Obnoviť stránku

Herné PC

RAM

Operačná pamäť počítača, bežne označovaná skratkou RAM (Random Access Memory). Ide o typ pamäte, ktorá umožňuje náhodný prístup. Umožňuje čítať alebo zapisovať dáta do ľubovoľného miesta pamäte, vďaka čomu je extrémne rýchla. Všetky dáta sa však strácajú s vypnutím počítača. Preto slúži ako dočasné úložisko pre prácu počítačov, notebookov, ale aj mobilných telefónov a tabletov.

Integrovaná grafická karta

Grafická karta, ktorá je integrovaná v procesore. Vhodná na kancelársku prácu a multimediálne využitie. Integrovaná grafická karta je zabudovaná priamo do procesora. Nedosahuje také výkony, ako dedikované grafické karty, ale notebook, ktorý je vybavený integrovanou grafickou kartou spravidla vydrží dlhšie na batériu. Je vhodná na kancelársku prácu a konzumáciu multimédií, na hranie graficky náročných hier nie je ideálna.

Virtuálna realita

VR čiže virtuálna realita je hardvérom a softvérom nasimulované prostredie, ktoré vytvára používateľovi ilúziu skutočného sveta. S VR sa stretnete predovšetkým v mobilnom a počítačovom segmente, v ktorom možno nasimulovať prostredie hier, ale aj výučbových programov (napr. výcvik pilotovania, bojový výcvik a pod.). Virtuálna realita sa používateľovi zobrazuje v špeciálnych okuliaroch, ktoré má nasadené a pre jej fungovanie je nevyhnutný podporovaný a výkonný hardvér, teda dostatočne silné komponenty v počítači alebo telefóne.

SSHD

Hybridný disk, ktorý je vo svojej podstate pevným diskom s malým oddielom SSD cache. Ide o kompromis medzi drahými SSD a veľkokapacitnými HDD.

Cache

Vyrovnávacia pamäť, ktorá uchováva dáta na ich následný rýchly prístup. Jej výhodou je veľká rýchlosť a krátka prístupová doba. Pamäť cache nájdeme pri procesoroch, pevných diskoch a pod.

VR Ready

Označenie pre počítače, ktoré majú dostatočnú hardvérovú výbavu na to, aby mohli byť využité na hranie hier s virtuálnou realitou.

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB12