Obnoviť stránku

Káva

E.S.E.

E.S.E. kávové pody sú jednotlivo balené kapsule na pákové espresso kávovary. Jednoducho pochádza so spojenia Easy Serving Espresso, teda ľahko pripraviteľné espresso. Kávové E.S.E. pody sú pripravované vždy rovnako – rovnaké množstvo kávy, stupeň mletia aj kompresia do podu. Všetko je dané štandardmi, ktoré presne určujú kvalitu podu. Zakaždým tak dostanete praženú, namletú kávu v gramáži cca 7 g v papierovom obale s priemerom 44 mm. Chuť a aróma zostávajú rovnaké vďaka špeciálnej ochrannej atmosfére, do ktorej sú E.S.E. pody balené. Keď E.S.E. pod umiestnite do E.S.E. kávovaru, v extrakčnej komore pod vysokým tlakom vody (9 – 15 barov) vznikne espresso lahodnej chuti so správnou cremou. E.S.E. technológia tak garantuje kvalitu bez potreby skúsenej obsluhy.

Kávový pod

Kávový pod je porciovaná káva pripravená z praženej, namletej kávy s presne odmeranou gramážou (cca 7 g). Je možné ho použiť do akéhokoľvek E.S.E. kávovaru, ktorého jadrom na kávový pod je extrakčná komora. Pretože je množstvo, stupeň mletia a kompresia kávy do podu presne definovaná štandardmi, dostanete vždy espresso so správnou cremou a v úžasnej kvalite. Výhodou je nielen konštantná kvalita, ale tiež jednoduchá a rýchla príprava.

Robusta

Robusta je druh kávy typický svojou výrazne horkou, zemitou chuťou. Oproti Arabice má tiež raz tak väčšie množstvo kofeínu, takže ju ocenia tí, ktorí ráno potrebujú nabudiť. V kombinácii s Arabicou v espresso zmesiach tvorí dokonalú harmóniu lahodnej chuti a príjemnej horkosti. Pestuje sa v nížinách a jej zber nevyžaduje väčšiu námahu, často sa zbiera strojovo, preto je aj jej cena nižšia, než tomu je pri Arabice. Jej najväčšími producentmi sú Brazília a Vietnam.

Arabica

Arabica je druh kávy s jemnou a lahodnou chuťou. Nájdeme ju nielen v balení so 100 % obsahom Arabicy, ale aj v espresso zmesiach v kombinácii s Robustou. Zmesiam dodáva výnimočnú chuť a arómu. Jej cena je vyššia, pretože je náročnejšia na pestovanie. Pestuje sa vo vyšších nadmorských výškach a jej kávové čerešne si navyše žiadajú ručný zber. Stretneme sa s ňou v Amerike, Východnej Afrike a v Pacifickej oblasti, presnejšie napríklad na Jáve, Sumatre alebo v Novej Guinei.

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB06