Obnoviť stránku

Recenze

ASUS ROG RYUO III 360 ARGB – AiO chladič bez kompromisov (RECENZIA A TESTY)

Premýšľate o chladení procesora vodou, ale nemôžete si v neprebernom množstve AiO chladičov vybrať ten pravý? V nedávnom porovnávacom teste 38 chladičov sa umiestnil na krásnom treťom mieste ASUS ROG RYUO III 360 ARGB, a tak sme si povedali, že si zaslúži vlastnú sólo recenziu. Nejde však o úplne najlacnejší chladič, a preto sa v dnešnom článku pozrieme na to, či je obstarávacia cena obhájiteľná, alebo nie. Čítajte viac!

Vodné chladiče AiO (POROVNÁVACIE RECENZIE A TESTY)

Čím chladiť výkonný procesor? Možnosti sú dve, vzduch a voda. Nie je ale voda ako voda. Správne navrhnutý custom loop, ľudovo povedané dospelý vodník, stojí bez problémov aj niekoľko stoviek. Kompromisom sú takzvané a čím ďalej tým viac obľúbené AiO, alebo All in One. Trh ponúka nepreberné množstvo modelov v rôznych dizajnoch a veľkostiach a vybrať si to správne chladenie nie je jednoduchá úloha. Bez podrobných porovnávacích testov ide takmer o nemožnú úlohu. A aby ste výber mali jednoduchší, otestovali sme 38 chladičov z našej ponuky v rozmeroch 240 mm, 280 mm, 360 mm a 420 mm.

Sapphire NITRO+ Radeon RX 7700 XT 12G (RECENZIA A TESTY)

Zháňate do svojho PC novú hernú grafiku a príde vám výkon grafických kariet Radeon RX 7700 XT viac ako akurátny, len by ste sa ale radi dostali k nejakej kvalitnejšej grafickej karte s výkonným chladením, ktorá by sa pri hernej záťaži v PC hneď neprezradila zvýšenou hlučnosťou? Možným riešením by mohli byť grafické karty z ponuky spoločnosti SAPPHIRE, obzvlášť potom špičkový rad NITRO+, ktorý reprezentuje grafická karta Sapphire NITRO+ Radeon RX 7700 XT 12G a ktorú sme pre vás na Alza.sk nezabudli v tejto recenzii tiež dôkladne otestovať.

Sapphire NITRO+ Radeon RX 7900 GRE 16G (RECENZIA A TESTY)

Grafické karty Radeon RX 7900 GRE spoločnosti AMD majú celkom pohnutú históriu, ktorá však nakoniec práve v tomto týždni úspešne vyústila do ich celosvetového vydania. Prvým zástupcom týchto grafických kariet, ktorého sme pre vás nezabudli taktiež hneď dôkladne otestovať, je grafická karta Sapphire NITRO+ Radeon RX 7900 GRE 16G z dielne spoločnosti SAPPHIRE. Pre koho je teda táto grafická karta určená a ako sa jej darilo v našich testoch? To všetko sa môžete dozvedieť práve v tejto recenzii.

FIFA 23 (RECENZIA) – Slušná derniéra

Futbalová simulácia FIFA sa naposledy ukazuje s nálepkou medzinárodnej federácie a autori sľubovali rozlúčku so všetkou parádou. Do popredia sa tlačí vylepšenie pohybu HyperMotion2, ale aj množstvo ďalších zmien, ktoré mali priblížiť hrateľnosť bližšie k realite. Ak a ako sa im to podarilo, sa dozviete v nasledujúcich chvíľach.

Asus TUF GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16G Gaming (RECENZIA A TESTY)

Jedným z tých najnovších zástupcov grafických kariet herného radu TUF (The Ultimate Force) taiwanskej spoločnosti ASUS je grafická karta Asus TUF GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16G Gaming. A práve túto grafickú kartu sme pre vás na Alza.sk taktiež dôkladne otestovali. Čo od nej teda môžete očakávať a vyplatila by sa vám jej kúpa?

Call of Duty: Modern Warfare II (RECENZIA Multiplayer a Singleplayer)

Príbehová kampaň Call of Duty: Modern Warfare II od Infinity Ward nás rozhodne zaujala, ale pozornosť na seba od vydania strháva najmä multiplayerová zložka tohtoročného Call of Duty. Recenzie oboch režimov nájdete nižšie.

Teardown (RECENZIA) – Dynamit, to je môj hit

Vytváranie a budovanie je jedným z mnohých herných tém, napokon má svoj vlastný žáner budovateľských stratégií a na možnosti vytvoriť v podstate čokoľvek stojí napríklad celý Minecraft a mnoho ďalších hier. Avšak čo tí, ktorí nemajú také kreatívne cítenie... a naopak radšej ničia? Presne pre nás je tu Teardown, sandboxová adventúra, v ktorej môžete zničiť úplne všetko a budete sa pri tom skvele baviť!

Gigabyte Radeon RX 7600 XT GAMING OC 16G (RECENZIA A TESTY)

Ani spoločnosť AMD nezostáva na začiatku nového roka pozadu, a práve dnes predstavuje svoj najnovší počin v podobe ďalšieho prírastku do svojej rodiny grafických kariet RDNA 3, a to grafickú kartu Radeon RX 7600 XT. My dnes navštívime ponuku spoločnosti GIGABYTE a predstavíme si prvého zástupcu týchto mainstreamových grafických kariet s označením Gigabyte Radeon RX 7600 XT GAMING OC 16G. Aká je a čo od nej môžeme vôbec očakávať? Všetko sa dozviete práve v tejto recenzii.

Asterigos: Curse of the Stars (RECENZIA) – Prekliatie môže byť zábava

Keď je na antické mesto vrhnutý tieň tajomnej kliatby, padá všetka zodpovednosť na jednej mladej hrdinky. Asterigos: Curse of the Stars je najnovším počinom Acme Gamestudio, ktoré sa odhodlalo otestovať vody stále obľúbenejšieho soulsborne žánru. Ako sa pokus vydaril, sa dočítate v našej recenzii.

Thymesia (RECENZIA) – Spomienka na morom zničené kráľovstvo

Štúdio OverBorder svojim najnovším počinom Thymesia načrelo do vôd čím ďalej populárnejšieho soulsborne žánra a naservírovalo hráčom nekompromisnú záležitosť, ktorá sa odohráva v morom zničenom kráľovstve. Ako sa ďalšia hra z radu akčných RPG inšpirovaných japonskou sériou Dark Souls podarila, sa dozviete v našej recenzii.

Final Fantasy VII: Remake Intergrade PC (RECENZIA) – Nedopečený port s veľkým srdcom

Remake siedmeho dielu série Final Fantasy prišiel konečne aj na osobné počítače. Na konzolách PS4 a PS5 Final Fantasy VII Remake doslova žiaril, ale dá sa to isté povedať aj o PC porte? Ako dopadol prevod na klávesnicu a myš? A čo grafické možnosti? No, nebudeme si nič nahovárať - tu všetko tak ružové nie je, ale aj napriek tomu si myslíme, že si Final Fantasy VII: Remake Intergrade zaslúži vašu pozornosť. Viac sa dozviete v dnešnej recenzii.

Blacktail (RECENZIA) – Slovanské mýty ožili

V prvotine poľského štúdia The Parasight nahliadneme pod pokrievku jednému slovanskému mýtu. Ako sa akčná adventúra Blacktail hrá, sa dozviete v našej recenzii.

Forspoken (RECENZIA) – Poteší, ale neočarí

Ambiciózne vyzerajúce fantasy RPG Forspoken od štúdia Luminous Productions sme si konečne mohli vyskúšať na vlastné ovládače. Aké pocity sme si z kúzelnej krajiny Athia odniesli? Dozviete sa v našej recenzii.

Zaklínač 3: Divoký hon (RECENZIA PS5): Geralt dorazil na nové konzoly

Tretí a celkom určite najlepší diel videohernej série Zaklínač (The Witcher) od štúdia CD Projekt RED sa po 7 rokoch od svojho pôvodného vydania dočkal next-gen updatu a vo vylepšenej verzii dorazil na novú generáciu konzol. V čom sa upgradovaná verzia hry líši a dokáže vôbec udržať krok so súčasnými titulmi? To sa dozviete v našej recenzii.

Wartales (RECENZIA Early Access) – Výpravy za smrťou

Vývojárske štúdio Shiro Games si počas rokov vytvorilo veľmi slušnú povesť. Dá sa povedať, že väčšina ich nezávislých projektov predstavovala úspešné diela. Aktuálne títo tvorcovia stavili na sandbox s ťahovými súbojmi, ktoré vydávajú najprv v rámci predbežného prístupu. Či Wartales stojí za pozornosť, vám načrtneme v nasledujúcich odsekoch našej recenzie z predbežného prístupu.

Asus TUF Radeon RX 7700 XT O12G Gaming (RECENZIA A TESTY)

V súčasnosti jediným zástupcom grafických kariet Radeon RX 7700 XT v inak bohatej ponuke taiwanskej spoločnosti ASUS je grafická karta Asus TUF Radeon RX 7700 XT O12G Gaming. Tá sa môže pochváliť naozaj masívnym systémom chladenia a veľmi bohatou výbavou, a nie je preto divu, že sme ju na Alza.sk dôkladne otestovali a taktiež pre vás pripravili jej recenziu.

IXION (RECENZIA) – Vesmírna stanica je poslednou nádejou ľudstva

V budovateľskej stratégii na prežitie IXION od Bulwark Studios sa chopíte vesmírnej stanice Tiqqun a vydáte sa naprieč nebezpečným vesmírom. Kvôli katastrofickej udalosti sa totiž Zem stáva neobývateľnou a vaším cieľom je dostať poslednú preživšiu ľudskú rasu na inú planétu, kde je možné zabezpečiť pokračovanie nášho druhu. Či stoja ľudia za záchranu, sa dozviete v našej recenzii.

Last Train Home (RECENZIA) – Cez Sibír do Československa

Počiatky Československa sa nám pripomínajú každý rok a nielen vďaka štátnemu sviatku. Pri príležitosti osláv vzniku republiky sa totiž často spomína na heroické ťaženie legionárov naprieč Ruskom, aby sa mohli dostať do novo vytvorenej domoviny. O poslednom vlaku rútiacom sa po Transsibírskej magistrále vytvorilo české štúdio Ashborne Games počítačovú stratégiu Last Train Home. Viac o nej v našej recenzii.

Xiaomi 13T Pro (RECENZIA): Dostupná vlajková loď s kvalitným fotoaparátom a bleskovým nabíjaním

V ponuke firmy Xiaomi sa objavil model Xiaomi 13T Pro. Prišiel po boku s modelom bez prídomku Pro, oproti ktorému však prináša užitočné vylepšenia, ktoré ho katapultujú do vyššej kategórie. Ako sa mu v nej darí, čím vyniká a s ktorými mobilnými telefónmi sa môže smelo porovnávať? Všetko sa dozviete v recenzii Xiaomi 13T Pro.
20 ďalších...

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB08