Obnoviť stránku

Záložné zdroje

Prepätie

Prepätie je druh napätia, ktoré má väčšiu frekvenciu, ako je obvyklé. Takýto typ napätia jednoznačne nie je dobrý pre akúkoľvek elektroniku. Z toho dôvodu je možné zakúpiť prepäťové ochrany, ktoré ochránia vaše zariadenie, ale aj vás. K prepätiu často dochádza pri skrate, napríklad kvôli blesku alebo chybnej elektroinštalácii. Okrem iného k nemu môže dôjsť aj opakovaným zapínaním prístroja, či jeho náhlym vypnutím.

Rack unit

Rack unit sa dá preložiť ako jednotka racku, a presne tak to aj je. Ide o jednotku veľkosti serverového racku, teda „stojana“. Jednotka sa značí ako 1U, 2U, ...teda one unit (jeden celok), two units, ...O veľkostiach racku klasicky platí čím vyššie číslo, tým väčšia kapacita, prípadne veľkosť príslušenstva. Najbežnejšie veľkosti rackových UPS sú 1U – 3U.

Rack UPS

Rack UPS je druh záložného zdroja, ktorý je určený primárne pre servery. Vkladá sa klasicky do rackov a je dostupný väčšinou vo veľkostiach 1U – 3U. Od klasického UPS sa líšia hlavne svojou veľkosťou, ktorá býva často menšia, no podporuje oveľa viac počítačov a príslušenstva než Tower UPS.

Tower UPS

Tower UPS je jedným z druhov záložných zdrojov. Je špecifický svojím tvarom, ktorý je podobný menšej počítačovej skrinke. Spravidla je používaný v domácnostiach alebo menších kanceláriách. Často máva 4 až 8 zásuviek pre všetky zariadenia, čo stačí pre všetkých nenáročných užívateľov. Nevýhodou niektorých modelov je veľkosť, ktorá niekedy môže robiť problémy v menších miestnostiach.

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB09