochu inom. Vo všeobecnosti ale môžeme vytýčiť niekoľko základných parametrov, podľa ktorých je možné power banku vybrať. My vám ich v nasledujúcom článku radi objasníme.

Ako vybrať TV (NÁVOD)

Televízory už dávno neslúžia len pre príjem televízneho vysielania. S príchodom Smart TV funkcií, 4K/8K rozlíšenia a ďalších vyspelých technológií sa z televízora stalo multimediálne centrum domácnosti.

Ethereum (VŠETKO, ČO CHCETE VEDIEŤ)

Po bitcoine je dnes druhou najpopulárnejšou virtuálnou menou ethereum. Zaujíma vás, čo je ethereum? V čom sa líši od bitcoinu? Pomôžeme vám pochopiť koncept celej ethereum siete, vieme, ako sa ethereum ťaží a poradíme, ako používať krypto peňaženky! V našom článku sa dozviete všetko, čo chcete o ethereu vedieť.

Veľtrh MWC 2024 v Barcelone dospel do finále. Toto je 8 najzaujímavejších noviniek

Najväčší svetový veľtrh mobilnej elektroniky MWC 2024 je za nami a výrobcovia v Barcelone s oznámeniami nešetrili. Aké novinky vyšli na svetlo sveta tento rok a ktoré odhaľujú budúcnosť vývoja mobilných telefónov? Všetko dôležité sa dozviete v našom súhrnnom článku.

Čo je to DAB/DAB+ a čo používateľom prináša?

Prechod na digitálny rozhlasový signál DAB vzbudzuje u čím ďalej viac poslucháčov obavy. Čo konkrétne DAB znamená? A čo jeho nástup prinesie? Nielen na tieto otázky vám v článku odpovieme. A čo s tým všetkým má čo robiť DAB+?

Recenzia SpaceX Starlink alebo test „medzihviezdneho internetu“

Aký je to asi pocit byť konečne spojený so hviezdami? Malú ochutnávku začala ponúkať vesmírna spoločnosť SpaceX Elona Muska pomocou svojho satelitného internetu Starlink u našich susedov. Dnešný článok ale nebude len o pocitoch, ale o reálnom teste po takmer mesiaci používania na prácu, hranie, sťahovanie, streamovanie a taktiež o stabilite, spoľahlivosti, rýchlostiach a latenciách. Ako Starlink funguje a koľko to vlastne stojí? A ako si ho zaobstarať?

Ako vybrať správnu veľkosť smart hodiniek?

Vyberáte si smart hodinky, ale neviete ako správe zvoliť veľkosť tak, aby sedeli práve vám? V nasledujúcom článku sa pozrieme na základné pojmy pri určovaní veľkosti hodiniek a dáme vám aj pár tipov na konkrétne modely.

Čítačky odtlačkov prstov v mobiloch: typy a funkcie

Biometrická technológia snímania odtlačkov prstov prešla počas posledných rokov významným vývojom. Staré spôsoby snímania sú postupne nahrádzané novými a účinnejšími metódami. Ako tieto posledné technológie snímania odtlačkov fungujú?

Mobil pre deti na Vianoce: Ako vybrať ten najlepší

Ako na Vianoce vybrať medzi stovkami mobilov ten pravý pre vašu ratolesť? Je jedno, či ide o prváčika, desaťročné dieťa alebo teenagera. Poradíme, na čo sa zamerať, a prihodíme aj pár tipov na najlepšie telefóny pre deti.

LNP/BP – lightningové a bitcoinové protokoly

Lightning Network je relatívne nový a rapídne sa rozvíjajúca systém, ktorý sľubuje lacné, rýchle a súkromné platby na Bitcoine. Je už nejakú dobu v prevádzke, veľa ľudí ho používa denne. Je to ale všetko? Čo ak je to iba špička nejakého technologického ľadovca? Čo keď to, čo leží pod povrchom, má šancu výrazne ovplyvniť niektoré časti internetu, ako ho poznáme? Znie to bláznivo? Možno áno, ale vydržte čítať ešte chvíľu.

Čo dokáže moderný telefónny záznamník?

Telefónny záznamník používajú firmy, domácnosti aj jednotlivci už niekoľko rokov. Zatiaľ čo niektorí sa ho už vzdali, iní naň jednoducho nedajú dopustiť. Moderný telefónny záznamník dokáže oveľa viac než len zaznamenať správu pre volajúceho. Čo všetko dokáže a oplatí sa ho v dnešnej dobe kúpiť?

Ako správne nabíjať? (NÁVOD)

Nabíjať mobilný telefón či notebook správne, to je oriešok. Určite máte doma niekoľko rôznych nabíjačiek, „najlepšie“ pre každé zariadenie inú. Potom sa dá ľahko pomýliť a zariadenia dobíjať menej vhodným adaptérom. Poradíme vám, ako sa v koncovkách nabíjacích káblov zorientovať.

Samourai Wallet – Bitcoin peňaženka so súkromím na steroidoch

Súkromie je nielen ľudské právo, ale hlavne boj. Finančné súkromie? Možno v sci-fi filme. Našťastie je tu ale Samourai Wallet, bitcoinová peňaženka s náložou funkcií, ktorá posúva tie najlepšie peniaze, aké kedy ľudstvo vymyslelo a úplne iný level.
20 ďalších...

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB08